محسن سعیدیان دبیرانجمن تولید کنندگان دی و مونوکلسیم فسفات کشور در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی اظهار داشت: در بازار تولید و مصرف دی و منوکلسیم فسفات دام و طیور کمبود مصنوعی ایجاد و این زمینه سازی منجر به آن شده است که واردکنندگان به دنبال واردات این محصول تولیدی کشورمان از سایر کشور ها هستند.
وی افزود: با بزرگ نمایی انجام شده درباره کمبود دی و منوکلسیم فسفات دام و طیور، مصرف کنندگان این محصولات نیز دچار سردرگمی شده اند و با وجود اینکه تولید این محصول اکنون به روال عادی خود برگشته است مرغداران نیز اقدام به ذخیره سازی و خرید بیشتر از میزان نیاز خود کرده اند.
دبیرانجمن تولید کنندگان دی و مونوکلسیم فسفات کشور با بیان اینکه صنایع داخلی 2.5 برابر نیاز بازار داخلی ظرفیت تولید دارند، ادامه داد: تنها در مقطعی دوماهه تولید دی و منوکلسیم فسفات دام و طیور در کشور به دلیل کمبود مواد اولیه این محصولات دچار مشکل شد اما اکنون این مشکلات رفع شده و کارخانجات داخلی در حال تولید و توزیع این محصول هستند و گزارشات تولید به سازمان دامپزشکی ارسال شده است.
سعیدیان گفت: بر اساس اعلام سازمان دامپزشکی کشور ظرفیت تولید دی و مونوکلسیم فسفات کشور 470 هزار تن که میزان مصرف کشور 160هزار تن است اما در برخی مواقع در تولید ماده اولیه با مشکل مواجه می شوند.
وی تصریح کرد: در تیرماه سال 97 نیز به دلیل اختصاص ارز 4200 تومانی به واردات محصول نهایی اختصاص یافت تا در نتبجه تولید داخلی دچار بحران شود و حتی صنایع داخلی به مدت 17 ماه تعطیل شدند.
سعیدیان گفت: از آبان سال 98 صنایع تولید کننده دی و مونوکلسیم فسفات دوباره فعالیت خود را آغاز کردند اما بازار مملو از جنس خارجی بود اما به مدت یک سال با وجود رکود در بازار، تولید خود را قطع نکردند که این امر باعث شد مقادیری ذخایر فسفات در انبار ها موجود شد؛ این موجودی در مرداد امسال که کارخانه های ماده اولیه (اسید فسفریک )تعیطیل بودند، تولید ما نیز با نقصان مواجه شد اما برای تامین بازار ذخایر خود را در بازار توزیع کردیم.
دبیرانجمن تولید کنندگان دی و مونوکلسیم فسفات کشور اظهار داشت: توقف کارخانه های تولید کننده ماده اولیه (اسید فسفریک ) باعث شد که 47 کارخانه با 7 هزار کارگر مستقیم و غیر مستقیم به تدریج به سمت تعطیلی بروند اما مجددا از ده روز قبل تولید آنها دوباره آغاز شده است.
وی اظهار داشت: تولیدات ما از روز شنبه با رفع مضیقه های حمل اسید، تولید بیشتر شده است و نیاز بازار مصرف را به طور کامل تامین می کنند.
دلیل افزایش 20 درصد قیمت دی و مونوکلسیم فسفات طیور
وی گفت: کارخانه های تولید کننده ماده اولیه (اسید فسفریک) نیز اخیرا(1400.10.26) اعلام کرده اند که به دلیل افزایش هزینه های تولید، قیمت محصولات خود را باید حدود 20 درصد افزایش دهند؛ باید توجه داشت این اتفاق قیمت تمام شده محصول ما را نیز تحت تاثیر قرار می دهد زیرا 93 درصد قیمت تمام شده ما را افزایش می دهد که ما نیز مجبور شدیم قیمت خود از 12100 تومان به 15500 تومان افزایش دهیم.
دبیرانجمن تولید کنندگان دی و مونوکلسیم فسفات کشور اظهار داشت: این گرانی از سر کمبود و سودجویی ایجاد نشده است بلکه ناشی از افزایش قیمت ماده اصلی تولید است.
وی اظهار داشت: رئیس سازمان دامپزشکی نیز اعلام کرده است که توجه ما به تولید داخل است تا نیاز مرغداران به دی و مونوکلسیم فسفات کشور از محل داخل تامین شود.
سعیدیان گفت: مرغداران می توانند لیست تولید کنندگان دی و مونوکلسیم فسفات را از دبیرخانه انجمن دریافت و برای خرید به آنها مراجعه کنند.
انتهای پیام/