تلاش گروه هفت برای اتخاذ مواضع متحد در قبال اوکراین، چین و مسائل دیگر

وزیر امور خارجه آلمان در جریان دیدار با همتای انگلیسی‌اش در حاشیه اجلاس گروه هفت برای انجام "هر اقدامی با هدف بازگشت به گفت‌وگو" در قبال مساله اوکراین اظهار تمایل کرد، در حالی که لیز تراس، همتای انگلیسی او گفت، روسیه در صورت حمله به اوکراین با "عواقبی شدید" روبرو خواهد شد.

به گزارش خبرآنی، به نقل از دویچه وله، لیز تراس، وزیر خارجه انگلیس روز شنبه از وزرای خارجه گروه هفت (G۷) از جمله آنالنا بربوک، همتای آلمانی‌اش استقبال کرده و به روسیه در مورد اقداماتش در قبال اوکراین هشدار جدی داد.

تراس در ضمن برگزاری این مذاکرات در لیورپول، همچنین از "کشورهای دموکراتیک آزاد" خواست تا اتکایشان به گاز روسیه را کنار بگذارند.

در حاشیه این گردهمایی، تراس با بربوک، وزیر امور خارجه آلمان که در اولین گردهمایی بین‌المللی خود از بعد از تشکیل دولت جدید آلمان شرکت کرده، دیدار کرد.

بربوک که یکی از اعضای حزب سبز آلمان است، به طرح اولویت‌های آلمان برای دوران ریاستش بر گروه هفت که در سال آینده میلادی آغاز می‌شود، پرداخت.

او با اشاره به فرمت نرماندی - مذاکرات بین فرانسه، اوکراین، روسیه و همچنین آلمان برای حل بحران اوکراین - که اولاف شولتس، صدر اعظم آلمان پس از دیدارش در روز جمعه با امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه برجسته ساخت، از طرفین خواست به میز مذاکره بازگردند.

بربوک در حاشیه حضورش در این اجلاس در لیورپول به خبرنگاران گفت: ما باید هر اقدامی را برای بازگشت به گفتگوها (درقبال مساله اوکراین) اتخاذ کنیم.

در همین حال بربوک همچنین تاکید کرد، زمان برای احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ برجام بین قدرت‌های جهانی و ایران رو به اتمام است.

تراس نیز خاطرنشان کرد که حمله به اوکراین "یک اشتباه استراتژیک" با "عواقبی شدید" برای مسکو خواهد بود. آمریکا و سایر اعضای ناتو قبلاً گفته بودند که در صورت تهاجم مسکو به اوکراین، تحریم‌های شدیدی را علیه روسیه اعمال خواهند کرد.

تراس بیان کرد، خواستار اطمینان حاصل کردن از این است که "کشورهای دموکراتیک آزاد بتوانند جایگزینی برای تامین گاز از روسیه داشته باشند"؛ اظهار نظری که به دنبال نگرانی‌های آمریکا در مورد پروژه خط لوله نورد استریم ۲ برای انتقال گاز از روسیه به آلمان مطرح می‌شود.

وی بیان کرد: "در کوتاه مدت جهان آزاد تصمیماتی به جهت دستیابی به انرژی ارزان یا تأمین مالی کم هزینه گرفته است و این مساله‌ای است که هزینه‌ای درازمدت را برای آزادی و دموکراسی دارد. و ما نمی‌توانیم دوباره آن اشتباه را تکرار کنیم. ما باید قویاً گرد هم بیاییم تا در برابر متجاوزانی که به دنبال محدود کردن مرزهای آزادی و دموکراسی هستند، بایستیم."

از سوی دیگر به گزارش خبرگزاری کیودو، یک منبع در هیأت ژاپنی شرکت کننده در اجلاس گروه هفت گفت، وزرای خارجه گروه هفت همچنان که آمریکا رهبری رویکرد تحریم دیپلماتیک المپیک زمستانی پکن را به دست گرفته، روز شنبه مواضع خود را در مورد المپیک زمستانی پکن بیان کردند.

