به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، یکی از بکرترین و خوش آب و هواترین مناطق گردشگری ایران که کمتر شناخته شده، استان چهارمحال و بختیاری است؛ این استان به دلیل واقع شدن در قلب کوههای زاگرس و ارتفاع بسیار زیاد از سطح دریا به "بام ایران" نیز ملقب است، شاید همین موضوع کوهستانی بودن اقلیم این استان و ارتفاع بسیار آن از سطح دریا و آب و هوای منحصربهفرد آن موجب شده تا عدهای از گردشگران خوش قریحه به این استان لقب "سوئیس ایران" بدهند.
اما قطعاً این نامگذاری بدون توجه به خصلت میهماننوازی مردمان بومی این استان انجام شده است؛ خصلتی که در کنار طبیعت پرجاذبه این استان، باعث میشود تا عده زیادی این استان را به عنوان مقصد سفر خود بهویژه در ایام نوروز با توجه به آب و هوای بهاری آن انتخاب کنند. به همین منظور در ادامه این نوشتار به معرفی چند جاذبه گردشگری این استان خواهیم پرداخت:
یکی از مناطق بینظیر و خارقالعاده در این استان که سالانه جمع زیادی از مسافران را به میهمانی فرامیخواند و گردشگران را با طبیعت وحشی و مثالزدنی در کنار مناظر فوقالعاده طبیعی، شگفتزده میکند، دره عشق است که برای رسیدن به آن بهتر است ابتدا وارد جاده شهرستان اردل به سمت ناغان شده و پس از پیمودن مسافتی وارد این بهشت بینظیر شوید. هنگام حرکت در دره و پیمودن مسیر این ناحیه زیبا و استثنایی، روستاهایی با خانههایی بهرهمند از معماری زیبا و طبیعتی بکر را مشاهده خواهید کرد که هر کدام همانند کارتپستالی رویایی جلوه میکند.
خروش و تراوش آبشارهای متعدد فصلی، کوههایی با پوششی از جنگلهای بلوط، چشمههای آب معدنی، روستاهای کهن و تاریخی با معماری ارزنده و اصیل، عبور رود زیبا و خروشان کارون در میان دره، صخرهها و پرتگاههای متعدد در جنوب منطقه و نیز شالیزارهای گسترده در بخشهای مختلف، همگی را میتوان در طبیعت مسحورکننده دره عشق پیدا کرد.
در ارتفاعات رشتهکوه زاگرس و بر بلندای فلات ایران زیبای منحصربهفردی به نام تالاب چغارخور خود نمایی میکند که هر ساله میزبان هزاران پرنده مهاجر است.
انعکاس چشمانداز زیبای طبیعت پیرامون تالاب در آب و آواز پرندگان بر سطح آن، کوههای سر به فلک کشیده و سپیدپوش کلار و در سوی دیگر، درختان و چمنزاری وسیع و سرسبزش، تصویر آسمان آبی و تکه ابرهای گذرا بر صیقل زیبای آب و رقص کوههای کلار در بازتاب آن، زیبایی بی حد و حصری به این تالاب میبخشد.
به همه این زیباییها حضور پرندگان بومی و مهاجری مانند حواصیل، لک لک سفید، کشیم، فلامینگو، شکاریها، قو، خروس کولی و اردک سرسبز را اضافه کنید که باعث شده است این منطقه علاوه بر اینکه از برترین جاذبههای گردشگری و طبیعتگردی استان چهارمحال و بختیاری و کشورمان به حساب بیاید؛ محلی مناسب برای برگزاری تورهای پرندهنگری نیز باشد.
برای رسیدن به این منطقه ابتدا به شهرکرد میشوید، و سپس وارد مسیر شهرکرد به شهر کیان شده و پس از عبور از شمسآباد، شلمزار و گهرود و درست قبل از ورودی جادهای که به ایذه میرود به تالاب چغارخور خواهید رسید.
با فرا رسیدن فصل سرسبزی و بهار طبیعت، کوهرنگ آماده میزبانی از هزاران هزار لاله قرمز رنگ و زیبا میشود. دشت لالههای واژگون کوهرنگ معروفترین دشت لاله واژگون کشور است که 3 هزار و 600 هکتار وسعت دارد و بهعنوان یکی از رویشگاههای اصلی اینگونه گیاهی شناخته میشود. بخشهایی از دشت لالههای واژگون کوهرنگ در منطقه دوآب صمصامی، در سال 1375 با هدف حفاظت از این گل ارزشمند بهعنوان اثر طبیعی تحت حفاظت سازمان محیط زیست ایران قرار گرفت.
مسیر رسیدن به دشت لالههای واژگون کوهرنگ بسیار دیدنی و تماشایی است و در طول این مسیر تپههای سرسبز و کوههای پوشیده از برف و چشمههای جاری جلوهگری میکند. اگر از استان چهارمحال و بختیاری به سمت شهرستان کوهرنگ حرکت کرده و سپس وارد شهر چلگرد شوید، در20 کیلومتری چلگرد به دیمه، روستای بنواستکی میتوانید به تماشای این دشت زیبا بنشینید.
باغ رستم نیز از دیگر مناطق دیدینی استان چهارمحال و بختیاری است؛ این باغ که نام دیگر آن باغ بهشتآباد است در بخش میانکوه شهرستان اردل واقع شده است و دلیل این نامگذاری نزدیکی آن به روستای بهشتآباد است.
این منطقه دارای چند آبشار، چشمهسارهای فراوان و رودخانه است و یکی از سرچشمههای مهم رود کارون است که در منتهی الیه باغ رستم، پل تاریخی بهشتآباد نیز جای گرفته است؛ این پل که متعلق به دوران صفویه است در سال 1381 با شماره 3598 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
برای بازدید از باغ رستم باید در مسیر جاده شهرکرد-شلمزار و بعد از گذر از تنگ درکش ورکش و عبور از تونلهای بهشتآباد وارد جاده اردل شوید و بعد از طی کردن مسافتی، به تابلوی باغ رستم در سمت چپ جاده میرسید.
انتهای پیام/