به گزارش خبرنگار محیط زیست باشگاه خبرنگاران پویا؛ "کمپوست" یک ماده ارگانیک تولید شده از پسماندهای غذایی است که میتوان آن را برای رشد بهتر گیاهان به خاک اضافه کرد. کمپوست به حفظ رطوبت و مهار بیماریهای گیاهی و آفات کمک میکند, به گیاهان کمک میکند که رطوبت بیشتری در دوران خشکی به دلیل تغییرات آب و هوایی داشته باشند, نیاز به استفاده از کودهای شیمیایی را کم میکند و از فرسایش خاک جلوگیری میکند.
تولید کمپوست خانگی کار پیچیدهای نیست اما نیاز به صرف زمان بسیار طولانی دارد که به همین علت، افراد زیادی در سراسر جهان از تولید کمپوست با استفاده از زبالههای تر خودداری میکنند اما یک شرکت اروپایی دستگاهی اختراع کرده است که این فرآیند طولانی را در کمتر از 24 ساعت ممکن میکند!
این دستگاه یک تیغه مارپیچ خودکار دارد که به محض پر شدن دستگاه با سرعت بالا شروع به کار میکند و با گرمادهی در حرارت بالا موادی از جمله پوست میوه, کاغذ, پودر قهوه و ..., را به کمپوست تبدیل میکند؛ در این دستگاه یک تصفیه هوا تعبیه شده است که ایجاد بوی نامطبوع در حین تبدیل زباله به کمپوست جلوگیری میکند.
در قسمت پایینی این دستگاه نیز یک درب کشویی وجود دارد که پس از پایان مراحل کمپوستسازی, محصول تولید از این قسمت دستگاه قابل برداشت است.
در کشور ما نیز به تازگی یک شرکت دانش بنیان موفق به ساخت دستگاه کمپوست شده است اما به دلیل اندازه بزرگ و قیمت بالای این محصول، در حال حاضر این دستگاهها تنها در برخی از رستورانها مورد استفاده قرار میگیرند:
انتهای پیام/