به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان پایگاه خبری خبرآنی؛ پیروزی انقلاب اسلامی ایران تا به امروز در همه حوزهها منجر به پیشرفت شده و برکات پیروزی انقلاب، در سیستم بهداشتی و درمانی کشور نیز تجلی یافته است.
پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، دو تغییر اساسی در حوزه سلامت ایران رخ داد که عبارت است از تشکیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تأسیس شبکه بهداشتی و درمانی کشور.
یکی از شاخصهای پیشرفت نظام سلامت، کاهش میزان مرگ و میر کودکان است؛ تغییر این شاخص سلامت در چهار دهه گذشته را میتوان با عدد و رقم به خوبی مقایسه کرد.
گسترش شبکه بهداشت عمومی در کشور منجر به کاهش فراوان مرگ و میر کودکان زیر پنج سال شده است که نسبت به دوران قبل از انقلاب، رشد چشمگیری داشته است. در سال 1355، میزان مرگ و میر کودکان 178 مورد در هر هزار نفر بوده است؛ این شاخص پس از انقلاب به تدریج کاهش چشمگیری پیدا کرد به طوری که در سال 2019، بر اساس گزارش بانک جهانی، به 13 مرگ به ازای هر 1000 کودک زیر 5 سال رسید.
این آمار در کشورهایی با درآمد کم و متوسط 40 مرگ کودک به ازای هر 1000 نفر جمعیت است.
یکی از عوامل مؤثر در زمینه کاهش مرگ و میر کودکان، واکسیناسیون بوده است.
ریشهکنی بسیاری از بیماریهای واگیردار با تکیه بر توان داخلی و علیرغم همه تحریمها انجام شد؛ مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با بیش از 90 سال سابقه فعالیت یکی از قدیمیترین و معتبرترین مراکز علمی و تحقیقاتی کشور است که در سالهای پس از انقلاب اسلامی، روند فعالیتهای آن از لحاظ کمی و کیفی گسترش پیدا کرد به طوری که تحقیق و تولید عمده واکسنهای دامی و انسانی از جمله واکسنهای اوریون، سرخجه و سهگانه (سرخک ، سرخجه و اوریون) در این سالها انجام گرفت.
انستیتو پاستور ایران نیز که حدود یک سده از فعالیتش میگذرد؛ در سالهای پس از انقلاب توانست خطوط تولید خود را توسعه دهد و با تولید واکسن ب ث ژ از ابتلای بسیاری از افراد به بیماری سل جلوگیری کند. در ابتدا واکسن ب ث ژ در ساختمان کوچک و مجزایی در انستیتو پاستور تهران تولید می شد که سپس در سال 1367 به مجتمع تولیدی تحقیقاتی کرج منتقل شد و در سال 91 ساختمان و تاسیسات جدید بخش ب ث ژ طبق الزامات GMP به بهره برداری رسید.
کسب گواهی نامه حذف سرخک از سوی سازمان جهانی بهداشت نیز از دستاوردهای دیگر ایران در زمینه سلامت کودکان است. دو سال پیش جمهوری اسلامی ایران موفق به کسب گواهی نامه حذف سرخک از سوی سازمان بهداشت جهانی شد این در حالی بود که در 6 ماهه نخست سال 2019 میلادی بیش از 650 هزار نفر در کشورهای اروپایی و آمریکایی مبتلا به سرخک شدند و طبق آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده، در این سال بالغ بر 1200 مورد ابتلا به این بیماری در امریکا ثبت شد.
انتهای پیام/