به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ محققان دانشگاه تگزاس در آستین، دانشگاه پلیتکنیک هنگکنگ و دانشگاه فناوری تگزاس دریافتند که اگرچه تعداد خشکسالیهای ناگهانی در دو دهه گذشته ثابت مانده است اما تعداد بیشتری از آنها با سرعت بیشتری در حال وقوع هستند. خشکسالیهای ناگهانی میتوانند مناطق مختلف را تنها در عرض پنج روز به شرایط خشکسالی برسانند!
این خشکسالیها در سطح جهان حدود 3 تا 19 درصد و در مکانهایی که مستعد خشکسالی ناگهانی هستند, مانند جنوب آسیا، جنوب شرقی آسیا و مرکز آمریکای شمالی بین 22 تا 59 درصد افزایش داشتهاند.
خشکسالیهای ناگهانی پدیده نسبتاً جدیدی برای علم هستند, همانطور که از نام آن پیداست، خشکسالیهای ناگهانی کوتاهمدت هستند و معمولاً تنها چند هفته یا چند ماه طول میکشند اما هنگامی که در دورههای کشت محصولات کشاورزی رخ میدهند، میتوانند فاجعه ایجاد کنند. به عنوان مثال، در تابستان 2012، خشکسالی ناگهانی در مرکز ایالات متحده باعث پژمرده شدن محصول ذرت و وارد شدن خسارت 35.7 میلیارد دلاری به اقتصاد این کشور شد.
درست مانند سیلهای ناگهانی، خشکسالیهای ناگهانی سریع اتفاق میافتند و خاک را در عرض چند روز تا چند هفته خشک میکنند. این رویدادها میتواند محصولات را از بین ببرد و خسارات اقتصادی زیادی را به همراه داشته باشد. به گفته دانشمندان این خشکسالیها سرعت خشک شدن محصولات کشاورزی مختلف را افزایش دادهاند.
در این مطالعه، دانشمندان مجموعه دادههای آباقلیمی جهانی را تجزیه و تحلیل کردند. دادهها نشان داد که حدود 34 تا 46 درصد خشکسالیهای ناگهانی در حدود پنج روز رخ داده است. هنگامی که آنها خشکسالیها را در طول زمان بررسی کردند، متوجه شدند که خشکسالیهای ناگهانی با سرعت بیشتری اتفاق میافتد. این مطالعه همچنین اهمیت رطوبت و الگوهای متغیر آب و هوا را نشان داد، به طوری که احتمال وقوع خشکسالی ناگهانی زمانی که از شرایط مرطوب به خشک تغییر میکند، بیشتر میشود. این امر باعث میشود مناطقی که در معرض نوسانات فصلی رطوبت هستند, مانند جنوب شرقی آسیا، حوضه آمازون، و سواحل شرقی و ساحل خلیج ایالات متحده به نقاط مستعد خشکسالی تبدیل شوند.
پروفسور زونگ لیانگ یانگ، یکی از نویسندگان این مطالعه و استاد دانشگاه تگزاس گفت: بالا رفتن دما در سطح جهان یکی از دلایل افزایش میزان وقوع خشکسالیها است. هر سال شاهد دورههای زمانی گرمتر هستیم که پیشدرآمدی برای خشکسالیهای ناگهانی به شمار میآیند. امید و هدف ما از این مطالعه کاستن و به حداقل رساندن پیامدهای مخرب آن است.
انتهای پیام/