به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از نیواطلس، فیلترهای تجاری آب به خوبی پاتوژن های مضر را حذف کرده و برای تکمیل فرایند تصفیه مناسب هستند. اما آنها به مرور زمان مسدود میشوند و در نتیجه سرعت تصفیه آب کاهش مییابد. محققان دانشگاه فناوری مونتانا در آمریکا با تخمیر مخلوطی از شکر، چای سیاه، سرکه سفید مقطر و آب یک غشای زنده فیلتر و تصفیه آب کم هزینه ابداع کردهاند.
هنگامی که این مایع در معرض هوا قرار میگیرد، به یک غشای نازک نفوذپذیر معروف به SCOBY (مخفف عبارت کشت همراه با همزیستی باکتریها و مخمرها) تبدیل میشود.
این غشاء از ورقههای سلولز انباشته تشکیل شده که توسط باکتری موسوم به استوباکتر تولید میشوند و باکتریها و قارچهای متنوع مخمر در آن وجود دارند. غشای SCOBY به طور سنتی در تولید یک نوع نوشیدنی تخمیر شده به نام کامبوچا استفاده میشود.
استفاده همزمان از دو فیلتر تصفیه سنتی و جدید نشان داد، اگرچه هر دو در به دام انداختن میکروبهای مضر مؤثر بودند، اما غشای SCOBY به طور قابل توجهی در برابر رسوب زیستی بهتر عمل میکند، شرایطی که در آن انبوهی از باکتریها موادی لزج تولید میکنند که مانع از جریان آب میشود. بنابراین میتوان انتظار داشت در آینده نه چندان دور برای تجاری سازی این فیلتر ارزان قیمت تصفیه آب اقدام شود.