به گزارش خبرنگار محیط زیست باشگاه خبرنگاران پویا؛ پیشازظهر امروز وبینار تخصصیِ "آلایندههای نوپدید و تبعات انسانی و زیست محیطی" برگزار شد. دکتر بهروز ابطحی, رئیس پژوهشکده ملی اقیانوسشناسی, در این وبینار در رابطه با ورود آلایندههای جدید به محیط زیست هشدار داد و گفت: در سالهای اخیر آلایندههای جدیدی در محیط زیست ما مشاهده شدهاند که این آلودگیها به دنبال پیشرفت صنایع مختلف به محیط زیست وارد شدهاند. به عنوان مثال پیشرفت صنایع فضایی و افزایش تعداد ماهوارهها در مدار زمین علاوه بر ایجاد آلودگی فضایی، تاثیراتی منفی بر محیط زیست ما داشته است.
وی ادامه داد: نانو ذرات گروه دیگری از این آلایندهها هستند که تاثیرات عمیقی بر اکوسیستمها دارند و با توجه به اینکه قابلیت نفوذ در بدن را هم دارند، میتوانند وارد سلولها شوند و تاثیرات منفی بر اکوسیستم بر جای بگذارند. نمونه مواد حاوی نانو ذرات در داروها وجود دارند و بازمانده این داروها نگرانیهایی را برای محیط زیست ایجاد کرده است.
رئیس پژوهشکده ملی اقیانوسشناسی پلاستیک و میکروپلاستیکها را از دیگر آلایندههای خطرناک برای محیط زیست دانست و گفت: خطر این نوع از آلایندهها به حدی جدی است که سازمان ملل پیگیر اثرات سوء آن شده است و به دنبال راهکارهایی برای کاهش اثرات آلایندههای پلاستیکی و میکروپلاستیکهاست. میزان این آلودگیها به حدی است که تا 20 تا 30 سال دیگر, آلودگیهای پلاستیکی موجود در دریا از بیومس (زیست توده) ماهیها نیز فراتر رود.
ابطحی ادوات و تجهیزات مربوط به انرژیهای تجدیدپذیر را از دیگر آلایندههای نوظهور دانست و ادامه داد: تجهیزات و ادوات مربوط به تولید انرژیهای تجدیدپذیر نیز به عنوان منبع جدید انتشار آلودگی در محیط زیست به شمار میروند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت موضوع آلایندههای جدید, محققان این حوزه باید علاوه بر اینکه راهکارهایی برای کاهش عوارض این آلایندهها ارائه میدهند، باید آثار منفی این آلایندهها را به مسئولین گوشزد کنند.
انتهای پیام/