بهگزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از رویترز، اقتصاددانها عقیده دارند روند افزایش تورم در ترکیه طی ماههای آینده ادامه خواهد داشت و در پایان سال جاری میلادی تا 27 درصد پایین میآید.
اقدام بانک مرکزی ترکیه در کاهش مکرر نرخ بهره، تورم در این کشور را در ماه دسامبر تا 36 درصد افزایش داد و باعث کاهش 44درصدی ارزش لیر در برابر دلار شد.
نظرسنجی از اقتصاددانان نشان میدهد شاخص سالانه قیمت مصرفکننده در ترکیه در پایان سهماهه اول سال جاری میلادی 40 درصد و در پایان نیمه اول سال 39 درصد خواهد بود.
پیشبینی میشود تورم در ترکیه تا پایان سال جاری میلادی تا 26.8 درصد پایین بیاید و در 2023 به 15.4 درصد برسد، این پیشبینی خلاف آنچیزی است که دولت ترکیه انتظار دارد و تخمین میزند تورم در اواسط 2023 تکرقمی باشد.
تورم در ترکیه در پایان سال جاری میلادی بین 17 تا 46 درصد تخمین زده میشود.
علیرغم سیاست اخیر دولت ترکیه برای پایین نگهداشتن نرخ بهره جهت تقویت صادرات و اعتبار، برخی اقتصاددانها پیشبینی میکنند بانک مرکزی این کشور تغییر مسیر دهد و نرخ بهره را در آینده افزایش دهد.
اردوغان با وجود افزایش تورم و انتقادهای گسترده از سوی اقتصاددانها و قانونگذاران مخالف، موافق کاهش شدید نرخ بهره جهت حمایت از برنامه جدید اقتصادی خود با تکیهبر صادرات بالاست.
مقامات ترکیه اعلام کردهاند بزرگترین مشکل اقتصاد این کشور کسری حساب جاری بهخاطر صورتحساب سنگین واردات این کشور است و طرح جدید اقتصادی مشکل را برطرف میکند.
با وجود این، اقتصاددانها هنوز هم پیشبینی میکنند کسری حساب جاری ترکیه در سال جاری میلادی برابر با 2.1 درصد تولید ناخالص داخلی و در 2023 برابر با 2.3 درصد باشد.
رشد اقتصاد ترکیه در سال گذشته میلادی بهخاطر بهبود از شرایط کرونایی برابر با 10.1 درصد بود اما تخمین زده میشود این رقم در سال جاری 3.5 درصد و در 2023 برابر با 4 درصد باشد.
انتهای پیام/43