به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان پایگاه خبری خبرآنی، محمد رییسزاده در نشست خبری امروز در سازمان نظام پزشکی درباره آمار مهاجرت پزشکان اظهار کرد: آمار مهاجرت پزشکان نسبت به کل جامعه پزشکی عدد قابل توجهی نیست اما یک نفر نیز برای ما مهم است زیرا وقتی یک پزشک تربیت میکنیم هزینههای زیادی میشود و باید به مردم کشورش خدمت کند؛ بنابراین این مسئله برای ما قابل توجه و نگرانکننده است. علت این مسئله این است که همکاران شرایط ادامه کار در رشته پزشکی را مناسب نمیبینند و در سالهای اخیر به دلیل غیرواقعی بودن تعرفهها و دشواریهای دوره تخصصی و فوق تخصصی تمایل پزشکان به ماندگاری در کشور یا ورود به رشتههای تخصصی کاهش یافته است.
احتمال نیاز به واردات برخی پزشکان متخصص از خارج از کشور
وی هشدار داد: اگر این وضع اصلاح نشود مجبوریم در چند سال آینده کمیسیون اعزام به خارج تشکیل و اعتباراتی را تخصیص بدهیم و بیماران را به خارج اعزام کنیم الان در جراحی قلب اطفال، لیست انتظار عمل به بالای 7 ماه و حتی یکسال میرسد، ممکن است در برخی رشتهها مجبور باشیم پزشکان را از خارج از کشور وارد کنیم و چند برابر حقوق به آنها بدهیم بنابراین باید شوق و نشاط در فارغ التحصیلان افزایش یابد.
وی درباره مشکلات رزیدنتها نیز تصریح کرد: رزیدنتی دوران بسیار دشواری شده و دستیاران از لحاظ فشار کاری و معیشتی دچار مشکل هستند که در این زمینه حقوق دستیاران پزشکی افزایش یافته است.
وی ادامه داد: ما نامهای به رئیس سازمان برنامه و بودجه زدیم تا حقوق دستیاران پزشکی سه برابر شود، با دستور مقام معظم رهبری و وزارت بهداشت حقوق آنها به میزانی افزایش یافت.
رئیس زاده ادعا کرد: تعرفهها قابل قبول نیست و منجر به کاهش امید در جوانان شده است؛ در تجهیزات پزشکی بالغ بر 200 درصد و در لوازم مصرفی 130 درصد رشد داشتهایم؛ در حالی که با نرخ تورم در تناسب نیست و باید ویزیت پزشک عمومی حداقل به 120 هزار تومان برسد تا بتواند مطب را اداره کند!
علت خودکشی رزیدنتها الزاماً دوره دستیاری نیست
وی با بیان اینکه ماهانه 300 تقاضا از سوی جامعه پزشکی برای برای مهاجرت داریم، درباره خودکشی تعدادی از رزیدنتها تصریح کرد: ممکن است علت خودکشیها الزاماً به طورمستقیم در ارتباط با دوره دستیاری نباشد اما حتماً روحیه حاکم بر دوره دستیاری در این مسایل روحی و روانی اثرگذار است. اگر شرایط کاملا پویا و با نشاط و آینده کاری مشخص باشد، شاهد مشکلات نخواهیم بود. باید شرایط ادامه تحصیل و کار را برای پزشکان بهبود ببخشیم، پزشک عمومی دو مسیر پیش رو دارد یکی اینکه در سیستم پزشک خانواده و نظام ارجاع به کار گرفته شود و دوم اینکه در رشته تخصصی تحصیل کند، اگر این دومسیر هموار نشوند یعنی پزشکان عمومی در سیستم ارجاع به خوبی به کار گرفته نشوند یا شرایط دستیاری را ارتقا ندهیم پزشکان دچار مشکل در ارائه خدمات خواهند شد.
پیشنهاد افزایش 60 درصدی تعرفه پزشکی!
