به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ در روزهای ابتدایی امسال ادعایی از سوی یکی از عوامل پشت صحنه سینما در ایران مطرح شد که موجبات ناراحتی مردم را به دنبال داشت. این ادعا که از سوی یک دستیار کارگردان و برنامهریز در توئیتر و در قالب یک رشتو مطرح شد، حکایت از بدرفتاری با افراد پشت صحنه و به خصوص زنان را دارد که به انتشار بیانیهای از سوی دهها تن از عوامل سینمای ایران منجر شد.
در بخشی از افشاگری توئیتری این دستیار کارگردان جوان سینمای ایران که تعرض به کرامت او در جای جای آن مشهود است، بیان شده؛ "در بسیاری از پروژهها بازیگران پادشاهی میکنند و ما بچههای پشت صحنه به راحتی آزار میبینیم و حذف میشویم چون بازیگر «راکورد» دارد. وقتی یک بازیگر بزرگ با یک کارگردان کوچک کار میکند، همه میدانیم که پادشاه صحنه کیست."
انتشار این ادعا و بیانیه در پی آن، واکنش قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر را هم در پی داشته است. کاظم غریبآبادی، معاون امور بینالملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در واکنش به اظهارات در خصوص اعمال خشونت علیه برخی بازیگران زن در عرصه سینما گفت: عرصه هنر، از آنجا که جزئی مهم از فرهنگ است، باید به دور از هرگونه آسیب باشد و کسانی که در این عرصه فعالیت می کنند، باید به مسئولیت سنگین خود در قبال جامعه واقف باشند.
وی افزود: از زنان باید بهدلیل اینکه بیشتر در معرض آسیبپذیری قرار دارند، در عرصه هنر و بهویژه سینما حمایت و محافظت شود.
غریبآبادی ضمن تأکید بر کرامت انسانی و حفظ حریم خصوصی افراد و ضرورت ایجاد امنیت روانی و شخصیتی برای زنانی که خواهان فعالیت در عرصه اجتماعی و فرهنگی هستند، از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهادهای صنفی در حوزه سینما خواست تا سازوکارهایی را طراحی کنند که زنان بتوانند بدون دغدغه در حوزه سینما فعالیت کنند و چنانچه با هرگونه خشونتی مواجه شدند، فوراً به آن رسیدگی شود.
دبیر ستاد حقوق بشر ضمن اعلام آمادگی قوه قضائیه برای رسیدگی به شکایات در حوزه خشونت علیه زنان، ابراز امیدواری کرد تا لایحه صیانت، کرامت و تأمین امنیت بانوان در برابر خشونت، هرچه سریعتر به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.
انتهای پیام/