به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ بر اساس آمارهای موجود در حوزه طب سنتی 8 دانشکده، 17 گروه طب ایرانی، 8 گروه داروسازی سنتی و 8 گروه تاریخ پزشکی در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور مشغول به فعالیتهای آموزشی و تحقیقاتی در زمینههای توسعه خدمات طب سنتی و داروسازی هستند.
مراکز و گروههایی منطبق با استانداردهای ملی و قابل پذیرش در سطح جهانی، آموزشهایی به علاقهمندان، فعالان و دانشجویان حوزه طب سنتی ارائه میکنند. همچنین در 60 دانشگاه علوم پزشکی کشور پروژههای متعددی برای اختصاص 5 درصد اعتبارات پژوهشی به پژوهشهای طب سنتی و کاربرد آنها در صنایع، تصویب و اجراء شده است.
این آموزشها نقش بسزایی در ارتقای کیفیت آموزشها به فعالان و دریافت خدمات توسط مردم دارد و این صنعت را از باورهای غلط و تجویزهای بدون مستندات دارویی و علمی دور میکند. ستاد توسعه گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در کنار این مجموعهها به ارائه خدمات مشغول است.
در کنار مراکز آموزشی و پژوهشی ذکر شده دیگر نهادهای مرتبط نیز به این حوزه ورود کردهاند. از جمله آنها میتوان به موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، موسسه ثبت و گواهی بذر و نهال، فرهنگستان علوم پزشکی و برخی موسسات دیگر اشاره کرد که گامهای موثری در زمینه توسعه علمی و تخصصی طب سنتی در کشور برداشتهاند.
انتهای پیام/