علی اصغر باقرزاده عضو هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق بودجه 1401 در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی، با اشاره به نشستی مشورتی هیئت رئیسه این کمیسیون با رئیس مجلس گفت: این نشست با دستور کار بررسی پیامدهای حذف ارز ترجیحی در سال 1401 برگزار شد.
وی با بیان اینکه در مجموع با توجه به جمیع شرایط به این نتیجه رسیدیم که به دلیل تبعاتی که ممکن است حذف ارز ترجیحی دربر داشته باشد، این اقدام برای سال 1401 به صلاح نیست، عنوان کرد: نظر ما بر این است که پرداخت ارز ترجیحی با اصلاحاتی در مقایسه با آنچه که تاکنون در حال اجرا بوده، از پرداخت در مبدا یا تولیدکنندگان به مصرف کننده نهایی آنهم نه به صورت پولی بلکه به شکل کالا اجرایی شود. همچنین یارانهای که برای دارو و گندم بود نیز باید به شکل 100 درصدی پرداخت شود.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق بودجه خاطرنشان کرد:با این اقدام هم نحوه هزینهکرد ارز ترجیحی مدیریت میشود و هم اینکه جلوی قاچاق معکوس کالا و استفاده بیرویه از کالاهای اساسی از جمله گندم گرفته میشود.
باقرزاده درباره اظهارات رئیس سازمان برنامه و بودجه مبنی بر عدم ارز مورد نیاز برای اختصاص همزمان به تامین کالاهای اساسی و مدیریت هزینههای جاری کشور گفت: نظر مجلس بر این است که اظهارات آقای میرکاظمی خیلی دقیق نیست و با توجه به افزایش قابل توجهی که هم در صادرات نفت و هم در قیمت جهانی به نسبت آنچه که در بودجه 1401 از سوی دولت در نظر گرفته شده، وجود داشته بنابراین درآمدهای ارزی کشور بالاتر از آنچیزی است که پیش از این از سوی رئیس سازمان برنامه اعلام شده است.
البته اینکه نمایندگان مجلس مخالفان حذف ارز ترجیحی در این برهه زمانی هستیم به این معنا نیست که مجلس اساساً با حذف این ارز مخالف است. ترس ما از این است که با توجه با اینکه دولت سیزدهم در ماههای ابتدایی فعالیت خود قرار دارد و طبعا بخش قابل توجهی از بدنه مدیریتی دولت ممکن است هنوز همسو با دولت جدید نباشند، دولت در اجرای سیاست حذف ارز ترجیحی با مشکلات جدی روبرو شود.
انتهای پیام/