به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به امارات، نمایشگاه اکسپو فرصتی برای به نمایش گذاشتن توانمندی کشورها و به اشتراک گذاری ایدههای آنها در ساختن حال و آیندهای روشن، محسوب میشود.
این رویداد که امسال به میزبانی کشور امارات در شهر دبی در حال برگزاری است، کشورها را برای ساختن آیندهای بهتر دورهم جمع کرده و فرصتی برای یادگیری، شکل گیری ایدههای خلاقانه و راهکارهای نوآورانه پیش روی آنها قرار داده است.
اکسپوی ۲۰۲۰ دبی در ۳ منطقه نمایشگاهی «فرصت»، «تحرک» و «پایداری» کشورها را طبقه بندی کرده است و نزدیک به ۲۰۰ کشور با توجه به این محورها، تواناییها، برنامهها و اهداف میان مدت و بلندمدت خود را در قالب پاویونهای ملی به نمایش گذاشته اند.
اگرچه به نظر میرسد که اهداف حضور کشورها در اکسپوی ۲۰۲۰ با اهداف اولیه این رویداد که مربوط به بیش از ۱۵۰ سال میشود، فاصله بسیاری دارد اما رشد تکنولوژی و اهمیت آن در زندگی بشر سبب شده که این رویداد، از فضای نمایشگاهی صرفاً فیزیکی به نمایشگاهی فناورانه تبدیل شود و کشورها نقاط قوت و برنامههای خود را در کنار معماری و فرهنگ، در قالب فناوری و نوآوری نیز به تصویر بکشند.
در این رویداد کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه تاکید ویژه ای بر نقش فعلی انسان در ساخت آینده بشر داشته و بر لزوم راهکارهای نوآورانه برای حل مسائل زیست محیطی سیاره زمین اصرار دارند. استفاده از تجهیزات بازیافتی در ساخت و معماری بسیاری از غرفهها، گویای این دغدغه جهانی محیط زیستی است.
این کشورها هر یک با کمک ابزارهای مالتی مدیا، راهکارها و ایدههای نوآورانه خود را درباره شهرهای هوشمند، مدیریت منابع، تنوع زیستی و توسعه پایدار به تصویر کشیدند.
در اکسپوی دبی از فناوریهای هوش مصنوعی، رباتیک، ارتباط دیجیتالی، اکتشافات فضایی و واقعیت مجازی بسیار سخن گفته شده و در کنار آن، نمایش فرهنگ، تمدن و معماری برخی کشورها نیز خودنمایی میکند.
سینمای عمودی کره جنوبی و حرکت به سمت آینده
کره جنوبی با سازهای از مکعبهای چرخشی در منطقه «تحرک» و با شعار «کره هوشمند؛ حرکت جهان به سوی شما» در اکسپوی ۲۰۲۰ دبی حاضر است. نمای اولیه پاویون این کشور با پیکسلهایی که به صورت مداوم در تغییر هستند، به نوعی بیانگر تحرک و پویایی است.
کره جنوبی در یک فضای تعاملی در محیطهای واقعی و مجازی، تجربههای خود را با بازدیدکنندگان به اشتراک میگذارد. در پاویون این شرکت، صفحه تبدیل متحرک از آنالوگ به دیجیتال نمایش داده میشود که در آن ایده تحرک در شرایط معاصر و آینده به تصویر کشیده شده و نشان میدهد که این کشور برای هدایت جهان به سوی آینده برنامه ریزی دارد.
کره جنوبی در اکسپوی دبی از سینمای عمودی خود رونمایی کرده است. این سینما در یک صفحه نمایش بزرگ به صورت عمودی که به سقف متصل شده، یک ویدئو از سبک زندگی و فناوری پیشرفته را به نمایش میگذارد و در این پرده سینمایی با به تصویر کشیدن واقعیت فیزیکی و مجازی، به لزوم اتصال به شبکه به جای حرکت برای انسانها تاکید کرده است.
کره جنوبی با تکنولوژی واقعیت افزوده (AR) نگاهی به شهر مجازی بر اساس فناوریهای زیرساخت هوشمند دارد. در این پاویون آینده شهرها به نمایش درآمده است. نمایش خودروهای الکتریکی با سوخت هیدروژنی و زیرساختهای انرژی سبز از دیگر جذابیتهای این پاویون است.
چین؛ اکتشافات فضایی و خودروی زیستی
کشور چین در اکسپوی ۲۰۲۰ تمرکز ویژه ای بر اکتشافات فضایی دارد و با نمایش المانهایی از ماهوارههای مکعبی، تاکید دارد که تمدن بشر از طریق اکتشاف و آفرینش مستمر، به پیشرفت خود ادامه میدهد.
