افزایش 2 برابری دستگاه‌های نظارتی گمرکات طی 2 سال آینده

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی در مراسم افتتاح دو دستگاه ایکس ری در گمرک شهید رجایی و اینچه‌برون گفت: امیدوار هستیم در سالهای آینده شاهد تکمیل فرآیند و ادامه روند رو به رشد تعداد دستگاه‌های ایکس ری در گمرکات کشور باشیم. ضمن اینکه می‌توانیم در آینده سازندگانی داشته باشیم که امکان صادرات این دستگاه‌ها به دیگر کشور های منطقه را داشته باشند.

وی افزود: مسئله هوشمند شدن نظارت از طریق ایکس ری های کانتینری که تولید داخل است یکی از مسائل قابل توجه در فرآیند گمرکی کشور است. خبر خوش این است که در دوسال آینده بیش از 17 ایکس ری دیگر اضافه خواهد شد و 100 درصد افزایش تعداد خواهیم داشت. محور اصلی در این دستگاه ها تولید داخل است که بخشی از آن مربوط به وزارت دفاع و بخشی مربوط به بخش خصوصی است.

خاندوزی گفت: هوشمندسازی یکی از مسائل در دستور کار دولت سیزدهم در حوزه اقتصاد است. درهمین اساس در موضوع گمرک نیز این تسریع رخ خواهد. موضوع دیگر اتصال سایر سامانه ها به یکدیگر است و ما تلاش می‌کنیم سامانه های زیر مجموعه اقتصاد را یکپارچه کنیم تا بتوانیم از اطلاعات حداکثر استفاده را ببریم. اگر دستگاه ها به صورت جزیره‌ای عمل کنند هوشمندسازی رخ نخواهد داد. از سایر دستگاه ها نیز درخواست می‌کنیم که به این فرآیند بپیوندند تا بتوانیم از مزیت هوشمند شدن در حوزه اقتصادی استفاده کنیم.

میراشرافی رئیس کل گمرک ایران در این مراسم گفت:  دنیای امروز دنیای سرعت است. در مباحث مربوط به جا به جایی محموله و مسافر تحولات بزرگی در دنیا مطرح است. در همین زمینه افزایش سرعت انتقال محوله باعث کاهش هزینه و افزایش رضایت تجار می‌شود. این موضوع می‌تواند با دقت در تناقض باشد اما به کمک تکنولوژی این مسئله ممکن است.

وی افزود: در این دنیا دیگر قابل قبوله نیست که یک کشتی یا کالا چندین ماه منتظر بمانند. در اینجا دستگاه‌ها و سازمانهای کنترلی به سمت کنترل های غیر مزاحم پیش می‌روند. بیش از دو دهه است که گمرک ایران از نسل ایکس ری استفاده می‌کند. در آن زمان به دلیل تحریمها این دستگاه ها زمین‌گیر شدند. در حال حاضر نزدیک 15 دستگاه ایکس ری که عموما چینی هستند فعال است. به دلیل مشکلات موجود گمرک به سمت تولید داخلی حرکت کرد و با وزارت دفاع قرار داد پنج دستگاه امضا شد.

میراشرافی ادامه داد: در حال حاضر یک دستگاه که ساخت بخش خصوصی است در بندرعباس امروز به بهره برداری می‌رسد. این دستگاه ها از نسل چهارم هستند و ظرف 30 ثانیه اسکن را انجام می‌دهند. امروز نیز قرار داد 7 دستگاه به امضا خواهد رسید. ارزش مجموع قراردادهای دستگاه ها به چندین هزار میلیارد تومان می‌رسد که برای تامین آن نیازی بودجه دولتی نخواهد بود.

 سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور در این مراسم گفت: در رابطه با هوشمند سازی باید توجه داشت که هوش مصنوعی در این مدت به شدت توسعه پیدا کرده است اما دستگاه ها از این ظرفیت استفاده نمی‌کنند. من بارهای در مورد این بحث با ناجا صحبت کرده‌ام. در همین حوزه گمرک این تکنولوژی می‌تواند دقت تشخیص را افزایش دهد.

وی افزود: تقاضای ما این است که دستگاه ها از این ظرفیت استفاده کنند. پنج سال است که ما نتوانسته ایم موضوع بارنامه الکترونیک را در کشور راه اندازی کنیم و دستگاه این موضوع رو گردن یکدیگر می‌اندازند. عملیاتی شدن این اقدام می‌تواند کار بسیار موثری برای مبارزه با قاچاق باشد. ما می‌توانیم با این کار تا 50 درصد هزینه حمل را کاهش دهیم چرا که افرادی در این بین حضور دارند که رانندگان را به بار می‌رسانند.

ستاری گفت: افرادی با هوشمندی جلوی اجرای بارنامه الکترونیک را گرفته‌اند چراکه منافع مالی آنها در خطر قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.