عفو بینالملل نسبت به قوانین جدیدی که در تونس به بهانه همهگیری کرونا وضع شده و موجب محدودیت آزادی بیان و تجمع مسالمتآمیز تونسیها میشود، ابراز نگرانی کرد. وزارت خارجه فرانسه نیز در بیانیهای خشونت پلیس تونس علیه خبرنگاران در اعتراضات روز جمعه را "غیرقابل قبول" دانست.
به گزارش خبرآنی، به نقل از سایت العربی الجدید، عفو بینالملل در بیانیهای تاکید کرد: محدودیتهای جدید تونس برای کرونا از جمله ممنوعیت تمامی تجمعها عملا تظاهرات عمومی را کاملا ممنوع کرده و حق آزادی بیان و تجمع مسالمتآمیز را از تونسیها میگیرد.
این سازمان در ادامه بیانیه خود اعلام کرد: با توجه به محدودیتهای جدید در تونس، این خطر وجود دارد که واکنش مسؤولان تونسی به تظاهرات، به استفاده غیرضروری از قدرت و یا بازداشتهای ظالمانه منجر شود و این یکی از ویژگیهای منفی نیروهای امنیتی تونس در کنترل تظاهرات سالهای اخیر در این کشور و ما از مقامات تونس میخواهیم قوانین جدید را همسو با تعهدات بینالمللی این کشور اصلاح کنند.
همچنین عفو بینالملل در ادامه بیانیه خود تاکید کرد: اقداماتی که قیس سعید (رئیس جمهور تونس) از ۲۵ ژوئیه ۲۰۲۱ در راستای کنترل انحصاری بر قدرت در این کشور در پیش گرفت، موجب قطببندی در جامعه تونس شده و یک مناقشه عمومی و شدید را درباره آینده این کشور به راه انداخت.
آمنه القلالی، معاون مدیر دفتر منطقه خاورمیانه و شمال آفریقای این سازمان اظهار کرد: در طول پنج ماه اخیر، شاهد نشانههای نگرانکنندهای حاکی از این بودیم که عدم تابآوری نظرات مختلف نزد مقامات تونسی به شدت افزایش پیدا کرده است و قیس سعید باید تمامی محدودیتهای را که ممکن است به صورت ضمنی حقوق بشر را نقش کند، لغو کرده و پایبندی خود به قوانین و استانداردهای بینالمللی را علنا اعلام کند.
عفو بینالملل دو روز قبل آزادی نورالدین البحیری، از رهبران النهضه و فتحی البلدی، کارمند وزارت کشور تونس را که در حال حاضر در حبس خانگی به سر میبرند، خواستار شد.
سیف الدین مخلوف، رئیس فراکسیون حزب ائتلاف کرامت و نضال سعودی، نماینده این حزب روز دوشنبه پس از نزدیک به چهار ماه از زندان آزاد شدند.
از سوی دیگر وزارت خارجه فرانسه نیز در بیانیهای خشونت پلیس تونس علیه خبرنگاران در اعتراضات روز جمعه تونس را غیرقابل قبول دانست.
این وزارتخانه با اشاره به ضرب و شتم برخی خبرنگاران فرانسوی و بینالمللی توسط پلیس تونس که در حال پوشش خبری اعتراضات ۱۴ ژانویه بودند، تاکید کرد: فرانسه بر آزادی مطبوعات در تونس و جهان تاکید دارد.
روزنامه لیبراسیون فرانسه پیشتر رسما مراتب اعتراض خود نسبت به حملات پلیس تونس به خبرنگارش به سفارت تونس در پاریس را ارائه کرده بود.
این روزنامه ضمن محکومیت شدید حمله نیروهای پلیس تونس به متیو گالتر، روزنامه خود در تظاهرات روز جمعه، خواستار بازگرداندن فوری دوربین این خبرنگار و آغاز تحقیقاتی درباره عوامل حمله به او شد.
همچنین این روزنامه تاکید کرد: شرایط استثنایی فعلی تونس به هیچ شکلی نمیتواند محدودیت آزادی مطبوعات در این کشور را توجیه کند.
انتهای پیام