فرمانده نیروی دریایی ارتش از تجهیز اولین ناوشکن ایرانی به "سامانه دفاع نزدیک کمند"، خبر داد.
امیر دریادار خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به آخرین وضعیت ساخت سامانه دفاع نزدیک کمند (فالانکس ایرانی) گفت: هر شناور رزمی برای اینکه از خودش دفاع کند نیاز به چند لایه دفاعی دارد و معمولا شناورها در مقابل پرتابهها و درمقابل سکوهایی که میخواهند آن را هدف قرار دهند، نیاز به یکسری تجهیزات دارد. برخی از آنها آفندی و برخی پدافندی هستند.
وی افزود: هر شناور برای اینکه در جنگ موفق باشد یکسری سلاحهایی دارد که دشمن را از دور هدف قرار میدهد و یکسری سلاحهایی هم دارد که اگر دشمن او را مورد هدف قرار داد، بتواند آن را خنثی کند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش تصریح کرد: از جمله آن سلاحها میتوان به تجهیزات جنگ الکترونیک اشاره کرد که میتواند سکوهای دشمن را از دور دچار اختلال کند. یا پرتابههای هوشمند مثل موشکهای کروز را منحرف کند و باز در لایههای مختلف، سامانههای توپخانهای وجود دارد که موشکهای کروز را از فاصله 24 مایلی منهدم میکند. در یک لایه نزدیکتر، ابزار فریب دهنده موشکها مثل چف و ... هستند و در نزدیکترین لایه یعنی در فاصله 2 کیلومتری، سامانه دفاع نزدیک قرار میگیرد.
انهدام هدف با 4000 تا 7000 گلوله در دقیقه
دریادار خانزادی ادامه داد: از این فاصله (2 کیلومتری) هر هدفی که به ناو نزدیک شود، سلاحهای هوشمند دفاع نزدیک با نواخت تیر بالا که معمولاٌ نواخت تیر آن بین 4000 تا 7000 گلوله در دقیقه میباشد، هدف را منهدم میکند. "سامانه کمند" از این دست سامانههای دفاعی است. ساخت سامانه دفاع نقطهای و دفاع نزدیک در دنیا در اختیار چند کشور بیشتر نیست که الحمدلله وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران به این توانمندی دست یافته و قطعاٌ به واسطه ابعاد و اهمیت و وزن شناورها، فعلا نیاز نیست که این سامانه روی هر شناوری نصب شود و بیشتر قرار است روی شناورهایی نصب شود که در آبهای عمیق و دور دست مأموریت انجام میدهند.
وی در پایان با تاکید بر اینکه تستهای ساحلی و دریایی سامانه دفاع نزدیک کمند، با موفقیت انجام شده است، گفت: این سامانه هماکنون روی یکی از ناوشکنها نیز نصب عملیاتی شده است و روی ناوشکن دوم هم به زودی نصب می شود.