به گزارش خبرنگار محیط زیست باشگاه خبرنگاران پویا؛ تاریخ 14 دسامبر به عنوان روز میمون نامگذاری شده است که به بهانه این نامگذاری خوب است که با خطرات گونه مهاجم "میمون رزوس" که چند سالی است جمعیت آن در حیات وحش کشور ما در حال افزایش است، آشنا شویم.
"میمون رزوس" از انواع میمونهای وحشی است که بومی حیات وحش ایران نیست و از مناطق جنوبشرقی آسیا و شبه قاره هند به صورت قاچاق وارد کشور شده است. این نژاد از میمونها توانایی بالایی در سازگاری با اکوسیستمهای مختلف, بهخصوص مناطق جنگلی شمال ایران دارند. کارشناسان محیط زیست آنها را گونه مهاجم معرفی میکنند، یعنی ورود آنها به حیات وحش میتواند برای اکوسیستم بومی ایران مخرب باشد و تعادل زیستی یک منطقه را تهدید کند. در سالهای اخیر نیز گزارشات متعددی از حمله این گونه از میمونها به انسان در ایران منتشر شده است.
در گذشته نیز ورود این گونه مهاجم به حیات وحش آمریکا و عربستان سعودی خسارتهای زیست محیطی زیادی به بار آورده بود. از آنجا که این میمونها توانایی فوقالعادهای در سازگاری با اکوسیستمهای مختلف دارند, نادیده گرفتن آنها و عدم جلوگیری از افزایش جمعیت آنها در آینده میتواند به یکی از بزرگترین مشکلات حیات وحش و حفظ تنوع زیستی کشور تبدیل شود. همچنین با توجه به بیماریهای مشترک فراوان این میمونها و انسان، نگهداری آنها به عنوان حیوان خانگی نیز میتواند خطرناک باشد. از جمله این بیماریهای مشترک میتوان به ایدز، هاری، هپاتیت و انواع بیماریهای انگلی و قارچی اشاره کرد.
محیط زیست کشور ما در گذشته آسیب زیادی از ورود گونههای مهاجم از جمله نوتریا، راکون، ماهی تیلاپیا و شانهدارمینیوپسسلیدی دیده است و نیاز است که ورود هرچه سریعتر سازمان محیط زیست و سایر نهادهای مسئول از آسیب مجدد محیط زیست کشور توسط این گونه مهاجم جلوگیری کند.
انتهای پیام/