تولید پسماند کمتر با تغییر طرز تفکر مردم محقق می‌شود

استفان هافمن, کارشناس مدیریت پسماند آلمانی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرآنی، در رابطه با کیفیت برگزاری نمایشگاه پسماند گفت: نمایشگاه در روز اول با استقبال کمی رو به رو شده بود و استقبال از غرفه‌ها پایین بود اما امروز آمار بازدیدها بیشتر شده و تعداد زیادی از مردم به استقبال از غرفه‌ها آمده‌اند و در مجموع کیفیت برگزاری بالاتر رفته است.

وی ادامه داد: شخصا معتقدم که ایران پتانسیل خوبی برای برگزاری نمایشگاه‌های مربوط به این حوزه دارد و موارد مطرح شده در این نمایشگاه از کیفیت بالایی برخوردارند و ما علاقه‌مند هستیم تا ارتباط خود را در حوزه پسماند و محیط زیست با ایرانی‌ها ادامه دهیم.

نماینده شرکت "EU Welle" در رابطه با ظرفیت ایران برای استفاده از پسماند‌ها در تولید انرژی پاک, تصریح کرد: ایران ظرفیت خوبی برای تولید انرژی از پسماند دارد و هدف شرکت ما این است که تا حد ممکن از این زباله‌ها استفاده بهینه داشته باشیم و از آن‌ها برای تولید بیوگاز, سوخت پاک و کمپوست استفاده کنیم و از این طریق علاوه بر حفظ محیط زیست, به اشتغال‌زایی و کسب درآمد نیز کمک کنیم.

هافمن ادامه داد: نکته‌ای که در این میان حائز اهمیت است, این است که مردم باید بدانند که این زباله‌ها ارزشمند هستند و می‌توان آن‌ها را مجددا به چرخه تولید بازگرداند و از آن‌ها درآمدزایی کرد. این اصل مهم باید به مردم آموزش داده شود و مردم باید از اهمیت استفاده مجدد از بازیافت در چرخه تولید آگاه شوند.

وی به  حجم بالای تولید زباله در ایران اشاره کرد و گفت: با وجود اینکه می‌توان از بخشی از این زباله‌ها مجددا استفاده کرد, اما نباید فراموش کنیم که پیش از هر چیز باید به این اصل توجه کنیم که نباید این حجم عظیم از زباله را تولید کنیم و به محیط زیست آسیب بزنیم. متاسفانه در ایران سرانه تولید زباله بسیار بالاست که این روند باید تغییر کند.

مدیر پروژه‌های مدیریت پسماند شرکت "EU Welle" افزود: اولین مرحله در کاهش تولید پسماند این است که طرز فکر مردم عوض شود و مصرف‌گرایی و تولید زباله توسط مردم ایران کاهش پیدا کند. به عنوان مثال در زمان اقامت من در هتل ایرانی مشاهده کردم که زمان استفاده از دستگاه قهوه جوش و یا نوشیدن آب میوه از هر 10 نفر 9 نفر استفاده از لیوان کاغذی را به لیوان شیشه‌ای ترجیح می‌دهند که این روند باید برعکس شود.

هافمن مصرف بالای کیسه‌های پلاستیکی در ایران هنگام خرید میوه , سبزیجات, تنقلات و ..., را نیز یکی دیگر از مواردی که منجر به تولید حجم بالای زباله می‌شود عنوان کرد و گفت: می‌شود با همراه داشتن یک کیسه پلاستیکی تمام این محصولات را خریداری کرد و مصرف پلاستیک را کاهش داد.

وی توضیح داد: برای فرهنگ‌سازی در این زمینه‌ها وظیفه دولت‌ بسیار مهم است و دولت می‌تواند با استفاده از سیاست‌های تشویقی مختلف مردم را به تولید کمتر زباله و مصرف کمتر پلاستیک ترغیب کند.

این کارشناس مدیریت پسماند آلمانی وظیفه دولت‌ها در حمایت از شرکت‌های فعال در زمینه مدیریت پسماند و تولید انرژی را بسیار مهم دانست و خاطرنشان کرد: چنین طرح‌های باید از طرف دولت تامین مالی و حمایت شود و در صورت عدم پشتیبانی دولت‌ها, این پروژه‌ها به سرانجام نمی‌رسند.

انتهای پیام/

برچسب ها :

تولید پسماند تغییر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.