به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی به نقل از ستاد ارتباطات رسانهای (فهما)؛ سید مجید پوراحمدی در تشریح ابعاد تفاهمنامه امضا شده میان ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور و صندوق اعتباری هنر گفت: یکی از اهداف اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گسترش شبکه فرهنگ و هنر با محوریت شعار مردمیسازی است؛ در این راستا وزارتخانه به صورت ویژه مامور شده است که دایره فعالیتهای حوزه فرهنگ و هنر در همه بخشها را گسترش دهد.
وی تصریح کرد: در راستای تداوم خدمترسانی با امضای این تفاهمنامه بستری را با عنوان (فهماکارت) فراهم آوردیم. در واقع (هنرکارت) شرکتی با عنوان (هنرکارت بنیان ایرانیان) است که یکی از فعالیتهای آن ارائه خدمات به اعضای صندوق اعتباری هنر است؛ اما فینفسه یک شرکت خدماتی تجارتی است و میتواند خدماتی که در زیرمجموعه وظایفاش است را ارائه کند.
مدیرعامل صندوق هنر ادامه داد: با امضای این تفاهم، برخی خدماتی که ستاد فهما درصدد ارائه به کانونها است از طریق فراهم آوردن این بستر در قالب فهماکارت محقق شده است. امضای این تفاهمنامه یک نوع همکاری به لحاظ عملکرد و ارتباط میان هنرکارت با فهماکارت کانونهای مساجد نیست, بلکه هر دو خدمتی هستند که زیرساخت آن در صندوق اعتباری هنر فراهم آمده است. ارائه خدمات از سوی ستاد فهما به کانونها در قالب فهماکارت با پشتوانه زیرساختی که ما ایجاد کردیم انجام میشود.
پوراحمدی توضیح داد: در واقع هنرکارت مختص اعضاء صندوق حمایت از هنرمندان، نویسندگان، روزنامهنگاران و فعالان قرآن و عترت است و کلیه خدمات مالی، حمایتی هنرمندان از طریق آن انجام میشود و فهماکارت مختص اعضاء کانون های فرهنگی و هنری مساجد است و کلیه خدمات ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد به اعضا خود از طریق فهما کارت انجام میشود و شرکت هنرکارت بنیان ایرانیان زیر ساخت ارائه این خدمات را برای ستاد فراهم کرده است.
وی در رابطه با زمان اجرایی شدن این توافقنامه گفت: زیرساختهای این کار آماده شده است و از لحظهای که قرارداد بسته شود این تفاهمنامه به مرحله اجرا میرسد، ضمن اینکه اجرای تفاهمنامه در دو فاز خواهد بود. در مرحله اول ارائه فهماکارت به مدیران کانونها در سراسر کشور انجام میشود و در فاز دوم به همه اعضای کانونهای مساجد سراسر کشور که جمعیتی بیش از دو میلیون را تحت پوشش قرار میدهند، پیشبینی ما این است که فاز اول قبل از پایان سال 1400 به سرانجام برسد؛ در این راستا قرارداد و کارهای مقدماتی اجرای فاز اول تفاهمنامه در هفته پایانی دی ماه تکمیل و ارسال فهماکارت برای مدیران کانونها در اسفندماه انجام میشود. فاز دوم نیز در سال 1401 عملیاتی خواهد شد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در رابطه با شرایط و مراحل ثبتنام در این طرح توضیح داد: هر هنرمند، نویسنده، روزنامهنگار یا فعال قرآنی در نقاط مختلف کشور میتواند در صندوق هنر فعالیت داشته باشد. اگر در خارج از تهران حضور دارند با مراجعه به اداره ارشاد شهرستانها و همچنین مکاتبه، میتوانند معرفینامه را دریافت کرده و ما پس از بررسی و دریافت اسناد، کارهای مربوط را در سامانه انجام میدهیم.
