به گزارش گروه بینالملل پایگاه خبری خبرآنی، در اواسط ماه سپتامبر سال 2021 (مهر ماه گذشته) شرکت کنندگان در نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای که در دوشنبه (پایتخت تاجیکستان) برگزار شده بود، سند همکاری را امضا کردند که به معنای آغاز روند پذیرش ایران، بعنوان عضو تامالاختیار در این سازمان است. پیش از این "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه در نشست سران سازمان همکاری شانگهای گفته بود که مسکو از آغاز روند پذیرش ایران در این سازمان حمایت میکند.
خبرگزاری «تاس» گزارش داد، "ایگور مارگولیف" معاون وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه در یک رویداد آنلاین به مناسبت چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، اعلام کرد که طرف روسی امیدوار است که تمامی تشریفات لازم برای عضویت کامل جمهوری اسلامی در سازمان همکاری شانگهای هر چه زودتر به پایان برسد.
این دیپلمات روس گفت: «ما برای نقش ایران در تضمین ثبات در منطقه اهمیت زیادی قائل هستیم. در این زمینه از تصمیم سازنده برای آغاز روند پذیرش عضویت جمهوری اسلامی ایران بعنوان عضویت تمام و کمال در سازمان همکاری شانگهای استقبال میکنیم و امیداریم که اجرای سریع تمامی تشریفات لازم برای اجرای این تصمیم هرچه زودتر به پایان برسد.»
مارگولیف ادامه داد: «علاوه بر این، مسکو روی ادامه فعال مذاکرات برای انعقاد توافقنامه دائمی در خصوص ایجاد منطقه تجارت آزاد بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ایران حساب باز کرده است. مذاکرات برای انعقاد این توافقنامه در حال انجام است و همانطور که میدانید، توافقات موقتی نیز در این باره از هم اکنون در حال اجرا است. ما مشتاقانه منتظر ادامه فعالانه مذاکرات برای ورود به یک توافق نامه تجارت آزاد دائمی بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا و جمهوری اسلامی ایران هستیم.»
معاون وزیر امور خارجه روسیه همچنین تاکید کرد که محور توجه دوجانبه مقامات مسکو و تهران اجرای عملی پروژههای شاخص در حوزه انرژی و حمل و نقل است. وی یادآور شد که برای این منظور نشست منظم کمیسیون بین دولتی همکاریهای تجاری و اقتصادی بین دو کشور امسال در روسیه برگزار خواهد شد.
این دیپلمات بلندپایه در پایان گفت: «ورود به مرحله جدیدی در تاریخ روابط روسیه و ایران، از اهداف مورد انتظار در توافقنامه اصولی بین دولتهای ما، به اصطلاح "توافق بزرگ" خواهد بود. در حال حاضر کار روی این سند با اهمیت در حال انجام است و با در نظر گرفتن حجم، ماهیت کلی و منافع مشترک و بلندمدت، ما به همراه دوستان ایرانی خود بسیار جدی و علاقمند به تحقق این سند هستیم.»
انتهای پیام/