به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، مرتضی افقه کارشناس مسائل اقتصادی در خصوص نامگذاری سال 1401 تحت عنوان «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین» توسط رهبر معظم انقلاب گفت: امیدوار هستم شعار امسال بر خلاف سالهای قبل که در بیلبوردها، سربرگ نامهها و برگزاری سمینارها محدود میشد، وارد حوزه اجرایی شود و در این مسیر حرکت کنیم.
وی تولید را محور پیشرفت اقتصادی، ایجاد اشتغال، رفع فقر و توزیع درآمد دانست و تاکید کرد: برای تحقق شعار سال باید بهطورجدی در حوزه اجرا عمل کنیم. الزامات عمل به دو شاخصه دانشبنیان بودن و ایجاد اشتغال پرهیز از شعارزدگی است.
این کارشناس مسائل اقتصادی ملاک پیشرفت کشورها را افزایش رفاه بر اساس افزایش تولید و بهرهوری است، اظهار کرد: افزایش بهرهوری به معنای استفاده از علم و دانش در افزایش تولید است. بهعنوانمثال در حوزه کشاورزی میتوان صرفاً یک زمین کشاورزی را اضافه کرد تا تولید افزایش پیدا کند اما ملاک این است که تولید در هکتار را افزایش دهیم و این کار جز با افزایش بهرهوری با استفاده از علم و دانش امکانپذیر نیست.
وی ضرورت به کاری گیری علم و دانش برای افزایش بهرهوری را استفاده از نیروهای انسانی نخبه و متخصص عنوان و بیان کرد: مبنای دانش فکر و اندیشه و همچنین ابداع است و این فاکتورهای مهم تنها در نزد انسانها قرار دارد؛ بنابراین اگر میخواهیم این شاخصه عملیاتی شود باید نیروهای انسانی پرورش دهیم که دارای تخصص باشند.
افقه افزود: همچنین نیروهای انسانی که تربیتیافتهاند را باید حفظ کنیم؛ اینکه نیروهای نخبه فوجفوج مهاجرت میکنند یک اشکال است. نباید نیروهای انسانی متخصص را با تنگنظری از کشور خارج کنیم.
این کارشناس مسائل اقتصاد در مصاحبه تلفنی با رادیو گفتوگو با تاکید بر اینکه همه مسئولین باید خود را ملزم کنند در مسیر تحقق شعار سال قرار بگیرند، عنوان کرد: امروز میتوان به رشد اقتصادی 10 الی 12 درصد رسید اما آنچه اهمیت دارد، نحوه رسیدن به این رشد اقتصادی است. اگر رشد اقتصادی مبتنی بر یکسری صنایع سرمایه بر باشد، به رشد اقتصادی دستیافتهایم بدون اینکه اشتغال، توزیع درآمد و کاهش فقر داشته باشیم که این امر مناسبت نیست.
وی با بیان اینکه تولید باید مبتنی بر اشتغال باشد، اظهار کرد: اگر به تحقق شعار سال ملزم نباشیم، مانند شعارهای سال قبل توفیق زیادی نخواهیم داشت و به همان سرنوشت سالهای قبل دچار خواهیم شد.
انتهای پیام/