به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، در روزهای نخست سال جاری یکی از موضوعات مهمی که دستگاههای دولتی به خصوص زیر مجموعه های وزارت اقتصاد را بیشتر با چالش مواجه میکند، موضوع درآمدهای مختلف گنجانده شده در قانون بودجه سنواتی است. بر این اساس دستگاهی مثل گمرک ایران همچنان منتظر نرخ جدید ای تی اس برای جایگرین با نرخ دلار 4200 تومانی که امروز به عنوان نرخ محاسباتی استفاده میشود، است. از سوی دیگر بحث واردات خودرو که از سه سال قبل عملا شاهد ممنوعیت ورود هستیم، در بهمن و اسفند 1400 و همزمان با بازه بررسی بودجه 1401 حواشی مختلفی را به همراه داشت. نمایندگان عضو کمیسیون تلفیق این بار تاکید داشتند که بحث آزادسازی واردات خودرو در بودجه لحاظ شده و درآمدی در حدود 60 هزار میلیارد تومان نیز بابت صدور مجوز ترخیص 70 هزار دستگاه خودرو سواری در منابع بودجه 1401 لحاظ کرده اند. در ادامه متن ارسالی مصوب مجلس شورای اسلامی و ارسال شده به شورای نگهبان قابل مشاهده است.
بر این اساس، 50 هزار دستگاه خودرو سواری و 20 هزار دستگاه سواری دو گانه سوز به علاوه 10 هزار دستگاه کامیون، 10 هزار دستگاه اتوبوس برون شهری، 5000 دستگاه ماشین آلات معدن و راه سازی در کنار 1000 دستگاه یخچال دار در مصوبه نهایی مجلس لحاظ شده بود.
این درحالی است که در قانون نهایی بودجه 1401 که از سوی رئیس مجلس به رییس جمهور ابلاغ شد 70 هزار دستگاه خودرو سواری از قانون بودجه حذف شده است.
همانطور که مشخص است در متن نهایی قانون بودجه بحث ورود 70 هزار دستگاه خودرو سواری از متن حذف شده است.
گفتنی است در نیمه اسفند ماه 1400، رئیس جمهور به وزیر صمت دستور داده بود، به منظور افزایش رقابت پذیری و رفع شائبه انحصار، متناسب سازی قیمت خودرو و جبران کمبود تولید به میزان مورد نیاز بازار، تا موانع قانونی و اجرایی واردات خودرو در سال 1401، حداکثر ظرف سه ماه آینده رفع شود و با افزایش صادرات خودرو و قطعات، نسبت صادرات به واردات در صنعت خودرو افزایش یابد.
با توجه به حذف تعداد خودرو سواری وارداتی از قانون بودجه اینک بحث دستور رئیس جمهور در خصوص آزادسازی واردات در اردیبهشت ماه روی میز است. بر این اساس با وجود انکه در قانون بودجه ردیف درآمدی مشخصی برای 70 هزار دستگاه سواری دیده نشده است،اما ظاهرا عزم دولت آزادسازی واردات است.
انتهای پیام/