به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ دومین کنگره و نمایشگاه بینالمللی محصولات بیوتکنولوژی پزشکی و صنایع وابسته، از صبح سهشنبه پنجم بهمن 1400 به مدت سه روز در هتل المپیک تهران در حال برگزاری است. در مراسم افتتاحیه که امروز برگزار شد سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری به همراه بهرام دارایی معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو و همچنین جمع زیادی از مدیران صنعت بیوتکنولوژی پزشکی، حضور داشتند.
سید حسامالدین مدنی رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی، با اشاره به فعالیت 40 شرکت بایوتک در کشور، گفت: 5 هزار نفر به صورت مستقیم و 82 هزار نفر به صورت غیرمستقیم در این حوزه فعالیت دارند.
وی با اشاره به صرفهجویی ارزی محصولات بایوتک که سالانه 1.8 میلیارد دلار است، افزود: تاکنون 8 میلیارد دلار صرفهجویی ارزی ناشی از تولید محصولات بایوتک در کشور داشتهایم.
مدنی با عنوان این مطلب که 28 محصول بایوتک در حال تولید است و 15 محصول در حال تحقیق و توسعه است، گفت: واکسن اسپایکوژن و آنفلوانزا، از جمله محصولات بایوتک هستند که وارد بازار دارویی کشور شده اند.
وی همچنین از ورود واکسن اسپوتنیک تولید داخل به بازار دارویی کشور خبر داد و افزود: این واکسن تولید داخل، بهزودی وارد چرخه واکسنهای ضد کرونایی خواهد شد.
مدنی گفت: تولید محصولات بیوتکنولوژی باعث شده 550 میلیون دلار صرفهجویی ارزی برای بیمهها ایجاد شود.
وی با اشاره به انتقال دانش 6 مورد محصولات بیوتکنولوژی به کشورهای اطراف، افزود: ایران در زمینه تولید محصولات بایوتک، جایگاه اول آسیا را دارد و حتی کشورهای چین و هند نیز، تنوع محصولات ایران را ندارند.
گفتنی است در دومین رویداد محصولات بیوتکنولوژی پزشکی و صنایع وابسته، شرکتهای فعال در حوزه تولید داروهایی با فناوری بالا حضور دارند که هدف اصلی آنها، صادرات محصولات پزشکی دانشبنیان به خارج از کشور است.
تولید محصولات بیوتکنولوژی پزشکی که نیازمند فناوری و دانش بالایی است، تقریباً در دنیا کشورهای اندکی هستند که چنین توانایی و علمی را دارند و جمهوری اسلامی ایران، یکی از معدود کشورها در زمینه تولید محصولات بیوتکنولوژی پزشکی است. حمایت از تولید محصولات بیوتکنولوژی پزشکی و ایجاد تسهیل برای صادرات، میتواند ایران را از وابستگی به فروش نفت، بینیاز کند.
انتهای پیام/