بیتاله برقراری مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، درباره جزئیات طرح ویژه این صندوق برای نخبگان روستایی اظهار کرد: در این طرحی ما به دنبال حمایت از نخبگان روستایی هستیم.
وی در این باره گفت: دانشجویانی که در روستاها ساکن هستند و چنانچه در دانشگاهها رتبههای تا 500 را بیاورند صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر از آنها حمایت میکنند یعنی در دوران تحصیل به منظور حمایت مالی از آنها کمک هزینه تحصیلی دانشجویی که رتبه برتر کشوری را آورده است را پرداخت میکند.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در رابطه با ادامه حمایتهای صندوق از این افراد در سالهای آتی نیز تصریح کرد: در این زمینه فردی که با موفقیت فارغالتحصیل شود، در مقاطع بالاتر نیز از حمایتهای این بیمه بهرهمند میشود تا بتواند رتبههای برتر کشوری را کسب کند. در همین ارتباط نیز یک آییننامه تدوین شده است و کسانی که شرایط بهرهمندی از این طرح را داشته باشند میتوانند با مراجعه به سایت صندوق بیمه اجتماعی، روستائیان و عشایر نسبت به ثبتنام اقدام کنند.
برقراری گفت: این طرح در راستای منویات رهبر فرزانه انقلاب اسلامی و حمایت از نخبگان علمی و مسئولیت دستگاههای اجرایی در برابر نخبگان و همچنین جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها و تقویت مهاجرت معکوس از شهرها به روستا اجرا میشود.
وی در پاسخ به این پرسش که کدام گروه از دانشجویان شامل طرح مورد اشاره میشوند، اضافه کرد: پیشبینی کردهایم کسانی که تا رتبه 500 آوردهاند را حمایت کنیم و کل جامعه هدف طرح روستائیان، عشایر و افرادی که در شهرهای زیر 20 هزار نفرسکونت هستند را شامل میشود.
تلاش برای بهکارگیری علم نخبگان در زادگاهشان
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با بیان اینکه معتقدیم حمایت از تحصیل فرزندان روستایی میتواند به عنوان یک مشوق برای عضویت در صندوق محسوب شود و نیز نقش اساسی در شکستن چرخه فقر در میان خانوارهای روستایی داشته باشد، خاطرنشان کرد: این طرح، تشویقی و انگیزهای است برای جامعه هدف صندوق، در واقع صندوق در راستای نظرسنجیهایی که انجام داده متوجه شده که تحصیل فرزندان، دغدغه خانواده روستاییان است.
برقراری تصریح کرد: هدف از اجرای این طرح تحصیل نخبگان روستایی و بهکارگیری از علم و دانش آنها در روستاها و زادگاه خود است، تا روش و علمی که کسب میکند را در راستای آبادانی منطقه تولد خود به کار گیرد. هدفمان این است که با این نگاه عشایر، روستائیان و هم شهرهای زیر 20 هزار نفر را تقویت کنیم کسی که علم و دانش دارد خدمات شایستهای را در آنجا ارائه بدهد. البته یکی دیگر از اهداف طرح این است که از مهاجرت روستائیان به شهرها جلوگیری شود و چنانچه طرح تقویت بشود میتواند عملکرد معکوس داشته باشد و افرادی که در این سالها به شهرها مهاجرت کردهاند مجدداً به روستاها باز گردند و در این بخش باید دولت و دستگاههایی که متولی هستند باید حمایت کنند.
در ثبت نام مشمولان این طرح محدودیت زمانی نداریم
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر ادامه داد: در این زمینه صندوق اقدامات تبلیغاتی خود را انجام خواهد داد که تقریباً جامعه هدف در جریان این طرح باشد و امیدواریم که همه افرادی که واجد شرایط باشند در سایت ثبتنام کنند.
وی در رابط با شرایط برخورداری از کمک هزینه تحصیلی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر گفت: بیمه بودن پدر یا مادر یا خود فرد در صندوق، مستمریبگیر بودن پدر یا مادر، کسب رتبه زیر 500 در کنکور کارشناسی 1400 (ارائه کارنامه سازمان سنجش) ، ثبتنام در دانشگاه (ارائه گواهی اشتغال به تحصیل)، ثبت درخواست در سامانه سبا و بهرهمندی از بورسیه در طول دوره تحصیل دوره کارشناسی منوط به تمدید حضور والدین یا فرد در صندوق و کسب معدل بالای 17 از شرایط در نظر گرفته در طرح است.
برقراری همچنین در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه چرا در طی سالهای گذشته از سوی روستائیان و عشایر تمایل کمتری برای استفاده از پوشش بیمهای صندوق صورت گرفته است، افزود: به هر حال با توجه به سابقه فعالیت بیمه روستائیان هنوز تعداد قابل توجهی از روستائیان از این بیمه استفاده نکرده اند، علتش این است که واقعاً این افراد در جریان چنین صندوقی نیستند و شاید به این دلیل است که برخی از مدیران بخشهای گوناگون این صندوق را خوب نمیشناسند!