در این پاویون با اشاره به برنامههای این کشور در عرصه اکتشافات فضایی، نگاهی به کاوشگر ماه و مریخ نورد چینی شده است.
در پاویون چین، ترکیبی از عناصر چینی با فناوری مدرن دیده میشود. این کشور با ارائه دستاوردهای خود در زمینه ربات انسان نما، سفر هوشمند، هوش مصنوعی و تمرکز بر اکتشافات، بر لزوم کمک به آینده بشر تاکید ویژه ای دارد.
این کشور از خودروی مفهومی برقی تماماً الکتریکی خود رونمایی کرده که دارای تعامل هوشمند زیستی و جاذبه صفر برای صندلیها است و با انرژی فتوسنتز کار میکند. این خودرو سعی دارد تصویری از یک سفر هوشمندانه را با رانندگی خودکار به ذهن متبادر کند.
نمایش اسپیس ایکس و مریخ نورد «کنجکاوی» در اکسپو
کشور آمریکا در اکسپوی ۲۰۲۰ دبی نمونههایی از موشک فضایی «اسپیس ایکس» و مریخ نورد «کنجکاوی» را به نمایش گذاشته است.
در پاویون آمریکا بر شعار زندگی و حرکت به سمت آینده و گسترش دسترسیها تاکید شده است و در موضوعات مختلفی از جمله تنوع زیستی، فضا، توسعه شهری، سفر، اتصال، سلامت، غذا و کشاورزی و بیوتکنولوژی، دستاوردهای این کشور برای تحقق حرکت به سمت آینده به تصویر کشیده میشود.
در پاویون آمریکا از ریل متحرکی برای پیاده روی بازدیدکنندگان استفاده شده که به نظر میرسد نمادی از سیستم حمل و نقل با ظرفیت بالای این کشور باشد.
آمریکا در اکسپوی ۲۰۲۰ به معرفی مشاهیر و افراد تأثیرگذار خود در حوزه فناوری از جمله استیو جابز مخترع آیفون و الکساندر گراهام بل مخترع تلفن پرداخته است.
این کشور در یک نمایش مالتی مدیا به بررسی نوآوریهای تکنولوژیکی در حوزه محاسبات کوانتومی و انرژی پایدار میپردازد.
انقلاب انرژی در آلمان
آلمان در اکسپوی ۲۰۲۰ دبی در کنار ارائه تجربهای از گذشته خود در توسعه صنعتی، تلاشش برای به نمایش گذاشتن برنامههای مرتبط با توسعه پایدار و استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر است.
فضاسازی منحصر به فرد آلمان از یک محوطه دانشگاهی و آزمایشگاهی در منطقه «پایداری» اکسپو، تصویری کامل از نوآوری و راه حل های پایدار را نشان میدهد و این کشور در این کانسپت دانشگاهی در ۳ آزمایشگاه انرژی، شهر آینده و تنوع زیستی، برنامههای خود برای آینده پایدار را روایت میکند.
گفته میشود فضاهای مکعبی شکل این پاویون به صورت کاملاً هوشمندانه، دارای ویژگیهای صرفه جویی در مصرف انرژی غیرفعال هستند. یعنی تأثیر تابش مستقیم نور خورشید را کاهش میدهند؛ سایه طبیعی ایجاد میکنند؛ بار حرارتی را کاهش میدهند و هوای در جریان فضاهای داخلی را بهبود میبخشند.
در این پاویون، آلمان به تعامل افراد با محیطهای فیزیکی که در آن زندگی میکنند توجه ویژه ای داشته و بر لزوم همکاری و اتحاد میان بازدیدکنندگان در حین یادگیری تاکید دارد.
نوآوریها و راه حلها برای توسعه پایدار، اکتشاف و ابتکار از جمله محورهایی است که آلمان سعی دارد با استفاده از آنها به افراد این موضوع را القا کند که چگونه میتوان جهان را به مکانی بهتر تبدیل کرد.
آلمان با تاکید بر اینکه ۵۳ درصد کل انرژیهای استفاده شده در این کشور در سال ۲۰۲۰ مربوط به انرژی سبز میشود، خود را محل تولد انقلاب انرژی میداند.
