به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ ناصر سیم فروش در نشست صنفی جامعه اورولوژی ایران با بیان اینکه در اوایل انقلاب 150 اورولوژیست داشتیم، اظهار داشت: الان تعداد زیادی فوق تخصص اورولوژی داریم و هزاران جراحی پیوند کلیه انجام شده است؛ ما در اوایل انقلاب 100 هزار دلار برای اعزام بیمار پیوندی به آمریکا صرف میکردیم اما الان بهترین اعمال جراحی پیوند را در داخل کشورمان انجام میدهیم.
وی ادامه داد: تنها راه حل مشکل کمبود متخصص، پذیرش دانشجوی بومی است و باید دانشجویان پزشکی به صورت بومی پدیرش شوند تا ماندگاری پزشکان در مناطق محروم افزایش یابد.
وی با ارائه مثالی گفت: در کشور، کمبود متخصص اورولوژی نداریم اما با مشکل در توزیع آن مواجهیم به طوری که در شهر ایرانشهر حتی یکاورولوژیست نیز نداریم.
اجرای نظام ارجاع، راهکار بهبود دسترسی مردم به پزشکان
در ادامه، دکتر عباس بصیری، رئیس انجمن اورولوژی ایران درباره راهکار افزایش دسترسی مردم به پزشکان اظهار داشت: برخی فکر میکنند که پزشک باید در همه مناطق حضور داشته باشد اما تربیت نیروی پزشک هزینههای زیادی برای کشور دارد در حالی که میتوان بسیاری از مشکلات پزشکی مردم را با تربیت نیروهای بهداشتی مانند بهورز برطرف کرد.
وی افزود: در تمام جهان سیستم ارجاع را راهاندازی کردهاند که این امر باعث میشود افراد بدانند برای مشکلات خود به کدام سطح (عمومی، متخصص و فوق تخصص) مراجعه کنند اما متاسفانه در کشور ما مردم برای یک مشکل ساده به پزشک متخصص و فوق تخصص مراجعه میکنند.
بصیری ادامه داد: افزایش بیرویه تعداد پزشکان در نبود زیرساختهایی مانند نظام ارجاع، منجر به ایجاد تقاضای القایی میشود؛ همچنین بسیاری از پزشکان، برای اداره زندگی خود و افزایش درآمد، به سمت انجام کارهای زیبایی روی میآورند.
وی گفت: اگر هرم ارائه خدمات اصلاح و نظام ارجاع اجرا نشود، مشکل دسترسی مردم به پزشکان حل نمیشود.
انتهای پیام/