محمود عباس زاده سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی، درباره ریشه بروز جنگ میان اوکراین و روسیه گفت: عملیات نظامی روسیه علیه اوکراین پیش از آنکه یک اقدام کنشی باشد، اقدامی واکنشی است.
وی افزود: سازمان پیمان آتلانتیک شمالی یا همان ناتو اساساً سازمانی نظامی است که قلمروی ماموریت خود را اقیانوس اطلس یعنی قاره آمریکا و غرب اروپا تعریف کرده اما با این حال در سالهای گذشته تلاشهای مداومی برای نزدیک شدن به مرزهای روسیه از خود نشان داده و همین تحرکات بوده که به شکل طبیعی با واکنش مسکو مواجه شده است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به استاندارهای دوگانه کشورهای غربی در ارتباط با قوانین بین المللی، خاطرنشان کرد: البته غربیها معمولا کارهای خود را به اسم اقدامات پیشگیرانه و با تمسک به منشور سازمان ملل متحد توجیه کردهاند ولی درباره دیگر کشورها این اقدامات پیشگیرانه را به عنوان تجاوز یا زیر پا گذاشته شدن قوانین بین المللی محکوم میکنند.
عباسزاده ادامه داد: برای مثال ناتو در چند دهه گذشته با طرح ادعای مبارزه با تروریسم اقدام به اشغال عراق و افغانستان کرد و در سالهای اخیر نیز نقش انکارناپذیری در ایجاد داعش در عراق و سوریه داشت اما این اقدامات اشغالگرایانه هیچگاه از سوی مجامع بین المللی محکوم نشد.
وی گفت: در قضایای اخیر نیز روسیه که بارها به غرب هشدار داده بود اجازه نزدیک شدن ناتو به مرزهایش را نخواهد داد، به دلیل بیتوجهی غربیها به این مسئله و در یک اقدام واکنشی ناچار به انجام عملیات نظامی علیه اوکراین شد. با در گرفتن جمیع شرایط توصیه ما این است که روسیه و اوکراین مسئله خود را با مذاکره و تفاهم حل و فصل کنند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس عنوان کرد: مسئله دیگری که جمهوری اسلامی نسبت به آن حساسیت بالایی دارد، مسائل حقوق بشری است که با بروز جنگ میان روسیه و اوکراین تحت شعاع قرار گرفته و شاهد هستیم که در روزهای اخیر علاوه بر تلفات غیرنظامیان، صدها هزار نفر مجبور به ترک خانههای خود و آوارگی شدهاند.
انتهای پیام/