این کشور با نمایش انرژیهای بادی و منابع تغذیه انرژی، برنامههای خود را برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر اعلام میکند. در بخشی از این پاویون، آلمان اعلام کرده که کشورش ۴۸ درصد انرژی تجدیدپذیر دارد در حالی که متوسط دنیا ۲۶ درصد است. این در حالی است که ایران تنها دارای ۴ درصد انرژی تجدیدپذیر بوده و ۹۶ درصد انرژیهای قابل استفاده در ایران غیر قابل تجدید است.
آلمان همچنین در یک اتاق مفهومی به منابع دانشی و علم و تکنولوژی به واسطه وسایلی از جمله توپهای زرد، تجسم می بخشد و از ۱۰۰ هزار ایده برای آینده پایدار و انتقال انرژی سبز به آیندگان، صحبت میکند.
در این سالن گفته شد که یک سوم کشور آلمان را جنگل فراگرفته و درختان این کشور، ۳۵ میلیون تن اکسیژن تولید میکنند.
نمایش امارات با رباتهای خدماتی و برج «تحرک»
امارات اولین کشور در خاورمیانه محسوب میشود که طی ۱۵۰ سال عمر اکسپو، میزبان این رویداد جهانی شده و در این نمایشگاه با تاکید بر شعارهایی از جمله نوآوری، فرهنگ و معماری از رباتهای خدماتی، ماشینهای هیدروژنی، پنلهای خورشیدی و غیره استفاده کرده است. در همین حال بزرگترین صفحه پروژکتور ۳۶۰ درجهای جهان در اکسپوی دبی به نمایش گذاشته شده است.
برج «موبیلیتی» در نمایشگاه اکسپو نیز یکی از سازههای منحصر به فرد به لحاظ زیبایی و عملکرد است که با محوریت تحرک پذیری، توسعه پایدار و خلق فرصت برای آینده توسط امارات به نمایش درآمده است.
این پروژه به موضوع اتصال، حرکت و پرورش ذهن به آینده نگاه ویژه دارد و شعار ایجاد بستری برای تقویت خلاقیت، نوآوری و همکاری در سطح جهانی را ترویج میکند. در این برج که از جمله نمادهای اصلی اکسپوی دبی محسوب میشود، بزرگترین آسانسور مسافری جهان به صورت مثلثی تعبیه شده است.
این پاویون که محل تلاقی دنیای فیزیکی و دیجیتال محسوب میشود با شعار «ارتباط ذهنها و خلق آینده» روایتی از آینده را پیش روی بازدیدکنندگان قرار میدهد که در آن تمامی ایدهها، اطلاعات و کالاها به سرعت به اشتراک گذاشته میشود و با تحرک، بشر به شهر هوشمند پا میگذارد.
تایلند و پروژههای محیط زیستی
تایلند برای همسویی با شعار اکسپو، بر معماری پایدار و کاهش اثرات زیست محیطی تمرکز داشته و حتی در ساخت و طراحی غرفه خود نیز از حداقل انرژی استفاده کرده است. این کشور در این پاویون بر به حداقل رساندن جای پای کربن تاکید دارد و از مصالح بازیافتی در ساخت و ساز استفاده کرده است.
پاویون تایلند در اکسپوی ۲۰۲۰ دبی با عنوان «تحرک برای آینده» در منطقه «تحرک» واقع شده است و این کشور برنامه استراتژیک اقتصادی ۲۰ ساله خود را با استفاده از خلاقیت، نوآوری و فناوریهای جدید دیجیتالی به نمایش گذاشته است.
در این پاویون بازدیدکنندگان علاوه بر آشنایی با آثار هنری تایلند، یک ماجراجویی با استفاده از VR (واقعیت مجازی) را تجربه میکنند.
عربستان و شهر بدون آلاینده
عربستان در اکسپوی ۲۰۲۰ کاملاً تکنولوژی محور ظاهر شده و با استفاده از نمایشگرهای وسیع، سعی در به تصویر کشیدن وسعت جغرافیایی و دستاوردهای خود در حوزههای مختلف فرهنگی، اقتصادی و فناوری دارد.
این کشور با نمایش فیلمی از گذشته، حال و تصویری از آینده بر این شعار تاکید دارد که مخالف سکون و توقف است و به تکنولوژی توجه ویژه ای نشان میدهد.
عربستان از دستاوردهای خود در زمینههای وزرشی و فرهنگی و فضا نیز صحبت میکند.
این کشور در اکسپوی ۲۰۲۰ دبی بر مفهوم شهر بدون آلایندگی با انرژیهای تجدیدپذیر تاکید کرده و از کانسپت این شهر نیز رونمایی کرده است.
