به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، در استان اصفهان انبارهای اختصاصی در واحدهای تولیدی ایجاد شده که موجب کاهش هزینه های تخلیه و بارگیری دموراژ و... شده است. تعداد انبارهای اختصاصی در سطح استان 34 باب می باشد که عمده ترین انبارهای اختصاصی مربوط به گروه صنعتی انتخاب، فولاد مبارکه، ذوب آهن، لورچ ، خوشرنگان، سایپا کاشان، لنت پارس می باشد.
لازم به ذکر است، گروه صنعتی انتخاب با داشتن 7 انبار اختصاصی بیشترین تعداد در کشور را به خود اختصاص داده است.
رسول کوهستانی پزوه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، با بیان اینکه ایجاد این انبارها در قانون امور گمرکی پیش بینی شده اظهار داشت، از سالها قبل و با هماهنگی و اخذ مجوز و با بررسی سوابق شرکتها از لحاظ تحلفات و .. مجوز ایجاد انبارهای اختصاصی به شرکتهای تولیدی استان اعطا شده است.
وی در خصوص دلایل تعداد بالای انبار احتصاصی گروه انتخاب گفت: با توجه به ماهیت مجزای حقوقی شرکت های تولیدی زیر مجموعه گروه انتخاب و لزوم رعایت قانون، بر این اساس هفت انبار اختصاصی گمرکی در مجموعه واحدهای تولیدی انتخاب که از فعالان حوزه لوازم خانگی است داده شده است.با توجه به ظرفیت انبارهای اختصاصی حدود یک سوم تا یک دوم از مجموع واردات مواد اولیه و قطعات لوازم خانگی شرکتهای فوق به انبارهای اختصاصی شرکت و گمرک اصفهان انتقال و ما بقی در سایر گمرکات وارد و ترخیص شده است.
به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، بر اساس تبصره ذیل ماده 59 قانون امور گمرکی، گمرک مکلف است برای کالایی که در اسناد حمل آن محل تحویل یکی از شهرهای داخلی ذکر شده است به شرط اینکه در شهر مزبور گمرک مجاز و مناسب وجود داشته باشد به تقاضای شرکت حمل و نقل و با انجام تشریفات مربوطه، پروانه عبور داخلی به صورت حمل یکسره صادر نماید. با توجه به این تعریف، در رویه حمل یکسره کالاها در رویه گمرکی از وسیله حمل در انبار تخلیه نشده و تمام تشریفات گمرکی روی وسیله حمل انجام می گردد.
مهم ترین کاربرد روش حمل یکسره برای کالاهایی می باشد که به هنگام تخلیه و بارگیری مجدد دچار آسیب می شوند. همینطور برای کالاهای فساد پذیر و یا کالاهایی که مصرف کننده به آن نیاز فوری دارد این روش به کار برده می شود.
از سوی دیگر بر اساس ماده 28 قانون امور گمرکی، منظور از انبار اختصاصی انباری است خارج از انبارهای گمرکی که کالای گمرک نشده متعلق به شخص خاص با شرایط مقرر در این فصل در آن نگهداری می شود. صاحب کالا می تواند کالای گمرک نشده متعلق به خود را به منظور انجام یا اتمام تشریفات گمرکی در انبار اختصاصی تحت نظارت نزدیکترین گمرک طبق شرایط مقرر در این فصل نگهداری کند.
ماده 30 نیز تاکید دارد، خارج کردن کالا از انبارهای اختصاصی صاحب کالا مستلزم انجام تشریفات گمرکی است در غیر این صورت موضوع مشمول مقررات قاچاق گمرکی می شود. مأموران گمرک حق دارند به صورت تصادفی کالای موجود در انبار اختصاصی را مورد رسیدگی و شمارش قرار دهند و مشخصات آنها را با مندرجات دفاتر و اسناد و مدارک ورود و خروج تطبیق نمایند.
انتهای پیام/