به گزارش خبرنگار محیط زیست پایگاه خبری خبرآنی ؛ در بسیاری از کشورهای دنیا حضور پر رنگ مردم در حفاظت از محیط زیست دیده میشود و این همکاری متقابلی که میان مردم و سازمانهای مسئول در زمینه محیط زیست این کشورها, تاثیر بهسزای در حفاظت از عرصههای طبیعی و محیط زیست داشته است اما متاسفانه در کشور ما همواره نقش مردم در حفاظت از محیط زیست کمرنگ بوده است که این عدم همکاری هدفمد بیشتر متوجه نهادهای مسئول در این زمینه است.
دکتر علی سلاجقه, رئیس سازمان محیط زیست به مناسبت روز جهانی تشکلها و سمنهای مردمی ( 27 فوریه) با انتشار پیامی این روز را به تمام فعالان و سمنهای فعال در عرصه محیط زیست کشور تبریک گفت و تعامل هدفمند با فعالان و سمنهای محیط زیست را از اولویتهای اصلی سازمان دانست.
ناصح حسینی, از فعالان محیط زیست در گفتوگو با خبرنگار خبرآنی در رابطه با اهمیت تعامل فعالان و سازمان محیط زیست در حفاظت از محیط زیست کشور گفت: افراد فعال در زمینه محیط زیست اهرم خوبی برای کمک به ارگانهای دولتی محسوب میشوند چرا که هم با سازمانها در ارتباطاند و هم رابطه خوب و نزدیکی با مردم دارند. فعالان پل ارتباطی مردم و سازمانهای دولتی هستند و در صورت همکاری متقابل میان سازمان محیط زیست و تشکلهای مردمی, فعالان محیط زیست میتوانند بازویهای سازمان در انجام پروژهها باشند.
وی ادامه داد: در حدود 20 سالی که من به عنوان یک فعال محیط زیست با سازمان در ارتباط بودهام نقش مفید این همکاریهای متقابل را به وضوح مشاهده کردهام که حفاظت از لک لکها, حفاظت از تالابها و حفظ جنگل با مشارکت مردم و سازمانهای دولتی از نمونههای این همکاریها بودهاند. اگر بستر مناسب برای این همکاریها فراهم شود, مردم میتوانند در کنار سازمان محیط زیست نقش خود را در حفاظت از طبیعت کشور خود ایفا کنند.
این فعال محیط زیست به ارتباط ضعیف ادارات دولتی با مردم در کشور اشاره کرد و گفت: متاسفانه در کشور ما ارتباط میان ادارات دولتی و انجمنهای مردمی محدود است که این ضعف ارتباطات گاهی از طرف سازمانها و گاهی از جانب فعالان بوده است.
حسینی در رابطه با راهکار ترمیم این روابط متقابل توضیح داد: هر دو طرف باید در جهت افزایش تعاملات و همکاریها تلاش کنند و سازمانهای دولتی نیز باید سعی کنند تا افراد فعال در زمینههای مختلف را در همه استانها شناسایی کند و زمینه ارتباط و استفاده از دانش این افراد را فراهم کند.
انتهای پیام/