عدم توجه به "جوانان نخبه افغانستانی" و مهاجرت آنها از ایران!

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ صالح قاسمی با تاکید بر اهمیت پرداختن به موضوع مهاجرت در حوزه جمعیت اظهار کرد: قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده یک فرصت طلایی جمعیتی است اما در نگاه کارشناسانه لازم است از سر دغدغه­‌مندی برای اصلاح و اجرای بهتر این قانون به نکاتی اشاره شود.

وی ادامه داد: قائل هستم که این قانون قدم نخست تحقق سیاستهای کلی جمعیت است، به این معنی که ما مفادی در سیاستهای کلی جمعیت داریم که در این قانون وجود دارد اما کم رنگ­‌تر از ابعاد دیگر این قانون به آن پرداخته شده است.

قاسمی تصریح کرد: به طور نمونه، در این طرح، اگرچه تکالیفی برای دستگاه­ها در نظر گرفته شده اما به طور جدی به مسئله مهاجرت چه مهاجرت داخلی و چه خارجی پرداخته نشده است.

وی افزود: چرا در زمان حاضر بیش از 70 درصد جمعیت کشور در حدود 45 درصد از مساحت کشور ساکن هستند؟! این مسئله باعث شده کلان شهرهای زیادی داشته باشیم که در آنها با آلودگی هوا، ترافیک، مشکلات زیست محیطی و ... مواجه هستیم.

نویسنده مجموعه "جنگ جهانی جمعیت" خاطرنشان کرد: موضوع قابل طرح دیگر در حوزه مهاجرت خارجی، مهاجرت فرستی و مهاجرت نخبگانی است؛ در این حوزه بیش از 55 درصد مهاجرانی که از ایران خارج می‌شوند، تحصیلات دانشگاهی دارند، در حالی که کمتر از 5 درصد از کسانی که وارد کشور می­‌شوند تحصیلات دانشگاهی دارند! اگر این موضوعات را کنار هم بگذاریم، به نتایج تامل‌برانگیزی برمی­‌خوریم!

قاسمی متذکر شد: مسئله دیگر این است که اساساً چرا ایران به سکوی پرتاب جوانان افغانستانی تبدیل شده است؟! این مهاجران به دلیل اینکه در ایران احساس هویت نمی­‌کنند و همینطور به دلیل اینکه از سوی مسئولان امر، مدیریت درستی در این زمینه وجود ندارد، در ایران مهارت‌آموزی می­‌کنند و در نهایت به کشورهای دیگری مهاجرت می‌کنند!

انتهای پیام/

برچسب ها :

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.