به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، ابوالفضل فلاح معاون مالی اقتصادی شهرداری تهران در نشست خبری با اشاره به رویکرد جدید مدیریت شهری در حوزه تامین منابع و شفافسازی در این حوزه اظهار کرد: در این ارتباط راهبردهایی بر مبنای شفافیت و انضباط مالی و استفاده بهینه از داراییهای مردم در شهر که در اختیار شهرداری است تهیه شد تا بتوانیم خدمترسانی مطلوبی را به شهروندان داشته باشیم.
وی گفت: در همین ارتباط پروژههایی تعریف شد که از آن جمله میتوان به طرح جامع نظام مالی شهرداری تهران، سامانه مدیریت و بدهیها و ورود به بورس املاک شهرداری تهران اشاره کرد.
وی در رابطه با طرح جامع نظام مالی شهرداری تهران تصریح کرد: این نظام مربوط میشود به سالهای قبل و در واقع استانداردهای لازم را در بر نداشت و یکی از نقاط آسیبزا بود که در همین ارتباط نیاز به ایجاد طرح جدیدی بود که اقدامات آغاز شد و طرحی در این راستا تهیه شد و انشاءالله تا شهریورماه 1401 به پایان خواهد رسید.
فلاح در همین زمینه گفت: در همین زمینه نیز اقداماتی را در حوزه طرح جامع نظام مالی شهرداری تهران آغاز شد به طوری که در این بخش به سمت شفافسازی درآمدهای شهرداری تهران حرکت کردیم که تا این دوره از مدیریت شهری حدود 127 حساب درآمدی داشتیم که این حسابها تبدیل به 32 حساب درآمدی شده است که با این اقدام کل ورودی منابع شهرداری تهران قابل رصد است و این کار ظرف دو ماه انجام گرفت و هماکنون تمامی درآمدهای سازمانها و شرکتها به این حساب درآمدی واریز میشود و با این اقدام مناسب تمامی منابع و درآمدها شفاف شده است و به قول معروف از ته تاریکخانه خارج شدهاند.
وی با بیان اینکه کاهش حسابهای درآمدی و واریز درآمدها به حساب خزانه واحد منجر به حذف مجاری فساد میشود، گفت: در بودجه سال آینده نیز احکام بودجهای توسط اعضای شورای شهر تهران به اتفاق آرا به تصویب رسیده است و قطعا قدمهای مهمتری را در ارتباط با خزانه واحد برخواهیم داشت.
وی همچنین به سامانه مدیریت و بدهی شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: متاسفانه در این بخش نیز ما با آمار دقیقی از بدهیهای شهرداری روبهرو نبودهایم که اقداماتی برای شفافیت در این بخش شروع شد.
وی افزود: تا پایان تمامی فرآیند پرداختها از طریق توکن و سیستم الکترونیکی انجام می شود.
معاونت مالی شهرداری تهران گفت: برنامه دیگری که در دستور کار قرار دارد مولدسازی داراییها از اموال شهرداری است تا بتوانیم استفاده بهینهای را در این بخش داشته باشیم.
فلاح با اشاره به ابلاغ دستورالعمل مطالعه اقتصادی پروژهها توسط شهرداری تهران تصریح کرد: در این بخش نیز این بخشنامه توسط شهردار تهران ابلاغ شده است، به طوری که تمام مطالعات اقتصادی پروژهها باید مشخص و معین باشد.
وی با اشاره به فروش بورس املاک شهرداری تهران در قالب بخش مولدسازی خاطرنشان کرد: در این بخش تعدادی از املاک وسیلهشان فراهم شده است و با هماهنگی که با مدیرعامل بورس داشتهایم طی روزهای آینده فروش املاک شهرداری تهران از طریق بورس رقم خواهد خورد که قرار بود سه ملک وارد بورس شوند اما به دلیل مشکل اداری فعلا متوقف شدهاند.
معاونت مالی شهرداری تهران ادامه داد: خبر خوب اینکه بیش از 15 ملک شهرداری تهران آماده است تا در بستر بورس قرار بگیرند.
وی با اشاره به اینکه تا پیش از این بخشی از فروش املاک شهرداری تهران به جیب کارگزاریها میرفت و شهرداری از سود کمتری از فروش املاک بهره میبرد، گفت: با اقدامی که شهرداری تهران در دوره جدید در دستور کار قرار دارد فروش املاک از طریق بورس انجام خواهد شد.
فلاح گفت: یکی دیگر از اقداماتی که شهرداری تهران اخیرا انجام داده است خرید مصالح از طریق بورس است که هفته گذشته به میزان 7 میلیارد تومان از طریق معاونت فنی عمرانی میلگرد خریداری شده است و برآورد ما این است که از این محل 25 درصد به نفع شهرداری کار شده است و با حذف واسطهها میتوان سود بیشتری را برای شهرداری به وجود آورد.
معاونت مالی شهرداری تهران همچنین درباره پرداخت عوارض درآمد پایدار گفت: افراد فرصت دارند تا تاریخ 29 اسفند 1400 عوارض خود را پرداخت کنند.
وی با اشاره به اینکه تمامی مناطق و شرکتها و سازمانها موظف هستند طی یک بازه زمانی مشخص تمامی املاک خود را در سامانه املاک شهرداری تهران ثبت و ضبط کنند، گفت: در حال حاضر متاسفانه آمار دقیقی از املاک شهرداری نداریم و انشاءالله با این اقدام میتوانیم آمار دقیقی از املاک شهرداری تهران داشته باشیم.
فلاح با بیان اینکه بسیاری از املاک شهرداری تهران بدون سند هستند، گفت: در این بخش ما برنامه جدی را در دستور کار داریم و بهزودی این موضوع نیز حل و فصل خواهد شد.
معاونت مالی شهرداری تهران همچنین با اشاره به ورود فروشگاه شهروند به بورس گفت: فرایند این کار در حال اجراست و طبق زمانبندی انجام شده وارد بورس خواهد شد.
وی در پایان با بیان اینکه تا پیش از ورود املاک شهرداری تهران 30 الی 40 درصد از فروش املاک شهرداری به جیب کارگزاریها میرفت با ورود شهرداری به بورس این اتفاق دیگر نخواهد افتاد. همچنین با این اقدام شاهد تعادلبخشی ملک در سطح شهر تهران خواهیم بود و انشاءالله مابقی نهادها نیز این فرآیند را ادامه خواهند داد.
انتهای پیام/