به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ در جلسه روز سهشنبه 5 بهمن 1400 شورایعالی انقلاب فرهنگی، تأثیر قطعی معدل پایه دوازدهم در کنکور 1402، تأثیر قطعی معدل پایه یازدهم در کنکور 1403 و تأثیر قطعی معدل پایه دهم در کنکور 1404 مصوب شد.
60 درصد معدل دوره دوم دبیرستان برای دروس عمومی و تخصصی در کنکور نقش دارد و نحوه محاسبه سهم سه سال متوسطه دوم مبتنی بر آییننامه اجرایی خواهد بود که به تصویب شورای سنجش و پذیرش دانشجو خواهد رسید.
این مصوبه بر خلاف عدالت آموزشی و در مسیر تضعیف بیشتر دانشآموزان مدارس دولتی عادی حرکت خواهد کرد؛ مقام معظم رهبری در 11 شهریور ماه 1399 در اجلاس سالیانه رؤسا و مدیران آموزش و پرورش فرمودند: «باید سطح و کیفیت مدارس دولتی از لحاظ آموزشی و تربیتی بهگونهای شود که دانشآموزان احساس نکنند با تحصیل در این مدارس، امکان قبولی آنها در کنکور کمتر است و خانوادهها نیز تصور کنند فرزندانشان را به یک جای بیپناه میفرستند.»
نامه نمایندگان به سران قوا
هماکنون احمد نادری عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، نامهای را خطاب به سران سه قوه تهیه کرده است که تاکنون بیش از 260 نماینده آن را امضا کردهاند، این نامه درباره پایان عدالت آموزشی در ایران با اجرای مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی هشدار میدهد.
در همین رابطه احمد نادری به خبرنگار خبرآنی گفت: تاکنون 263 نماینده نامه به سران سه قوه را امضا کردهاند و تعداد امضاها روبه افزایش است، در این نامه از سران قوا خواستهایم جایگاه مجلس را به رسمیت بشناسند و مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی که با مصوبه قبلی مجلس تداخل دارد، کان لم یکن تلقی کنند.
وی افزود: این مصوبه بر خلاف قانون سنجش و پذیرش دانشجو است که در سال 92 توسط مجلس تصویب شد بنابراین باید کان لم یکن شود.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: رهبر انقلاب تأکید کردهاند، در موضوعاتی که مجلس ورود کرد شورای عالی انقلاب فرهنگی ورود نکند، وقتی درباره سنجش و پذیرش دانشجو قانون داشتیم شورای عالی انقلاب فرهنگی نمیتوانست به موضوع ورود کند ضمن اینکه معتقدیم این شورا شأن سیاستگذاری دارد نه قانونگذاری و این خطای راهبردی است که شأن قانون و قانونگذاری مجلس را از بین برود.
شکلگیری مافیای معدل در مدارس
نادری ادامه داد: چیزی که شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب کرد، خلاف عدالت آموزشی است و اگر بخواهد عملیاتی شود مافیای هزار سر آموزش و پرورش، رشد مییابد و چندین مدل مافیا در مدارس ایجاد میشود تا معدل را دستکاری کنند و افزایش دهند.
پایان عدالت آموزشی در ایران
وی ادامه داد: مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی بر خلاف عدالت است، تأثیر معدل در پذیرش دانشگاهها ظلم آشکار به دانشآموزان مناطق محروم است که میانگین معدل آنها 2 یا 3 نمره کمتر است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان کرد: بنده از سیرجان آمدم و استاد دانشگاه تهران شدم فرد دیگری از سیستان و بلوچستان آمده درس خوانده و معاون وزیر شده است تا یک دهه قبل افتخار جمهوری اسلامی این بود که افراد مناطق محروم با درس خواندن فرصت ارتقای اجتماعی را به دست میآوردند اما مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، نظام طبقاتی آموزش را نهادینه و ردی از عدالت در جمهوری اسلامی وجود نخواهد داشت؛ این مصوبه بر خلاف فلسفه انقلاب اسلامی است.
انتهای پیام/