پس از آن که نظامیان حامی نخست وزیر مکلف لیبی و نخست وزیر دولت وحدت ملی این کشور در طرابلس مستقر شدند، آرامش در پایتخت این کشور برقرار شد.
به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، نظامیان حامی فتحی پاشاغا، نخست وزیر مکلف لیبی و عبدالحمید الدبیبه، نخست وزیر دولت وحدت ملی این کشور در طرابلس مستقر شدند.
برخی ساکنان این شهر به خبرگزاری آناتولی گفتند: نشانههای تنش در این شهر از بین رفتند و مسیرهایی که پنجشنبه توسط گروههای حامی پاشاغا و نیز دیگر مسیرهایی که توسط گروههای حامی الدبیبه مسدود شده بودند، بازگشایی شدند.
به گفته ساکنان طرابلس، پس از استقرار نیروها در مناطق مختلف شهر تمامی گردانهای مسلح به پایگاههای خود بازگشتند.
روز پنجشنبه خبرهایی منتشر شد که پاشاغا از پارلمان طبرق واقع در شرق لیبی برای انجام وظایف خود وارد پایتخت خواهد شد، پس از این خبرها تحرکات نظامی گستردهای از سوی گردانهای مسلح حامی پاشاغا آغاز شدند و کاروانهای مسلحی برای حمایت از او از شهر مصراته به سمت طرابلس به راه افتادند، در مقابل گردانهای مسلح حامی الدبیبه نیز برای ممانعت از ورود پاشاغا به دفاتر دولتی، به راه افتادند و الدبیبه با صدور حکمی به نیروهای امنیتی دستور داد با هر گونه تلاش برای یورش به دفاتر دولتی به شدت برخورد کنند.
نگرانیها در لیبی درباره آغاز دوباره اختلافات سیاسی و یا جنگ داخلی پس از مخالفت دولت الدبیبه با تحویل قدرت و اصرارش بر انتقال آن صرفا به یک دولت برخاسته از انتخابات مردمی بالا گرفتند.
درخواستها برای کاهش تنشدر پی این تحولات هیات سازمان ملل در لیبی و آمریکا برقراری آرامش و خویشتنداری را خواستار شدند.
هیئت سازمان ملل طی بیانیهای اعلام کرد، از نزدیک و با نگرانی گزارشهای مربوط به استقرار نیروها و تحرکات کاروانهای بزرگ نیروهای مسلح را که موجب افزایش تنش در پایتخت و اطراف آن میشود، دنبال میکند.
استفانی ویلیامز، فرستاده سازمان ملل در امور لیبی توییت کرد، همه بدون استثنا باید خویشتنداری کرده و از هر گونه اقدام تحریک آمیز از جمله استقرار نیروهای نظامی خودداری کنند.
ریچارد نورلاند، سفیر آمریکا در لیبی طی بیانیهای اعلام کرد: کاملاً از پیام هیات سازمان ملل حمایت میکنیم و از هر دو طرف میخواهیم فرصت را برای رسیدن به یک راهحل سیاسی به جای افزایش تنش غنیمت بشمارند.
در ادامه پاشاغا در ساعات پایانی روز پنجشنبه در بیانیهای اعلام کرد که بنا بر درخواستهای بینالمللی و منطقهای برای خودداری از خشونت، در طرابلس تنش ایجاد نمیکند، نیروهایی که به سمت پایتخت به راه افتادند، در واقع نیروهای برقراری امنیت هستند نه نیروهایی برای جنگ.
او اظهار کرد: با وجود این شرایط دشوار، تصمیم گرفتیم خونی به زمین ریخته نشود، از اسلحه استفاده نکنیم و به نقاط استقرار قبلی بازنگردیم به شرط این که کابینه الدبیبه هرگونه اقدامی برای برهم زدن اوضاع و مانع تراشی بر خلاف قوانین را متوقف کند.
پاشاغا در ادامه گفت: این تصمیم درواقع بنا به خواست دوستان بینالمللی و منطقهایمان و درخواست بسیاری از چهرههای ملی گرفته شد.
او افزود: دولت الدبیبه حاکمیت را غصب کرده و آن را در طرابلس محدود کرده و از ساکنان غیرنظامی به عنوان سپرهای انسانی استفاده میکند.
نورلند در دو بیانیه جداگانه در صفحه رسمی سفارت آمریکا در توییتر آمادگی پاشاغا و الدبیبه برای آغاز مذاکراتی جهت دستیابی به یک راهحل سیاسی در این کشور را اعلام کرد.
او افزود: در تماس تلفنی با الدبیبه از پایبندی او به مساله حفظ جان انسانها و نیز آمادگیاش برای شرکت در مذاکرات برای رسیدن به یک راه حل سیاسی تقدیر کردم.
نورلاند در گفتگو با پاشاغا نیز تاکید کرد: حفظ ثبات و یکپارچگی لیبی تنها با گفتگو و احترام به حق آزادی رفتوآمد در سراسر کشور ممکن است.
دفتر اطلاعرسانی دولت لیبی در بیانیهای خبرهای منتشر شده درباره پیشنهاد نورلاند به پاشاغا برای استمرار فعالیت کابینه الدبیبه همراه با جزئیاتی محدود را تکذیب کرد.
این دفتر تاکید کرد: کابینه لیبی پس از کسب رای اعتماد از پارلمان و انجام مراسم تحلیف، تمامی کارهای اداری و تدابیر امنیتی برای اتمام روند انتقال و دریافت قدرت را انجام داده است و از رسانهها میخواهیم از صحت خبرهایی که منتشر میکنند، مطمئن شوند.
لیبی از چند ماه قبل شاهد بحران سیاسی بود، حاکمیت انتقالی منتخب شامل یک دولت یکپارچه و یک شورای ریاستی ۱۶ مارس ۲۰۲۱ مسئولیت خود را برای هدایت کشور تا موعد انتخابات بر عهده گرفت اما در دسامبر گذشته نتوانست انتخابات را برگزار کند و به این ترتیب تنشها در لیبی از سر گرفته شده و اختلافات سیاسی میان گروههای مختلف این کشور بالا گرفتند.
پس از آن که پارلمان طبرق پاشاغا را به عنوان نخست وزیر به جای الدبیبه تعیین کرد، شدت تنشها در لیبی شدت یافتند، الدبیبه با این تصمیم پارلمان طبرق مخالفت کرده و گفت، در نشست گفتگوی سیاسی که با نظارت سازمان ملل برگزار شد، مدت ماموریت من ۱۸ ماه تعیین شد که تا ۲۴ ژانویه آتی ادامه دارد.
انتهای پیام