به گزارش خبرنگار علمی پایگاه خبری خبرآنی؛ تلسکوپ فضایی "جیمز وب" ناسا دقایقی پیش با موشک "آریان 5" در گویان فرانسه به فضا پرتاب شد.
تلسکوپ فضایی "جیمز وب" ناسا جانشین 10 میلیارد دلاری (7.6 میلیارد پوند) تلسکوپ فضایی هابل است. تلکسوپ جیمز وب نسبت به رصدخانه قبلی یعنی هابل، بسیار عمیقتر به کیهان نگاه میکند و در نتیجه رویدادهای مربوط به زمانهای دورتر یعنی رویدادهایی که بیش از 13.5 میلیارد سال پیش رخ دادهاند را شناسایی میکند.
کار مطالعه و ساخت این تلسکوپ بزرگ از 30 سال پیش آغاز شد و امروز بعد از دههها کار علمی دقیق به فضا پرتاب شد. این کاوشگر چندین میلیارد دلاری به فناوریهایی مجهز شده است که قادر خواهد بود نقاط دوردست جهان ما را آشکار کند.
جیمز وب به سوالاتی نظیر اینکه نخستین ستارهها چگونه شکل گرفتهاند؟ و زندگی و موجودات فرازمینی وجود دارد یا خیر؟ پاسخ خواهد داد. بررسیهای نهایی و سوختگیری برای پرتاب تلسکوپ انجام شده است. این یکی از بزرگترین ماموریتهای ناسا است که هدف آن رصد جهانهای فراتر از منظومه شمسی و نخستین ستارهها و کهکشانهایی است که شکل گرفتهاند.
در قلب این تلسکوپ یک آینه اولیه 6.5 متری وجود دارد که آن را قادر خواهد ساخت تا درخشش ضعیف برخی از قدیمیترین و دورترین اجرام جهان را مشاهده کند. از آنجایی که جهان در حال انبساط است، نور ساطع شده از ستارگان و کهکشانها در حین حرکت کشیده میشود و این به این معنی است که درخشش نخستین ستارهها به طول موجهای بلندتر نور مادون قرمز انتقال مییابد.
برخلاف تلسکوپ فضایی هابل که به دور زمین میچرخد، جیمز وب به دور خورشید خواهد چرخید. محدوده فعالیت جمیز وب در نقطهای به اسم "L2" یا دومین نقطه لاگرانژ در یک میلیون مایل از زمین است که در آنجا نیروهای گرانشی به این تلسکوپ اجازه میدهند تا آسمانها را در قلمرو مادون قرمز مشاهده کنند.
انتهای پیام/