عفو بینالملل اعلام کرد، مردم سودان جنوبی از آغاز سال جاری میلادی در اثر درگیریهای مسلحانه میان نیروهای حامی دولت و مخالفان از اقدامات خشونت آمیز رنج بردهاند.
به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری فرانسه، این سازمان حقوق بشری غیردولتی در گزارشی اعلام کرد، با توجه به اطلاعاتی که به دست آورده، مردم به شکل کورکورانه در معرض قتل و ناآرامی هستند و با تشدید درگیریها بسیاری از مناطق تخریب شدند.
در این گزارش آمده است که درگیریهای قومی بخصوص اطراف شهرک تمبور رخ داد و سیاستمداران محلی جوانان را نسبت به حمل سلاح تشویق کردند و در پی آن کشتار، ویرانی و دودستگی رخ داد و نظامیان وابسته به گروههای سیاسی رقیب در جوبا عامل این اقدامات خشونت آمیز بودند. این جنایات ممکن است در بالاترین سطوح سازماندهی شده باشند.
مدیر منطقهای عفو بینالملل در این گزارش میگوید، شهادتهای جمعآوری شده به خشونتهای شدید از جمله کشتن غیرنظامیان در حال فرار و سوزاندن اجساد آنها اشاره دارد.
وی افزود، واقعیت این است که این حملاتی که هم گروههای محلی و هم نظامیان دولت و مخالفان دست دارند نشان میدهد این حملات چیزی بیش از خشونت جناحی است.
سودان جنوبی در سال ۲۰۱۱ پس از چندین دهه جنگ داخلی علیه نیروهای خارطوم استقلال یافت؛ اما سودان جنوبی نوپا تنها دو سال بعد وارد یک جنگ داخلی خونین شد که نزدیک به ۴۰۰ هزار تن کشته و میلیونها تن مجبور به ترک خانههای خود شدند.
اوایل سال ۲۰۲۰، توافق آتش بس و تشکیل یک دولت ائتلافی جدید بین دو رقیب سیاسی اصلی، سالوا کر، رئیس جمهوری سودان جنوبی و ریک مشار، معاون او و رهبر سابق شورشیان امضا شد. در این توافق سالوا کر و مشار متعهد شدند که نیروهای خود را برای بازسازی کشور ویران شده متحد کنند؛ اما این روند مسالمت آمیز به زودی به دلیل رعایت نکردن بندهای اصلی توافق صلح متوقف شد و نیروهای وابسته به این دو تن هم حاضر نشدند سلاح خود را زمین بگذارند.
طبق اعلام عفو بینالملل، تشدید خشونت در منطقه غربی الاستواییه ناشی از توافق تقسیم قدرت میان سالواکر و مشار بود که به موجب آن مشار این منطقه را به دست آورده و فرمانداری را برای آن تعیین کرد اقدامی که اعتراض بخشی از ساکنان را در پی داشت. خیلی زود این اعتراضات به خشونت میان دو گروه فرقهای تبدیل شد و در اثر آن دهها غیرنظامی کشته و دهها هزار تن دیگر آواره شدند.
عفو بینالملل اعلام کرد، نظامیان در شهرک تمبورا مدارس را به پادگان تبدیل کرده و بیمارستانهای مدنی را غارت کردند.
غیرنظامیان مردم را بدون محاکمه کشتند. حمله عامدانه به مردم و کشتن اسیران جنایت جنگی محسوب میشود.
انتهای پیام