گفت‌وگوی وزیران خارجه آلمان و چین

وزیر امور خارجه چین در اولین نشست اینترنتی خود با همتای آلمانی جدیدش تاکید کرد، دو کشور باید روابط میان چین و اروپا را رهبری کنند.

به گزارش خبرآنی، به نقل از نشریه ساوت چاینا مورنینگ پست، چین در همین راستا در جریان این نشست از آلمان خواست از "دیپلماسی بلندگویی" اجتناب کند، در حالی که وزیر خارجه آلمان هم متقابلا به برجسته ساختن آنچه "اختلافات اساسی" در زمینه حقوق بشر خواند، پرداخت؛ نشانه‌ای احتمالی از این که برلین در دوره دولت فعلی‌اش ممکن است منتقدتر از دولت آنگلا مرکل، صدر اعظمی قبلی آلمان نشان دهد.

در یک بیانیه منتشر شده از سوی وزارت خارجه چین تصریح شد، دو کشور بر سر تقویت گفتگوهای رده بالای خود در حوزه‌های مالی، دیپلماتیک و امنیتی توافق کردند.

در این بیانیه پکن با تاکید بر مخالفتش با اینکه کشورهای دیگر انتقاداتشان را علنی کنند، تصریح کرد: ما بر مبنای احترام دوجانبه باید به اجرای یک گفتگوی برابر در مورد مسائلی نظیر حقوق بشر و دموکراسی، تقویت تفاهم دوجانبه و عدم ورود به دیپلماسی بلندگو بپردازیم.

با این حال بر اساس این گزارش، آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان " اختلافات اساسی" با چین در حوزه حقوق بشر را برجسته ساخته و سیگنال تغییر موضع آلمان در زمان دولت جدید فعلی را فرستاد.

در بیانیه ای صادر شده از سوی دفتر بربوک بعد از برگزاری نشست مذکور آمده است، در حالی که همکاری نزدیک با چین در بسیاری از حوزه‌ها همچون مقابله با تغییرات آب و هوایی و سیاستهای محیط زیستی اهمیت دارد، احترام به حقوق بین الملل و نظم بین المللی قانون محور نیز مورد نیاز است.

در ادامه این بیانیه عنوان شد: بنابراین مذاکرات همچنین به مسائلی که در آنها اختلاف نظرهای اساسی وجود دارد از جمله در ارتباط با حقوق بشر، پرداخت.

بربوک متعهد شد به اینکه در تعامل با پکن ترکیبی از "گفتگو و سرسختی" را در پیش بگیرد.

وانگ یی، وزیر خارجه چین به بربوک اظهار کرد، تجارت بین دو کشور به رغم تاثیر همه گیری کووید-19 افزایش یافته و همچنین بر دورنمای همکاری در حوزه‌هایی همچون فن آوری کشاورزی، ارتباطات و بخش دیجیتال تاکید کرد.

وانگ یی خاطر نشان کرد: ما از شرکتهایی آلمانی که به دنبال گسترش سرمایه گذاری‌های خود در چین هستند استقبال کرده و امیدواریم طرف آلمانی اصل انصاف و بی طرفی را رعایت کرده، مداخله خارجی را رد کرده و یک محیط تجاری خوب را برای شرکتهای چینی به منظور سرمایه گذاری و فعالیت در آلمان ارائه دهد.

از سوی دیگر به گزارش خبرگزاری رویترز، بربوک در مصاحبه‌ای با یک نشریه آلمانی با قطع کردن دسترسی بانکهای روسیه به نظام پرداخت مالی جهانی "سوئیفت" مخالفت کرد.

او در این مصاحبه که با نشریه زود دویچه زایتونگ آلمان انجام داد، تاکید کرد: قطع کردن تمامی تراکنشهای پرداختی شاید به مثابه بزرگترین چوب دستی باشد اما لزوما تیزترین شمشیر نیست.

او بیان داشت، کشورهای غربی به شکلی بسیار نزدیک بررسی می‌کنند که کدام تحریمهای مالی و اقتصادی عملا  بر اقتصاد و رهبران روسیه بدون داشتن تاثیر بازگشت به وضعیت قبلی تاثیر خواهند گذاشت.

او گفت: صدراعظم آلمان و من تصریح کرده‌ایم که هر گونه تدبیر و ابزاری در ارتباط با تشدید بیشتر تنشهای نظامی روی میز قرار داشته و شامل پروژه نورد استریم 2 هم می‌شود.

اخیرا روزنامه هاندلسبلات آلمان به نقل از منابع دولتی گزارش کرد که دولتهای غربی دیگر مساله قطع دسترسی بانکهای روسیه به نظام سوئیفت را در نظر نمی‌گیرند.

انتهای پیام

برچسب ها :

وزیران خارجه آلمان

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.