ایتالیا و کشت ریزجلبک ها برای محیط زیست
ایتالیا برای نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۰ دبی از معماری خلاقانه و ابتکاری برای به نمایش گذاشتن «زیبایی که مردم را به هم متصل میکند» استفاده کرده است.
غرفه ایتالیا تلاش دارد که توانمندیهای این کشور را در معماری دیجیتال به تصویر بکشد.
گفته شده است که در این پاویون از جلبک و ماسه به عنوان مصالح ساختمانی، به همراه پلاستیک بازیافتی استفاده شده است.
این کشور از کشت ریزجلبک هایی برای درمان زیست محیطی هوا استفاده کرده است و برنامههای خود را برای انرژیهای تجدیدپذیر روایت میکند.
ایتالیا در اکسپوی امسال یک فضای نوآوری به تحقیقات فناوری اختصاص داده است و رونمایی از یک نسخه چاپ سه بعدی از مجسمه داوود میکل آنژ از دیگر جذابیتهای پاویون این کشور محسوب میشود.
نمایش نسخه اولین الفبای جهانی توسط سوریه
کشورهایی مانند سوریه و افغانستان در نمایشگاه اکسپوی دبی بیشتر بر حوزه فرهنگ تمرکز کرده اند.
افغانستان که به نظر میرسد تنها پاویونی است که به صورت غیر دولتی در این نمایشگاه حضور یافته و از سوی بخشی از افغانهای مقیم اتریش در این نمایشگاه هدایت میشود، به نمایش صنایع دستی و فرش پرداخته است.
نمایی از پاویون افغانستان
کشور سوریه نیز تمرکز بیشتری بر ادب و فرهنگ دارد و در پاویون خود نسخه اولین الفبای جهانی که حدود ۱۴۰۰ سال قبل از میلاد مسیح قدمت دارد را به تصویر کشیده است.
سوریه بازدیدکنندگان را با یک تجربه تعاملی سمعی و بصری روبرو کرده و این نکته را به بازدیدکنندگان القا میکند که زبان مهمترین چیزی است که بشر را با هم متحد میکند.
از دیگر جاذبههای این غرفه میتوان به نمایشگاه گروهی هنرمندان سوری اشاره کرد که در آن هرهر پرتره در این نمایشگاه یک چهره سوری را نشان میدهد که هدفش برجسته کردن شباهتها و پیوندهایی است که انسانها را به هم نزدیک میکند تا در کنار هم، آیندهای روشنتر برای کل جهان خلق کنند.
ژاپن و سفر به آینده
در این رویداد کشور ژاپن نیز که میزبان اکسپوی ۲۰۲۵ است با تاکید بر برنامههای کلان و متنوع برای این میزبانی، تجربیات کشور خود را در بخشهای مختلفی از جمله فرهنگ، اقتصاد، پزشکی و تکنولوژی روایت میکند و با روشهای خلاقانه در بکارگیری ابزارهای مالتی مدیا، در سفر به آینده از فضا و دیتا آنالیز میگوید.
از سوی دیگر کشور هند در این نمایشگاه بر شعار تحرک تاکید دارد و با ادغام فناوری و فرهنگ و به کارگیری جذابیتهای بصری سعی در جذب مخاطب داشته است.
این کشور توانمندیهای خود در خصوص تکنولوژیهای مختلفی از جمله بیوتکنولوژی، شیمی و فضا را به نمایش گذاشته است و از هندوستانی جدید برای آینده صحبت میکند.
کشور روسیه نیز با شعار ذهن خلاق و هدایت آینده در اکسپوی دبی حاضر شده است. این کشور درک عملکرد مغز را به تصویر کشیده است تا این مفهوم را تبیین کند که با به کارگیری هوش انسان، شاهد پیشرفتهای غیرقابل توقف و توسعه خواهیم بود.
مصر و ایجاد فرصت برای نسلهای آینده
کشور مصر نیز در نمایشگاه اکسپوی ۲۰۲۰ دبی، عصر جدیدی از فرصتها و رفاه را برای نسلهای آینده در کنار تمدن و ثروت فرهنگی خود به تصویر کشیده است.
در این پاویون سه مجسمه عتیقه فرعون دیده میشود و شبیه سازی اهرام در ورودی این غرفه از دیگر نمایشهای فرهنگی این کشور است.
در این پاویون مجموعهای از ماکتهای مدرن پادشاهان مصر در معرض نمایش است. در تور مجازی این کشور نیز بازدیدکنندگان سفر سه بعدی از طریق ماشین زمان را تجربه میکنند.