حجت الاسلام علیرضا سلیمی عضو کمیسیون تدوین آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی، با اشاره به جلسه اخیر کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس گفت: رسیدگی به طرح اصلاح مفاد 28 تا 31 از آیین نامه داخلی مجلس درباره بازنگری در سازوکار بررسی و تصویب اعتبارنامه نمایندگان در دستورکار اعضای کمیسیون قرار داشت.
وی افزود: درباره اصلاح مفاد مربوط به سازورکار بررسی و تصویب اعتبارنامه نمایندگان پیشنهادات متعددی از سوی برخی نمایندگان مطرح شده که در این جلسه درباره آنها بحث و تبادل نظر شد اما اعضای کمیسیون در این جلسه در این باره به جمعبندی نرسیدند.
عضو کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس بیان کرد: درنهایت مقرر شد تا ادامه بررسیها در جلسات بعدی کمیسیون انجام شود و در صورت موافقت اعضا، طرح و پیشنهادات درباره بررسی اعتبارنامهها به تصویب میرسد و در غیر این صورت طرح مذکور از دستورکار خارج میشود.
حجت الاسلام سلیمی اظهار کرد: در صورتی که طرح اصلاح مفادی از آییننامه داخلی مجلس درباره بررسی اعتبارنامه نمایندگان به تصویب اعضای کمیسیون برسد ، طرح برای بررسی اعتبارنامهها جهت رسیدگی در جلسه علنی تقدیم هیئت رئیسه خواهد شد.
به گزارش خبرآنی، اعتبارنامههای نمایندگان بهترتیب به شعب پانزدهگانه جهت رسیدگی ارجاع میشود. چنانچه هر یک از نمایندگان به اعتبارنامهای معترض باشد، ظرف مدت سهروز از تاریخ انتشار فهرست مذکور حداکثر تا پایان وقت اداری روز سوم، موظف است اعتراض کتبی خود را امضاء و شعبه ذیربط تقدیم کند همچنین شعبه موظف است حداکثر ظرف مدت سهروز کاری گزارش تأیید آن دسته از اعتبارنامههای واصله را که معترض ندارند، بهصورت یکجا به هیأت رئیسه ارسال کند تا برای تصمیمگیری مجلس در دستور کار قرار گیرد.
اعتبارنامههایی که مورد اعتراض نمایندگان قرار گرفته است، حداکثر ظرف مدت پنج روز کاری توسط شعبه رسیدگی میشود. در صورتیکه نظر شعبه تأیید اعتبارنامه باشد، گزارش تأیید آن برای تصمیمگیری به مجلس ارائه میشود. چنانچه نظر شعبه رد اعتبارنامه باشد، از طریق هیأت رئیسه مجلس به کمیسیون تحقیق ارجاع خواهد شد تا پس از رسیدگی و ارائه گزارش، برای تصمیمگیری مجلس در دستور کار قرار گیرد.
کمیسیون تحقیق حداکثر ظرف مدت پانزده روز به دلایل و توضیحات کتبی شعب و معترض یا معترضان رسیدگی میکند و پس از استماع و بررسی توضیحات معترض یا معترضان و دفاعیات کتبی یا حضوری نماینده مورد اعتراض، نظر خود را به مجلس ارسال میکند.
انتهایپیام/