کشاورزی پایدار به مبارزه با آفت لیموترش می‌رود

به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از معاونت علمی و فناوری، لیموترش ازجمله محصولات استراتژیک و حیاتی منطقه جنوب کشور است. میزان تولید لیموترش بر اساس آخرین آمارنامه وزارت جهاد کشاورزی بالغ بر ۴۰۰ هزار تن است که سبب شده تا کشور ما به عنوان نهمین تولیدکننده این محصول در دنیا شناخته شود.

درحال‌حاضر یکی از تهدیدهای مهم موجود برای تولید لیموی جهان، بیماری جاروک لیموترش است که از جدی‌ترین بیماری‌‎های لایم در خاورمیانه بوده و در این مناطق، موجب از بین رفتن هزاران اصله درخت لیموترش شده است.

در استان‌های جنوبی کشور، از زمان وقوع بیماری در سال ۱۳۷۶ تاکنون، تعداد زیادی از درختان به این بیماری، آلوده شده و خشک شدند.

بر اساس آمارهای موجود وزارت جهاد کشاورزی، از زمان شیوع بیماری، جاروک لیموترش تا یک دهه قبل، در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، کرمان و فارس باعث تخریب ۳۰ درصد از درختان لیموترش شده است که معادل بیش از نیم میلیون اصله درخت در سطحی بالغ بر ۷ هزار هکتار است.

در وضعیت کنونی، شیوع بالای بیماری فیتوپلاسمایی جاروک لیموترش در نواحی جنوبی کشور، سبب تهدید این مناطق به نابودی بخش زیادی از باغ‌های لیموترش و سایر ارقام حساس بوده و عملا اقتصاد کشاورزی در این نواحی را با چالش جدی روبرو کرده است.

بنابراین شناسایی و گسترش سطح زیر کشت ژنوتیپ‌های لایم محتمل به این بیماری در مناطق جنوبی کشور، رعایت اصل قرنطینه گیاهی، کنترل ناقل، کنترل علف‌های هرز و دیگر میزبان‌ها و همچنین اعمال روش‌های به‌باغی به منظور جلوگیری از کاهش سطح تولید این محصول و حفظ جایگاه کشور در صادرات لیموترش، ازجمله نیازهای جدی و ضروری کشور محسوب می‌شود.

این اهداف توسط موسسه تحقیقات علوم باغبانی و در قالب طرح «کشاورزی پایدار» و با حمایت‌های مرکز طرح‌های کلان ملی فناوری در حال انجام است.

در این طرح که ۷۰۰ هزار دلار صرفه جویی ارزی برای کشور به همراه دارد، ۲۰ نفر به شکل مستقیم مشغول به کار هستند.

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.