برنامه جدید توسعه میادین با نگاه چاه محور/ تولید روزانه گاز تا 4 سال آینده به 1.2 میلیارد مترمکعب می رسد

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، جواد اوجی، وزیر نفت در مراسم روز ملی پژوهش اظهار داشت: یکی از راه‌های اشتغال‌زایی استفاده از نخبگان است و امروز عزم صنعت نفت این است که از  این سرمایه استفاده کند؛ چرا که منجر به اشتغالزایی بخصوص در مناطق کم‌برخوردار خواهد دشد.

وزیر نفت با بیان اینکه در حال حاضر بالغ بر 50 درصد صادرات ما به صورت خام و نیمه خام است خاطرنشان کرد: این خام فروشی ضعف بزرگی است که استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان می تواند ایجاد ارزش افزوده، اشتغالزایی و ارزآوری کند.
وی افزود: صنعت نفت امروز نیاز به شرکت های دانش بنیان دارد زیرا بیش از صد سال از تولید و اکتشاف نفت می‌گذرد اما روش‌های تولید در بخش‌های بالادست و پایین دست همچنان به صورت سنتی و تقلیدی است.

اوجی خاطرنشان کرد:‌ تولید عمده چاه‌های نفتی کشور از 30 تا 50 هزار بشکه در گذشته به یکهزار تا دو هزار بشکه رسیده که شرکت‌های دانش بنیان در این زمینه می‌توانند کمک کرده و توان تولید را افزایش دهند.

وی تصریح کرد: ما تاکنون برای توسعه میادین صفر تا صد پروژه را به شرکت‌های داخلی یا خارجی واگذار می‌کردیم که افزایش تولید داشته باشند اما در برنامه جدید جدا از توسعه مخزن محور، نگاه ما چاه محور است.
وی ادامه داد: در حال حاضر 5500 حلقه چاه نفتی و گازی داریم که با توجه به توان دانش بنیان قادریم تولید 80 میلیون بشکه معادل نفت و گاز از این چاه‌های کم بازده با کمترین ریسک و سرمایه داشته باشیم.

وی بیان داشت: حفاری و به تولید رساندن هر حلقه چاه 10 تا 12 میلیون دلار هزینه دارد و یک و نیم سال هم زمان می برد، با استفاده از توان دانش بنیان‌ها بالغ بر 700 حلقه چاه را می‌توانیم افزایش بهره‌وری داده و ارتقای توان داشته باشیم.

وی حوزه دیگر برنامه‌ریزی شده جهت استفاده از دانش بنیان‌ها را بهینه سازی مصرف انرژی عنوان کرد و گفت: با توجه به روند مصرف گاز دومین حوزه‌ای که نیاز به کمک دانش بنیان‌ها داریم، استفاده بهتر از انرژی است، امروز 970 میلیون متر مکعب تولید گاز ترش داریم که 840 متر مکعب آن به شبکه سراسری تزریق می‌شوند البته قرار بود تا پایان برنامه ششم رقم تولید به 1200 میلیون متر مکعب برسد که به دلیل عدم سرمایه‌گذاری عقبیم اما اکنون برنامه جدی داریم که توسعه میادین گازی و حفظ و نگهداشت و افزایش تولید از سال آینده رقم بخورد و تولید گاز در سال آتی 40 تا 50 میلیون متر مکعب افزایش یافته و به ظرفیت 1.2 میلیارد متر مکعبی در پایان دولت خواهیم رسید.

وی خاطرنشان کرد: هر چند افزایش تولید و روندتوسعه میادین گازی در دستور کار است اما با افزایش سالانه 10 تا 12 درصدی مصرف خانگی و نیروگاهی میزان تولید جوابگو نیست بنابراین مصرف باید بهینه باشد، به عبارت دیگر همان گونه که عرضه افزایش می‌یابد مصرف نیز باید کنترل شود.

اوجی حوزه دیگر همکاری با دانش بنیان‌ها را گازهای مشعل عنوان کرد و گفت: 50 تا 60 میلیون متر مکعب در روز گاز مشعل سوزانده می‌شود که قبلا طرح آماک مطرح شده بود که امروز جوابگو نیست، بنابراین در این حوزه با استفاده از توانمندی شرکت‌های دانش بنیان قادریم ظرف چهار تا پنج سال آینده گازهای همراه را جمع آوری کرده و خوراک واحدهای صنعتی از جمله پتروشیمی‌ها شود.

وی یادآور شد: ما اکنون بعد از روسیه و عراق سومین کشوری هستیم که گازهای همراه نفت را می‌سوزانیم که نسل آینده قطعا ما را نمی‌بخشد.

وی در ادامه صنایع تکمیلی پتروشیمی را از دیگر حوزه‌های همکاری با دانش بنیان ها ذکر کرد و گفت: در حوزه صنایع تکمیلی پتروشیمی اتفاقات خوبی رقم خورده و اشتغالزایی در مناطق کم برخوردار و ایجاد ارزش افزوده و جلوگیری از خام فروشی از جمله آنها بوده است.

وی تاکید کرد: در هر حال امروز صنعت نفت در چهار حوزه چاه‌ها کم‌بازده، بهینه سازی مصرف گاز، زنجیره تکمیلی صنایع پتروشیمی و فلرها نیاز به همکاری شرکت‌های دانش بنیان دارد و ما نیز حمایت‌های لازم را جهت دستیابی به اهداف مورد نظر خواهیم داشت.

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.