به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ سید محسن طباطبایی مزدآبادی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری خبرآنی, در رابطه با درآمدهای پایدار شهری و حکمرانی خوب شهری بیان کرد: ﺳﺎزﻣﺎنﻫﺎ و ﻧﻬﺎدﻫﺎی ﺑﻴنالمللی ﻫﻤﭽﻮن ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺳﺎزﻣﺎن ﻣ ﻞ، ﺑﺎنک ﺟﻬﺎنی و ﻧﻴﺰ ﺑﺴﻴﺎری دﻳﮕﺮ از اینگونه ﻧﻬﺎدﻫﺎ ﺣﻤﺎﻳﺖ ﺧﻮد را از اﺟﺮای روﻳﻜﺮد ﺣﻜﻤﺮانی ﺧﻮب ﺷﻬﺮی اعلام و ﺣتی ﺑﻌضی از ﻛﺸﻮرﻫﺎی ﺟﻬﺎن ﺳﻮم ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ اﺟﺮای اﻳﻦ ﺳﻴﺎﺳﺖﻫﺎ ﻣﻮرد ﺗﺸﻮﻳﻖ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪاﻧﺪ.
وی ادامه داد: مؤلفههای حکمرانی خوب شهری را میتوان با مسئولیتهای شهرداریها و مدیریت شهری آمیخت و در واقع برای بهبود وضعیت انجام هر کدام از آن وظایف با توجه به اصول حکمرانی خوب راهکارهایی تبیین کرد. از طرف دیگر حکمرانی خوب شهری میتواند برای تعریف شاخصهای مدیریت شهری استاندارد, راهگشا باشد.
دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران ضمن اشاره به اینکه محققانی که به دنبال تدوین و توسعه شاخصهای مدیریت شهری مناسب هستند اغلب با چهار چالش اساسی روبرو خواهند شد، اظهار کرد: این چهار چالش شامل تعریف مفهوم، روش سنجش، معرفی یک نمونه و چگونگی ارزیابی خواهد بود.
وی با تأکید بر شناسایی شاخصها برای سنجش حکمرانی خوب گفت: شناسایی شاخصها یک چالش اساسی در مدیریت شهری است. به منظور ایجاد جهانی بودن، مقایسه و رتبهبندی خدمات در مناطق جغرافیایی یا سازمانهای حاکم، یک چارچوب خوب مدیریت ایجاد شده که بتواند خدمات را با کمک جمعآوری دادههای اولیه و ثانویه ارزیابی کند.
طباطبایی مزدآبادی تصریح کرد: چارچوب حکمرانی خوب به همراه آن عبارتند از: مسئولیتپذیری، شفافیت، مشارکت، اثربخشی، برابری، پایداری، چشمانداز و برنامهریزی، مشروعیت و بوروکراسی، ظرفیت شهروندی، ارائه خدمات، اقتصاد کارآمد، رابطه و امنیت, معیارها و زیر ملاکهای حکمرانی خوب هستند.
وی ادامه داد: از وظایف اصلی سیاستگذاران مدیریت شهری تبیین و برنامهریزی جهت تامین اعتبارات لازم و مناسب منابع درآمدی جهت انجام سایر وظایف است.
طباطبایی مزدآبادی تاکید کرد: کاهش منابع باعث ایجاد رقابت بین مدیران شهری شده است به طوری که رقابت بین شهرداریها برای جذب سرمایهگذار بخش خصوصی و کسب موفقیت در آن یکی از عوامل سنجش عملکرد است که این رقابتی بودن باعث شده، مدیران شهری جایگاه شهر تحت مدیریت خود را پیدا کرده و در ارتقای آن تلاش کنند.
انتهای پیام/