نشست گروه هفت لیورپول انگلیس در حالی برگزار می‌شود که انگلیس و کانادا با استناد به سوابق حقوق بشری چین، با آمریکا موضعی متحد برای تحریم دیپلماتیک المپیک پکن اتخاذ کرده‌اند اما بعید است که فرانسه، میزبان بازی‌های المپیک تابستانی پاریس در سال ۲۰۲۴ و ایتالیا، میزبان بازی‌های المپیک زمستانی سال ۲۰۲۶، بخواهند از این روند پیروی کنند.

به گفته این منبع، یوشیماسا هایاشی، وزیر امور خارجه ژاپن در سخنرانی در اولین روز از این اجلاس دو روزه به همتایان خود در گروه هفت گفت که توکیو پس از در نظر گرفتن همه جانبه مسائل مختلف، در زمان مناسب تصمیم خواهد گرفت.

وزارت امور خارجه ژاپن اظهار کرد که هایاشی مخالفت خود را با تلاش‌های چین برای تغییر یکجانبه وضعیت موجود در دریاهای چین شرقی و جنوبی ابراز و نگرانی‌های جدی خود را در مورد وضعیت هنگ کنگ و موارد ادعایی نقض حقوق بشر در سین کیانگ در حوزه باختر دور چین مطرح کرد.

این وزارتخانه اعلام داشت، هایاشی همچنین بر اهمیت تضمین صلح و ثبات در حوزه تنگه تایوان تاکید کرد.

به گفته وی، "ژاپن به دنبال ایجاد یک رابطه سازنده و باثبات با چین است که در آن توکیو در صورت نیاز به پکن برای اتخاذ اقدامات مسئولانه اصرار و تاکید کند و در عین حال گفتگو و همکاری را در حوزه چالش‌های مشترک ادامه دهد."

همچنین بر اساس اعلام این وزارتخانه، سایر اعضای گروه هفت شامل انگلیس، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و آمریکا علاوه بر اتحادیه اروپا به طرح اظهاراتی از جمله ابراز نگرانی در مورد چین پرداختند و جزئیات بیشتری در این خصوص مطرح نکرد.

طبق بیانیه این وزارتخانه، وزرای گروه هفت در ضمن پرداختن به مسائل ژئوپلتیکی دیگر، نگرانی عمیق خود را در مورد تحرکات ارتش روسیه در اطراف مرز با اوکراین ابراز کردند.

آنها بر حمایت گروه هفت از حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین "در مواجهه با تجاوزگری روسیه" تاکید کردند.

لیز تراس، وزیر امور خارجه انگلیس هنگام افتتاح این نشست گفت: ما باید از خود در برابر تهدیدهای فزاینده بازیگران متخاصم دفاع کرده و باید قویاً در جهت ایستادگی در برابر متجاوزانی که به دنبال محدود کردن مرزهای آزادی و دموکراسی هستند متحد شویم.

او در اظهاراتش نامی از روسیه و چین نبرد.

امروز یکشنبه، وزرای خارجه گروه هفت برای اولین بار شاهد پیوستن همتایان خود از سازمان اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا،‌آ.سه.آن با هدف برپایی یک نشست گسترده‌تر هستند.

انتظار می‌رود که این دو گروه به دنبال هماهنگ کردن مواضعشان بر سر مساله تقویت مواضع نظامی چین و ادعاهای ارضی جسورانه این کشور در حوزه هند-اقیانوسیه باشند.

از مجموع ۱۰ عضو اتحادیه آ.سه.آن، میانمار در واکنش به آشفتگی سیاسی که در پی کودتای نظامی فوریه در این کشور بالا گرفت، از این نشست کنار گذاشته شده است.

انگلیس که امسال ریاست گروه هفت را بر عهده دارد، از استرالیا، کره جنوبی و هند نیز برای نشست‌های گسترده امروز یکشنبه با گروه هفت و آ.سه.آن بر سر مساله امنیت و توسعه زیرساخت در حوزه هند-اقیانوسیه، همه گیری ویروس کرونا و برابری جنسیتی دعوت کرده است.

انتهای پیام

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.