به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از اسپوتنیک، فناوری اکتوجنسیس پدیده تازه ای نیست و تاکنون آزمایش های موفقیت آمیزی در تولید حیوانات خارج از رحم انجام شده است. با وجود ممنوعیت آزمایش روی جنین انسان، احتمال تولد مصنوعی هشدارهایی را همراه خود دارد که احتمالاً واقعیت های فعلی را به طور کامل تغییر می دهد.
در همین راستا محققان چینی یک سیستم رباتیک هوش مصنوعی ابداع کرده اند که با دقتی که حتی از مراقب انسانی بیشتر است، از جنین در رحم های مصنوعی مراقبت می کند.
هدف اصلی آن تسهیل پرورش جنین های حیوانی برای اهداف علمی است. اما بر اساس تحقیق منتشر شده در ژورنالBiomedical Engineering از نظر تئوری چنین نوآوری را می توان برای جنین های انسانی به کار برد.
محققان «مؤسسه مهندسی و فناوری زیست پزشکی سوژو» قبلاً عملکرد این ربات را روی جنین موش آزمایش کرده اند. رحم مصنوعی این موسسه شامل چند محفظه با ترکیبی از مواد مغذی است که جنین ها در آن قرار می گیرند.
محققان قبلاً باید وضعیت جنین ها را به صورت دستی ردیابی و ثبت و عملکرد ربات را تنظیم می کردند. به گفته پژوهشگران ربات هوش مصنوعی به صورت شبانهروزی جنینها را رصد میکند، از طریق سیستمی از حسگرها و لنزها، تصاویر فوقالعاده شفافی از آنها میگیرد و همچنین دما، تامین هوا، آب و تغذیه را تنظیم میکند.
همچنین این سیستم هوش مصنوعی نشان می دهد کدام جنین ها به درستی رشد نمی کنند یا می میرند تا بتوان آنها را به موقع از رحم مصنوعی خارج کرد.
محققان امیدوارند این فناوری در مطالعه درباره رشد جنین و ایجاد نقص های مادرزادی کمک کند.