قانونگذاران آمریکایی از دفتر حقوق بشر سازمان ملل خواستند قبل از آغاز بازیهای المپیک زمستانی پکن در ماه آینده میلادی گزارش ارزیابی خود درباره سیاستهای چین در منطقه سینکیانگ را منتشر کند؛ رقابتهایی که از سوی دولت آمریکا به بهانه آنچه وقوع نسل کشی در این منطقه چین خوانده، تحریم دیپلماتیک شده است.
به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری رویترز، میچل باچله، کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل از اینکه دفتر تحت امرش قادر به دسترسی پیدا کردن به منطقه سین کیانگ در غرب چین با هدف تحقیق درباره ادعاهای مربوط به وقوع سواستفادههای حقوق بشری در آنجا علیه اویغورها و دیگر گروههای اقلیت مسلمان نشده، اظهار تاسف کرد.
دفتر وی در ماه دسامبر اعلام کرد در آستانه نهایی کردن گزارشی درباره وضعیت در سین کیانگ قرار داشته و امید دارد که آن را در هفتههای آینده بعد از پیشرفت نکردن مذاکرات مفصلش با مقامات چینی بر سر پیشنهاد سفر مقامات این دفتر به آنجا منتشر کند.
جف مرکلی، سناتور آمریکایی و جیمز مک گاورن، نماینده مجلس نمایندگان آمریکا دو دموکراتی هستند که هر دو از روسای کمیسیون اجرایی کنگره آمریکا برای چین هستند. آنها با نوشتن نامهای علنی به باچله از او تقاضا کردند گزارش مذکور را قبل از شروع "نمایش بینالمللی" مربوط به بازیهای المپیک زمستانی پکن در تاریخ چهارم فوریه منتشر سازد.
مرکلی و مک گاورن نوشتند: انتشار آن باعث طرح این تذکر مهم خواهد شد که هیچ کشوری نمیتواند از تحقیقات بینالمللی در قبال دخیل بودن در سواستفادههای حقوق بشری جدی بگریزد.
رویترز گزارش کرد که دفتر باچله به درخواست برای اظهار نظر درباره زمان انتشار این گزارش امتناع کرد.
باچله از سپتامبر ۲۰۱۸ مشغول مذاکره بر سر شرایط سفر یک هیات دفتر تحت امرش به سین کیانگ به دنبال بروز گزارشها درباره نگهداری از بالغ بر یک میلیون تن از اویغورها در کمپهای بازداشت دسته جمعی بوده است.
چین ارتکاب خطا از جانب خود در سین کیانگ را رد و تصریح کرده که این کمپها به جهت آموزش فنی و حرفهای و جلوگیری از افراطگری مذهبی ایجاد شدند.
آمریکا و بسیاری از متحدانش از جمله انگلیس، کانادا، استرالیا،ژاپن و دانمارک گفتهاند در اعتراض به سوابق حقوق بشری چین هیاتهای دیپلماتیک به بازیهای المپیک زمستانی پکن نخواهند فرستاد.
انتهای پیام