اساتید دانشگاه از رئیس‌جمهور خواستار برخورد با "تصمیمات اشتباه شیلات" شدند

به گزارش خبرنگار محیط زیست پایگاه خبری خبرآنی؛ تصمیمات مخرب سازمان شیلات که در صدر آن‌ها اصرار به پرورش ماهی تیلاپیا و تاکید بر صید مخرب ترال قرار دارد, آسیب‌های جبران‌ناپذیری را به محیط زیست, اقتصاد و منابع آبی کشور وارد کرده است؛ با وجود اینکه در حال حاضر صید ترال در کشور ممنوع شده است و پرورش تیلاپیا نیز ظاهرا تنها در 4 استان کویری انجام می‌شود اما تبعات این تصمیم‌ها همچنان به کشور صدمه وارد می‌کند.

صید ترال بسیاری از آبزیان خلیج فارس را نابود کرده است و پرورش گونه مهاجم تیلاپیا که همچنان در کشور ادامه دارد, سبب نابودی تنوع زیستی تالاب شادگان و معیشت صیادانی که از این تالاب ارتزاق می‌کردند را نابود کرده است.

به منظور جلوگیری از چنین اقداماتی, 150 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های کشور در نامه‌ای به رئیس جمهور خواستار ورود رویکرد علمی جامع‌نگر در عرصه تصمیم­‌سازی‌های کلان این حوزه و علاج عاجل این امور در  هیئت دولت شدند.

در متن این نامه آمده است:

جناب آقای دکتر رئیسی؛ رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران

با اهداء سلام و تحیات؛ احتراما  اینجانبان جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های کشور در رشته های شیلات، محیط زیست  و علوم دریایی ضمن قدردانی از مواضع قاطع جنابعالی در راستای ممنوعیت صید ترال به استحضار می‌رسانیم، متاسفانه در یک دهه گذشته علیرغم هشدارهای متعدد دانشگاهیان و صاحبان اندیشه، حاکمیت در بخش شیلات با نادیده گرفتن نظرات کارشناسی، با اتخاذ تصمیمات اشتباه و اصرار بر تطهیر و تحقق آنها، صدمات جبران‌ناپذیری را به منابع آبزیان کشور وارد نموده است، به طوری‌که تبعات منفی اکولوژیک، اجتماعی و اقتصادی آن تا سال‌های آینده نیز ادامه­‌دار خواهد بود.

لذا امروز  با روشن شدن ابعاد منفی این راهبردهای غلط  بر عموم، پافشاری متولیان این نهاد دولتی بر توسعه بی ضابطه ناوگان صیادی،  بخصوص صدور سخاوتمندانه مجوزهای متعدد صید در ماه‌های اخیر را غیرقابل پذیرش و خارج از هر چارچوب منطقی  و تخصصی می‌دانیم.

همچنین در خصوص ورود، ترویج و پرورش گونه‌های غیربومی و مهاجم همچون  ماهی تیلاپیا و  گسترش این آفت جدید وارداتی در منابع آبی کشور هشدار داده و این اتفاق نامیمون را در شرایط تنش ­های آبی اخیر خطرناک و زمینه ساز بروز بحران های جدید  دانسته، و در راستای توسعه پایدار مبتنی بر الگوی ایرانی ـ اسلامی ارزیابی نمی‌نماییم لذا خواستار ورود رویکرد علمی جامع‌نگر در عرصه تصمیم­ سازی‌های کلان این حوزه و علاج عاجل این امور در دولت جنابعالی می‌باشیم.

صید ترال , ماهی تیلاپیا ,

صید ترال , ماهی تیلاپیا , صید ترال , ماهی تیلاپیا , صید ترال , ماهی تیلاپیا , صید ترال , ماهی تیلاپیا , صید ترال , ماهی تیلاپیا ,

صید ترال , ماهی تیلاپیا ,


انتهای پیام/
برچسب ها :

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.