به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از سی جی تی ان، تزریق یک دوز از این واکسن هم تا ۹۱.۷ درصد در مبتلایان به کرونای شدید مؤثر است. البته این تأثیرگذاری در صورتی قطعی است که چهار هفته از تزریق واکسن مذکور گذشته باشد.
نتایج یک بررسی که روز پنجشنبه در مجله پزشکی لنسنت منتشر شد، نشان داد مقدار محافظت این واکسن از افراد مسن کمتر از افراد جوان و میانسال است. دادههای مذکور بر اساس یک کارآزمایی بالینی تصادفی و کنترل شده با دارونما و واکسن در مرحله سوم بررسی واکسن مذکور به دست آمده است.
تجزیه و تحلیل وضعیت ۱۵۰ مورد از اعضای گروهی متشکل از ۲۰۰۰۰ بزرگسال سالم نشان داد که اثربخشی واکسن کن سینو بیو در برابر هر گونه عفونت، به فاصله ۲۸ روز پس از تزریق شروع میشود و این تأثیرگذاری در افراد ۶۰ ساله و بالاتر بسیار کمتر و در حد ۱۷.۵ درصد بود.
اما اثربخشی این واکسن در برابر بیماری شدید برای گروه سنی زیر ۶۰ سال به طور متوسط ۷۶.۱ درصد بود. البته محققان هشدار دادند که حجم کوچک نمونه گروه مسنتر باعث میشود تحلیل اطلاعات این زیرگروه کاملاً دقیق نباشد.
ریچارد کندی، محقق واکسن در کلینیک مایو که سرمقالهای را به همراه این مطالعه نوشت، میگوید این رقم ۱۷.۵ درصد نشان میدهد که ممکن است دوزهای اضافی واکسن برای افراد مسن لازم باشد. در این مطالعه به چگونگی تأثیر واکسن مذکور بر انواع تازه ویروس کرونا مانند دلتا و اومیکرون توجه نشده است.