به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از نیواطلس، برای این منظور محققان این فناوری را روی یک گیاه گوشتخوار «ونوس فلای ترپ» نشان داده اند.
اعصاب مصنوعی جدید براساس نسخه ای ساخته شده اند که تیم قبلاً آن را توسعه داده بود. نسخه پیشین دارای مدار های الکتروشیمیایی بود که روی یک ورقه پلاستیکی نازک چاپ شده بودند.
از آنجا که این مواد از پلیمری ساخته شده بودند که قادر به رسانایی یون های مثبت و منفی است، مدارهای مذکور مبنایی برای ایجاد ترانزیستورها به وجود آوردند.
در تحقیق جدید، محققان ترانزیستورهای موجود را ارتقا دادند و با استفاده از آنها اعصاب و سیناپس های مصنوعی ساختند و در سیستم های زیستی آنها را به یکدیگر مرتبط کردند.
ترانزیستورها پس از ردیابی غلظت خاصی از یون هایی با بار الکتریکی خاص تغییر می کنند و سیگنالی می فرستند که توسط نورون های دیگر ردیابی می شود. از آن مهم تر اعصاب زیست شناختی نیز با همین سیگنال های یونی فعالیت می کنند. به عبارت دیگر سلول های اعصاب طبیعی و مصنوعی را می توان به یکدیگر متصل کرد.
چی یوان یانگ مولف این پژوهش می گوید: ما اعصابی مبتنی بر یون توسعه داده ایم که مشابه اعصاب بدن انسان است و می توان آنها را در سیستم های زیستی به یکدیگر مرتبط کرد. نیمه رساناهای طبیعی مزایای فراوانی دارند. آنها زیست سازگار، زیست تجزیه پذیر، نرم و شکل پذیر هستند. این اعصاب مصنوعی برای فعال شدن نیازمند ولتاژ پایین هستند و برای گیاهان و مهره داران کاملاً بی خطر هستند.
محققان برای نمایش سیستم جدید، اعصاب مصنوعی را در یک گیاه گوشتخوار قرار دادند. پالس های الکتریکی اعصاب مصنوعی به اندازه ای قدرتمند بودند که فک گیاه مذکور بسته شد. قدرت پالس الکتریکی ۰.۶ ولت بود و به گیاه آسیب نرساند.
این تحقیق در ژورنال Nature Commnications منتشر شده است.