انتقاد از هزینه ده‌ها میلیون تومانی سازمان فاوای شهرداری تهران در بارسلون

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ احمد صادقی در جریان جلسه امروز شورای شهر تهران با اشاره به ضرورت تغییر شیوه‌های مدیریت در شهر و لزوم بهره‌مندی از تکنولوژی‌های نوین در راستای دستیابی به شهر هوشمند لازم اظهار کرد: در همین زمینه نسبت به عملکرد ضعیف سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران به آقای زاکانی شهردار تذکراتی را مطرح می‌کنم.

وی ادامه داد: نظر به گزارش‌های واصله مردمی و بررسی‌های انجام شده، اطلاعات تردد شهروندان در محدوده طرح ترافیک با 14 روز تاخیر در سامانه‌های مربوطه ثبت و گزارش می‌شود و این مهم باعث ایجاد خسارت مالی، تضییع حقوق مردم و نارضایتی شهروندان شده است.

صادقی افزود: مراکز نوآوری مستقر در مناطق مختلف فاقد برنامه، شیوه‌نامه مدیریت و خروجی مد نظر با توجه به میزان سرمایه‌گذاری و فضاهای در اختیار گذاشته شده توسط مدیریت شهری هستند، لازم به ذکر است طبق گزارش‌های واصله و بازدید به عمل آمده از بعضی از مراکز نوآوری شهرداری تهران، مشخص شد نماینده سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران، مدت زمان زیادی است که در مجموعه‌های فوق‌الذکر حضور نداشته است.

این عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: با توجه به فراوانی استارتاپ‌های گوناگون حوزه شهری که امکان ارائه خدمات متفاوت و راه حل‌های نوین و هوشمند برای برطرف‌سازی مشکلات شهر را دارند لیکن زیرساخت‌های دقیق و به‌روزی برای استفاده از این پتانسیل و ایجاد این ارتباط دو سویه ارائه نشده است و بسیاری از این استارت‌آپ‌ها از درگیری بی‌ثمر خود در بدنه شهرداری گله دارند، اگرچه مدیرعامل سازمان فاوا در بارسلونا موفق به اخذ جایزه جهانی شهر هوشمند 2021 در موضوع حکمروایی و اقتصاد گشته‌اند اما سوال اینجاست آیا واقعاً این سازمان غیر از نمایش رسانه‌ای تا چه اندازه گره‌گشای مشکلات و ارائه‌دهنده خدمات به استارتاپ‌ها و و جوانان دانشمند شهر بوده است؟

وی تصریح کرد: سوال مهم این است که با این ناکارآمدی عملکردی در سازمان فاوای شهرداری تهران، شهردار تهران چگونه اجازه هزینه‌کرد ده‌ها میلیون خرج سفر برای حضور هیئتی از شهرداری تهران در بارسلون را در این وضعیت بد اقتصادی می‌دهد؟ لازم به ذکر است کمیته تخصصی هوشمندسازی و شفافیت شورای شهر تهران از این سفر کاملا بی‌اطلاع بوده و تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر دستاوردهای این سفر واصل نشده است.

صادقی تأکید کرد: جای سوال است که بعد از پیگیری‌های گوناگون هنوز بیش از 70 درصد از اطلاعات وارد شده در سامانه شفافیت به صورت آنلاین به‌روزرسانی نمی‌شود و همچنین هنوز بسیاری از دسترسی‌های مورد نیاز برای بنده به عنوان نماینده مردم تهران، ری و تجریش و رئیس کمیته هوشمندسازی و شفافیت شورای اسلامی شهر تهران، برای نظارت بر سامانه‌های گوناگون عملکرد شهرداری تهران به بهانه‌های واهی ایجاد نشده است.

این عضو شورای شهر تهران گفت: سوال بزرگ اینجاست نقش سازمان فناوری اطلاعات در شهرداری تهران چیست؟ آیا سازمان فاوا به جای ارائه خدمات تخصصی به سازمان‌ها و مناطق شهرداری باید به عنوان پیمانکار نقش‌آفرینی کند و با نهادهای داخلی رقابت کند و یا همزمان سیاست‌گذار و مطالبه‌گر باشد؟ و علی‌رغم ارسال نامه و پیگیری‌های مکرر هنوز گزارش دقیقی از میزان هزینه طراحی، پیاده‌سازی، نگهداری و گسترش سامانه تهران من ارائه نشده است. البته بیان این نکته خالی از لطف نیست که در شهرداری تهران جدای از سامانه تهران من، بیش از 100 سامانه در شهرداری تهران داریم که لازم است بازنگری در ضرورت تجمیع، نگهداشت و هزینه‌های آنها صورت پذیرد.

وی خاطرنشان کرد: فراموش نکنیم شهر هوشمند یک دیدگاه نوین در عرصه مدیریت شهرهاست و نباید در یک سازمان خلاصه شود بلکه لازم است شهردار تهران این فرهنگ را در تمامی مجموعه مدیریت شهری گسترش دهند. شهر هوشمند جز با مشارکت عمومی شهروندان و در یک کلمه شهروند هوشمند به دست نخواهد آمد، لذا یکی از ایرادات ساختاری که مانع از دستیابی به این هدف است، وجود دبیرخانه شهر هوشمند در زیر مجموعه سازمان فاوا است و لازم است تا با جابجایی این دبیرخانه و انتقال آن به زیرمجموعه دفتر شهردار، زمینه‌ساز تغییرات بنیادی و قانون‌گذاری در سطح کلان مجموعه مدیریت شهری شود.

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.