به گزارش خبرنگار سیاسی پایگاه خبری خبرآنی، سید امیرمحمد حسینی نماینده اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در مراسم بزرگداشت روز دانشجو که در حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: سخنم را با حدیثی از پیغمبر اعظم اسلام (ص) آغاز میکنم که میفرمایند «آخر ما یخرج عن قلوب الصدیقین حب الجاه»، یعنی آخرین چیزی که از دل صدیقین خارج میشود حب جاه و مقام است.
وی افزود: جمهوری اسلامی که با شعار رفع انحصار از فرآیند قدرت و مناصب نظام تصمیمگیری کشور پا به عرصه وجود گذاشت، اکنون در آستانه 43 سالگی نیاز به تحول در عرصه حکمرانی و سیاستگذاری کشور را احساس میکند. جمهور به عنوان اصلیترین رکن، که با روحیه انقلابیگری هیمنهی استکبار را در هم شکسته و با از خود گذشتگی در 8 سال دفاع مقدس باعث تثبیت، ادامه و صدور انقلاب شده است، با توجه به رویهی اخذ شده در سالهای گذشته توسط مسئولین، شکاف و ناامیدی بین خود و حاکمیت احساس میکند.
نماینده اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان تصریح کرد: جناب آقای قالیباف مردم از شما به عنوان رئیس مجلسی که با شعار انقلابیگری پایکار آمده، انتظار ویژهای برای از بین بردن ساختارهای معیوب گذشته دارند اما عملکرد یک سال و نیم گذشته شما، به تحقق این انتظار کمکی نکرده است.
حسینی گفت: مجلس بما هو مجلس؛ آنچه که به تعبیر روح الله کبیر گفته شده بود که مجلس در راس همهی امور است، اکنون و با توجه به دخالت نمایندگان در انتصابات دولت، از وزارت گرفته تا مدیران بخشهای مختلف شهرستانها، همچنان به همان تعبیر برداشت میشود؟ مگر به گفته رهبری شأن نمایندگی مردم از هر مرتبهای بالاتر نیست؟ پس چرا اینگونه به نظر میرسد که راه پاستور از بهارستان میگذرد؟ آیا شأن نظارتی نمایندگان مجلس در این است که مدیر معرفی کنند؟ آیا احداث ستاد انتخاباتی در مجلس بیطرفی که باید ناظر رفتار دولت باشد صحیح است؟ آیا شأن نماینده مجلس دیده شدن در راهرو وزارتخانهها برای لابیگری است؟ با همه اینها و بیشتر، باز هم مجلس در راس همه امور است؟
وی ادامه داد: آقای رئیس یکبار برای همیشه تکلیف خود را با اطرافیانتان روشن کنید. آیا نمیخواهید به شائبههای موجود در مورد انتصابات خود چه در مجلس و چه در شهرداری پاسخ دهید؟
نماینده اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان بیان کرد: جوانان؛ در راستای قانون جوانی جمعیت و تعالی خانواده باید گفت که بحران پیری جمعیت از جمله مواردی است که آینده کشور را به طور جد تهدید میکند و بطور گسترده همه ابعاد سیاسی، امنیتی ، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و … را در بر میگیرد. در همین راستا با کاهش رشد جمعیت، قانون جوانی جمعیت و تعالی خانواده در مجلس به تصویب رسید که باوجود مزایای این طرح از ایرادات بسیار آن نمیشود چشمپوشی کرد.
حسینی عنوان کرد: عدم اولویتبندی مفاد قانون، روشن نبودن مصادیق جامعیت، ابهام در میزان اجرایی شدن، فقدان ضمانت اجرایی و عدم هماهنگی با اسناد بالادستی از جمله ایرادات اساسی است که میتوان بر این قانون وارد نمود که البته انتظار میرود به اصلاح آن پرداخته و با پیگیری مجدانه و اهتمام مجلس و نظارت ارگانها و سازمانهای مربوطه تنها در حد قوانین خاک خورده باقی نماند و گامی در جهت حل این بحران باشد.