وی اضافه کرد: یکی از چالشهای ما در حوزه روستایی پراکندگی این جامعه و نیز تفاوت جامعه روستایی و شهری در حوزه تبلیغات است. متاسفانه مطالعاتی روی این حوزه صورت نگرفته است.تحقیقاتی که ما در صندوق انجام دادیم نشان داده که جامعه روستایی همچنان به تریبونهای سنتی اعتماد دارد. در واقع نظرسنجی از 2 هزار و 500 نفر از بیمه شدههای ما که در نیمه اول سال 1400 به صندوق پیوستند حکایت از آن دارد که حدود 55 درصد از افراد از طریق دوستان و آشنایان به صندوق اعتماد کردند و ثبتنام کردهاند، مقامات دولتی هم نقش حائز اهمیت در ترویج صندوق داشتند که با توجه به تغییرات صورت گرفته در استانها برنامه مفصلی برای آشنایی مقامات با صندوق در دستور کار داریم. از این رو مسیر پیش روی ما در صندوق در حوزه تبلیغات قطعا سیاستگذاری مستند محور خواهد بود.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر تأکید کرد: معتقد هستیم که هرچه جامعه هدف از حقوق خودش مطلع باشند و از خدمات این صندوق اطلاع داشته قطعاً استقبال بشتری برای پوشش بیمهای خواهند داشت. لذا رویکرد صندوق این است که نگاه دقیق رسانهای داشته باشیم و بتوانیم این صندوق را در جامعه هدف خوب تبلیغ کنیم و چنانچه این اتفاق صورت بگیرد آن بخش از جامعه هدف که به خاطر عدم آگاهی از پوشش بیمهای به صندوق مراجعه نکردهاند قطعا نسبت به ثبتنام اقدام و از پوشش بیمهای اجتماعی صندوق استفاده خواهند کرد درنتیجه ضریب پوشش بیمهای صندوق در کشور افزایش پیدا میکند.
143 هزار مستمریبگیر صندوق بیمه اجتماعی هستند
برقراری در ادامه این گفتوگو، به آمار تحت پوششهای صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر اشاره کرد و گفت: حدود 143 هزار نفر مستمری بگیر صندوق هستند که واریزی آنها بر اساس سطوح درآمدی انجام میشود که براساس آن حق بیمه پرداخت کردهاند، با توجه به اینکه تنها 16 سال از عمر صندوق گذشته و کسی تاکنون 30 سال حق بیمه نداده، سقف مستمریهای ما در سال 1400 یک میلیون و 260 هزار تومان است، با توجه به افزایش سالانه سطح درآمدی از یک سو و از سوی دیگر افزایش مدت زمان پرداخت مستمریها این رقم رو به افزایش خواهد بود.
وی با اشاره به افزایش مستمریبگیران این صندوق خاطرنشان کرد: پروندههای جدید به طور ماهانه بررسی و به تعداد مستمریبگیران اضافه میشود که ماهیانه 2، 3هزار پرونده اضافه میشود. با توجه به شرایط صندوق و جوان بودن آن هر چقدر جلو میرویم با افزایش مستمریبگیران مواجه هستیم و دلیلش این است باید به آنهایی که حق بیمه پرداخت کردهاند مستمری پرداخت شود و این ادامه پیدا میکند.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در ارتباط با شرایط صندوق به لحاظ مالی تصریح کرد: در این زمینه مشکلی نداریم و ما ورودیمان ورودی قابل توجهی است و خروجیهایمان هر ساله در حال افزایش است و آینده صندوق هم با یک رویکرد کاملا مبتنی بر علم، مبتنی بر محاسبات بیمهای و محاسبات اکچولی دنبال میشود و اگر این کار را انجام ندهیم و یا آیندگان انجام ندهند صندوق هم دچار مشکلاتی که بقیه صندوقها هستند، میشود.
برقراری همچنین درباره بدهی دولت به صندوق افزود: تا سال 1400، 11 هزار میلیارد تومان از دولت طلب داریم که انشاءالله پیگیری میکنیم که در بودجه سال آتی این رقم پرداخت شود.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در خصوص نحوه پرداخت بدهی دولت به صندوق بیمه اجتماعی خاطرنشان کرد: این رقم قرار است به صورت تهاتر از سوی دولت پرداخت شود. چون صندوق جوانی هستیم این رقم زیادی برای دولت نیست اما برای ما زیاد است، لذا ما تمام تلاشمان این است که بتوانیم در بودجه 1401 در لایحه دولت بیاوریم، این پرداختی میتواند به صورت نقد و یا در قالب سهام باشد، ما هردو مورد پرداختی را میپذیریم اما اگر نقد پرداخت شود میتوانیم جای مفیدتری سرمایهگذاری کنیم.
وی در خصوص بودجه صندوق در سال 1401 گفت: با توجه به اجرای طرح بیمه یک میلیون و 400 هزار خانوار محروم فاقد بیمه به 4 هزار و 500 میلیارد تومان دیگر نیاز داریم که از این میزان دولت در بودجه یک هزار و پانصد میلیارد تومان به ما اختصاص داده است. ما انتظار داریم با توجه به اهمیت طرح بیمه خانوارهای محروم فاقد بیمه در کشور مجلس و دولت همراهی لازم را با ما داشته باشند.
انتهای پیام/