به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ دفع غیراصولی زباله در استان گیلان, منطقه سراوان و حدود 20 هکتار از جنگلهای این استان را به کوه زباله تبدیل کرده است! بر اساس آخرین گزارشها روزانه تا یک هزار و 200 تن زباله در مرکز دفن زباله سراوان تخلیه میشود و در هر ثانیه، تا 20 لیتر شیرابه زباله شهری و صنعتی و بیمارستانی از این مرکز به رودخانهها و در نهایت تالاب انزلی میریزد!
انباشت این حجم عظیم از زباله در این منطقه, علاوه بر تهدید سلامت مردم, ایجاد بوی نامطبوع در روستاهای اطراف, تهدید جدی تنوع زیستی و محیط زیست منطقه شده است, مناظر زشتی را در این مناطق پدیدار کرده است که با توجه به ظرفیت بالای استان گیلان در گردشگری و توریسم, به این مهم نیز آسیب وارد کرده است.
مسئله انباشت زباله در سراوان, در سفر رئیس جمهور به استان گیلان به عنوان یکی از دغدغههای اصلی مردم این استان مطرح شد و رئیس جمهور قول پیگیری این موضوع توسط نهادهای مسئول در این زمینه را به مردم داد.
حسن پسندیده, مدیرکل دفتر پسماند سازمان محیط زیست در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی, در رابطه با انباشت زباله در مناطق جنگلی سراوان اظهار کرد: مدیریت پسماندهای عادی تولید شده در این منطقه از مرحله تولید, جمعآوری و امحا بر عهده شهرداریها و دهداریهاست و سازمان محیط زیست در این موضوع نقش نظارتی دارد.
وی ادامه داد: ما در استانهای مختلف شاهد چالشهایی در مراکز دفع پسماند هستیم اما این چالشها در استانهای شمالی به دلیل شرایط جغرافیایی و اقلیمی نظیر وجود دریا,رودخانهها, مناطق جنگلی و ..., بیشتر است. با توجه به تهدید جدی که زبالهها برای این اکوسیستمهای طبیعی دارند لازم است تا این مورد در اولویتهای اصلی مدیریت پسماند قرار گیرد.
مدیرکل دفتر پسماند سازمان محیط زیست گفت: سازمان محیط زیست مکررا تذکرات و پیشنهادات لازم به شهرداریها را داده است و این نهادها وظیفه دارند تا موضوع مدیریت اصولی پسماند را در اولویت خود قرار دهند. اگر خسارتی وارد شود تمام مردم و زیستمندان را شامل میشود که این موضوع اهمیت بحث مدیریت پسماند را دو چندان میکند.
پسندیده با اشاره به تاکید رئیس جمهور بر حل مشکل زباله سراوان خاطرنشان کرد: انباشت زباله در این منطقه به یک چالش ملی تبدیل شده است و برطرف شدن این مشکل نیازمند آن است که همه نهادهای مسئول در این زمینه اقدامات جدی انجام دهند.
انتهای پیام/