پوراحمدی ادامه داد: همچنین کسانی که در تهران فعالیت دارند از طریق معاونتهای مرتبط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نظیر معاونت هنری، معاونت مطبوعاتی و سایر معاونتها معرفینامه می آورند. البته برخی افراد نیز در صنوف عضو هستند که این دسته در زیرمجموعه خانههای تخصصی قرار گرفته و مورد تایید و قبول معاونت های مرتبط با وزارتخانه هستند که آنها نیز معرفی نامه ارائه کردند. مهمتر اینکه صندوق اعتباری هنر، مدارک تمامی افرادی که تقاضای عضویت دارند را بررسی میکند.
وی گفت: در حال حاضر به صورت میانگین تا 150 میلیون تومان از طریق تراکنشهای کل شبکه هنرکارت سود خرید به دارندگان هنرکارت واریز شده است. البته این آمار متفاوت است از این جهت که ممکن است برخی از هنرکارت برای امور جاری خود استفاده نکنند. در مقابل برخی از هنرکارت به عنوان مهمترین کارت اعتباری و بانکی خود استفاده میکنند.
مدیرعامل صندوق هنر به برخی از خدمات فهماکارت اشاره کرد و ادامه داد: خدمات آتی و جاری که در روزهای آینده عملیاتی می شود شامل خدمات مختلفی از جمله تخفیفات فروشگاهی، اقامتی و گردشگری و بسیاری از خدمات نوین است که روی هنرکارت ایجاد میشود و تلاش ما این است که برخی از این خدمات نظیر تخفیفها، فروشگاهها و حوزه گردشگری برای فهماکارت نیز ارائه شود.
پوراحمدی افزود: به جز برخی پرداختهای مستقیم مرتبط با اعضای صندوق نظیر پرداختهای معیشتی و برخی مراودات مالی با هنرمندان، بقیه موارد نظیر تخفیفات فروشگاهی، گردشگری و اقامتی که اشاره شد به دارندگان فهماکارت نیز ارائه میشود.
وی در رابطه با فعالان مساجد تصریح کرد: بیمهای تحت عنوان فعالان مسجدی نداریم. در صندوق اعتباری هنر، بیمه فعالان فرهنگ و هنر را داریم که مشمول دایره خدمترسانی ما میشوند و هر هنرمند، نویسنده، روزنامهنگار و فعالان قرآنی که عضو مجموعه صندوق اعتباری هنر میشوند میتوانند از این خدمت (بیمه هنرمندان) استفاده کنند. اکنون بیش از 43 هزار نفر از اعضای صندوق از بیمه تامین اجتماعی استفاده میکنند، همچنین بیش از 35 هزار نفر از بیمه درمان استفاده میکنند.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: بنابراین امکان استفاده از خدمات صندوق از جنبه های مذکور وجود دارد؛ اما به واسطه اینکه شخصی در مسجد فعال است تا زمانی که دارای احراز شرایط صندوق اعتباری هنر نشود، نمیتواند از خدمات استفاده کند و ما بیمهای تحت عنوان بیمه فعالان مسجد نداریم.
پوراحمدی گفت: اکنون بسیاری از هنرمندان با زیرساخت های مالی، هویتی و الکترونیکی که در هنرکارت ایجاد شده است از این کارت شناسایی در داخل و خارج از کشور استفاده می کنند. در این میان چون فهماکارت نیز از این زیرساخت ها استفاده میکند، برای اعضای کانونها نیز به مثابه کارت شناسایی می شود، همچنین خدمات ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد نیز از طریق سیستم فهماکارت ارائه میشود.
وی خاطرنشان کرد: تاکید میکنم که هنرکارت تحت عنوان شرکت "هنرکارت بنیان ایران" به عنوان یکی از بخشهای خود فهماکارت را پشتیبانی کرده است و تمامی فعالیتهای مالی و حمایتی که ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد انجام میدهد از طریق فهماکارت انجام میشود که ما زیرساخت آن را فراهم کردهایم.
انتهای پیام/