به گزارش خبرنگار علمی پایگاه خبری خبرآنی؛ یک تیم بینالمللی از محققان با استفاده از یک ابررایانه دقیقترین شبیهسازی جهان را برای مدلسازی کل کیهان از بیگبنگ تا امروز تولید کردهاند. این پروژه که SIBELIUS-DARK نام دارد، شبیهسازی را ایجاد کرده است که تا فاصله 600 میلیون سال نوری از زمین، 130 میلیارد ذره شبیهسازی شده را پوشش داده است که این کار با استفاده از ابررایانه DiRAC COSmology MAchine (COSMA) از دانشگاه دورهام انجام شده است.
به گفته دکتر "استوارت مک آلپاین" نویسنده و منجم دانشگاه هلسینکی، براساس این شبیهسازیها ساختار ماده تاریک سرد کیهان، احتمالاً تولیدکننده تمام کهکشانهای اطراف ما باشد. ماده تاریک با تودهها یا هالهها ادغام شده و گاز کیهانی را از طریق گرانش جذب میکند و در نهایت با تبدیل شدن به ستارگان منجر به تشکیل کهکشانها میشود.
"کارلوس فرنک" اخترشناس دانشگاه دورهام میگوید: شبیهسازیها به سادگی پیامدهای قوانین فیزیک را نشان میدهند و اینکه برماده تاریک و گازهای کیهانی در طول 13.7 میلیارد سالی که جهان در اطراف ما بوده است چه آمده است.
محققان در این شبیهسازی از الگوریتمهایی استفاده کردند که منطقه ما در کیهان را بازتولید کرده است و کهشکان راه شیری و همچنین کهکشانهای نزدیک مانند کهکشان آندرومدا را پوشش داده است که این براساس مدلی به نام مدل ماده تاریک و سرد است که یک مدل استاندارد در کیهانشناسی است.
"ماتیو شالر" یکی دیگر از اخترشناسان دانشگاه دورهام گفت: این پروژه بسیار مفید و راهگشا است و این شبیهسازیها نشان میدهد که مدل استاندارد ماده تاریک سرد میتواند تمام کهکشانهایی را که در همسایگی خود میبینیم را پوشش دهد.
انتهای پیام/