وی خاطر نشان کرد: در راستای قانون تسهیل ازدواج باید عرض کنم با وجود اهمیت و ضرورت ایجاد بستر مناسب برای ازدواج و تشکیل خانواده جوانان، متاسفانه شاهد آن هستیم که با گذشت 16 سال از تصویب قانون تسهیل ازدواج همچنان به دلیل ایرادات بسیار زیاد و تناقضات موجود در این قانون، به یکی از بی اثرترین قوانین کشور مبدل و عملاً اجرای بسیاری از مواد آن غیرممکن شده است که میبایست با بازنگری و بررسی صحیح و با دیدی واقعگرایانه نسبت به شرایط فرهنگی و اجتماعی جامعه تنظیم و با اجرای کامل و دقیق قانون به رفع مشکلات ازدواج جوانان پرداخته شود.
نماینده اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان گفت: آقای رئیس امروز دانشگاههای ما تبدیل به فرودگاههای بین المللی شدهاند. نخبگانی که در کشورهای دیگر میتوانند مسئولین بخشهای مختلف باشند، در کشور خودمان جایگاهی ندارند. مگر تنها خروجی یکی دو دانشگاه خاص میتوانند مسئولیتهای تصمیمگیری کشور را برعهده بگیرند. عدم مشارکت سیاسی نخبگان در تصمیمگیری در فرآیند حکمرانی، بسیاری از این سرمایههای انسانی را ناامید کرده به طوری که شاهد مهاجرت این قشر، حتی به کشورهای ضعیف شده است. بفرمایید که با تاکیدات مختلف حضرت آقا و مطالبات ایشان، چه اقدامی در جهت حفظ نخبگان کشور صورت گرفته است ؟ و چقدر این اقدامات موثر واقع شدهاند؟
حسینی گفت: شفافیت؛ مجلسی که با شعار شفافیت پا به میدان گذاشت، در عمل به اولین وعده خود که تصویب شفافیت بود قصور کرد. سوال اینجاست که تا کی شعار شفافیت باید دستآویزی برای ورود به مجلس باشد؟ آقای رئیس دریافتیهای نمایندگان بابت مواردی چون حق همراه یا حق دفتر، واقعا صرف چه میشود؟ چرا اسناد اینگونه هزینههای اضافی منتشر نمیشود؟ یا چرا باید نمایندگان بابت تصویب برنامه و بودجه پاداش اضافی دریافت کنند؟ مگر نه اینست که این جزو وظایف آنان است؟
وی بیان کرد: آقای رئیس طرح رتبهبندی معلمان به کجا رسید؟ چشمان یک میلیون انسانی که آینده فرزندان این مملکت را رقم میزنند به دست شماست ولی هنوز که هنوز است فرآیند و ساز و کار این طرح مشخص نیست. آقای قالیباف جلسات سران قوا که با حکم رهبری و اختیارات فراقانونی شکل گرفت تا حل مشکلات اساسی کشور تسهیل پیدا کند، آیا به نظرتان این جلسات کارکرد مد نظر حضرت آقا را دارد؟ آیا آن تسهیلگری در حل مشکلات اجرایی شد؟ نتیجهی آن در معیشت مردم چه بود؟
نماینده اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان اظهار داشت: و در آخر پیشنهادی در خصوص حق اعتراض مردم به مشکلات کشور که هماکنون نیز درگیر آن هستند ارائه میکنم؛ طبق اصل 27 قانون اساسی قانون به تجمعات مسالمتآمیز مردم مشروعیت بخشیده است. در همین راستا مجلس باید ساز و کاری را برای این تجمعات و اعتراضات مشخص کند که هم این اعتراضات کاکردی واقع شوند و نسبت به وضعیت معترضین بازنگری شود و هم هر تجمعی در کشور تبدیل به اغتشاش نشود که باعث تضییع حقوق مردم شود.
حسینی تصریح کرد: سخن پایانی و یک سوال دیگر از شما آقای دکتر؛ آقای دکتر، دانشجویان در تمام ایام سال در دانشگاه حضور دارند و با حضور در این فضای علمی و نخبگانی میتوان از آنها استفاده کرد و این مختص به 16 آذر و روز دانشجو نیست. و اما سوالم از شما اینست آقای دکتر؛ شما که در نیروی انتظامی بودید، رئیس سازمان مبارزه با قاچاق کالا و ارز بودید، پر سابقهترین شهردار تهران بودید، در مجمع تشخیص مصلحت نظام بودید و الان هم که رئیس قوه قانونگذار هستید، واقعا به نظرتان مشکل کار کشور کجاست؟
انتهای پیام/