به گزارش خبرنگار خبرآنی، علیرضا بیگلری، صبح شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۰ در نشست خبری که به صورت مجازی برگزار شد، گفت: پاندمی کرونا باعث شد تا تهدیدات علیه کشورمان به فرصتی برای بروز تواناییهای علمی دانشمندان ما باشد. به طوری که در حال حاضر علاوه بر تولید انواع کیتها، امکان صادرات آنها نیز وجود دارد.
وی افزود: کار تولید واکسن در انستیتو پاستور نیز در همین پاندمی ادامه یافت و موفق شدیم واکسنی را تولید کنیم که یکی از بی خطرترین واکسنهای دنیا باشد.
بیگلری ادامه داد: فناوری واکسن پاستوکووک باعث شده در دنیا منحصر به فرد باشد و تنها واکسن در دنیا باشد که از دوز بوستر برخوردار است.
وی افزود: یک سال قبل در همین ایام، همه به این فکر میکردند که ۲ دوز واکسن برای مقابله با کووید ۱۹ کافی خواهد بود. اما در همان ایام ما به فکر کارایی دوز سوم بودیم.
بیگلری با اشاره به ایجاد ایمنی در ۹۶.۵ درصدی با تزریق واکسن پاستوکووک، گفت: این واکسن، مجوز مصرف در بزرگسالان و کودکان را دارد.
وی افزود: تزریق ۴ دوز واکسن پاستوکووک، ایمنی ۱۰۰ درصدی در برابر سویه اومیکرون ایجاد میکند.
بیگلری در ادامه از مردم خواست نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند و گفت: حتماً برای نوبت سوم واکسن هم اقدام کنید. زیرا، اثبات شده درگیری کودکان در سویه اومیکرون بیشتر خواهد بود، والدین نسبت به ایمن سازی فرزندان خود اقدام کنند.
رئیس انستیتو پاستور ایران در ارتباط با میزان تولید واکسن پاستوکووک پلاس که برای دوز سوم استفاده میشود، افزود: برنامه عادی ما این طوری بود که کسانی که ۲ دوز پاستوکووک را تزریق میکنند، برای دوز سوم پاستوکووک پلاس را میزنند و برای کودکان زیر ۱۸ سال نیز همان ۲ دوز کافی است.
بیگلری گفت: اثربخشی پاستوکووک و پاستوکووک پلاس بر روی کسانی که ۲ دوز سینوفارم و یا آسترازنکا دریافت کرده بودند، در حال بررسی است.
وی با اشاره به استقبال مردم از واکسنهای پاستور، افزود: یکی از منحصربه فردترین ویژگیهای واکسن پاستور، دوز یادآور واکسن است.
بیگلری ادامه داد: تنها واکسن ساخت داخل را داریم که مجوز تزریق برای کودکان را دارد.
وی با اشاره به اهمیت دوز یادآور واکسن کرونا، گفت: همین مسئله باعث استقبال زیاد مردم از واکسن پاستور شد و باید بدانیم حداقل به ۵ ماه زمان نیاز است که واکسن به بازار وارد شود.
بیگلری در ارتباط با تولید کیتهای تشخیصی، افزود: ما کیتهای اومیکرون را برای موارد خاصی به کار می بریم و استفاده میکنیم. برای تشخیص اولیه به هیچ وجه لازم نیست از کیت اومیکرون استفاده شود.
وی ادامه داد: با توجه به غالب شدن سویه اومیکرون، اگر تست کووید ۱۹ بیمار مثبت شد، فرض را بر این میگذاریم که اومیکرون گرفته است.
بیگلری افزود: بهترین کار برای پیشگیری از انتقال اومیکرون در جامعه، قرنطینه و دور ماندن از سایر افراد خانواده و استفاده از ماسک است.
وی گفت: حتی کسانی که واکسن زده اند، نباید تصور کنند که میتوانند بدون ماسک در جامعه تردد کنند.