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به پیشنهاد افزایش تعرفه گلوبال به میزان 60 درصد، ابراز داشت: با توجه به شرایط اقتصادی جامعه عدد پیشنهادی ما برای افزایش تعرفه این است که باید 60 درصد تعرفه پزشکی را افزایش دهیم! زیرا در برخی اقلام مورد نیاز و مصرفی پزشکی تا 200 درصد رشد قیمتی داشتهایم و بنابراین نیاز است تعرفهها افزایش یابد! ما نگران سلامت مردمیم و سازمانها بیمهگر باید این اعداد را لحاظ کنند. با توجه به شرایط اقتصادی جامعه این عدد را پیشنهاد دادیم که بتواند تضمینکننده خدمات با کیفیت در سال آینده باشد و اعلام کردیم اگر این عدد از حدی پایینتر آید، سازمان نظام پزشکی مخالف است
وی در پاسخ به این سؤال که در شرایطی که حقوق بسیاری از مشاغل مانند کارگران 60 درصد افزایش نیافته، چرا درخواست افزایش 60 درصدی تعرفه پزشکی را دارید، تصریح کرد: ما در جزء حرفهای، میگوییم افزایش باید با افزایش حقوق کارگران متناسب باشد.
لزوم افزایش باکیفیت جمعیت
وی درباره طرح جوانی جمعیت نیز گفت: ما با افزایشِ با کیفیت جمعیت موافقیم و برخی بحثهای کارشناسی در حوزه زنان و زایمان و گروههای دیگر در جریان است، جلسات زیادی در این زمینه برگزار شده و این قانون مجلس باید اجرا شود ولی در شیوهنامههای اجرایی باید طوری تدبیر شود که آسیبها به حداقل برسد و نظرات کارشناسی دیده شود.
داروسازان جوان باید به تأسیس داروخانه امیدوار شوند
وی درباره آیین نامه تاسیس داروخانهها نیز تصریح کرد: آییننامهای بر اساس رای دیوان عدالت اداری از سوی وزارت بهداشت ابلاغ شده اما شیوهنامه اجرایی آن را باید تدوین کرد. شیوهنامه اجرایی باید طوری تدوین شود که داروسازان جوان نسبت به راه اندازی داروخانههای جدید امیدوار شوند، هم داروخانهداران نگرانی نداشته باشند. باید شیوهنامههای اجرایی جوری تدوین شود که داروخانهها صرفا در مراکز شهر و کنار مطب پزشکان دایر نشوند و توزیع داروخانهها متناسب شود.
موضع سازمان نظام پزشکی نسبت به طب سنتی
وی درباره موضع سازمان نظام پزشکی درخصوص طب سنتی اعلام کرد: طب سنتی را ذیل سیاتهای ابلاغی مقام معظم رهبری قبول داریم و آنچه در بند 12 سیاستهای ابلاغی امده، تقویت و ترویج طب سنتی با به روز کردن و استانداردسازی روشهای تشخیصی و درمانی و تحت نظر وزارت بهداشت را قبول داریم و خارج از آن را قبول نداریم؛ سه جلسه با انجمن علمی طب سنتی ایرانی داشتهایم و وقتی طب، مبتنی بر شواهد داشته باشیم، تفاوتی بین طب سنتی و مدرن وجود ندارد یعنی اگر کسی در طب سنتی مستنداتی منتشر کند که یک داروی گیاهی برای یک بیماری خوب است، از آن استفاده و استقبال میکنیم ولی آنچه در سازمان نظام پزشکی با آن مخالفیم، ادعاهایی است که هیچ جا اثبات نشده است و بدونگذراندن مراحل انتظار دارند وارد درمان بیماران شود؛ نگرانی دوم ما این است که غیرپزشکان در امر درمان دخالت کنند و این امر غیرقانونی است ما موارد بسیاری داشتهایم که برخی افراد غیرمتخصص در زمینه طب سنتی، با ادعای تخصص داشتن در طب سنتی درمان برخی بیماران را به تاخیر انداختهاند یا عوارضی را به بیماران تحمیل کردهاند.
افزایش ظرفیت پزشکی را قبول داریم
کمبود برخی تخصصها در مناطق محروم به علت عدم ماندگاری پزشکان در مناطق محروم است، ما افزایش کارشناسی ظرفیت پزشکی را قبول داریم بنابراین قبل از افزایش بیرویه ظرفیت باید شرایط ماندگاری پزشکان در مناطق محروم را ایجاد کنیم. ما توزیع نامتناسب پزشکان را در مناطق مختلف داریم. بیش از 17 هزار مرکز و خانه بهداشت و 33 هزار بهورز داریم و اگر شرایط مهیا شود، پزشکان در مناطق مرزی حاضر به ارائه خدمت هستند. اگر نظام ارجاع اجرا شود خیل عظیمی از پزشکان عمومی در این سیستم به کار گرفته میشوند.
وی گفت: در نامهای با افزایش غیرکارشناسیِ ظرفیتهای پزشکی مخالفت خود را اعلام کرده ایم و به دنبال تشکیل شورای هماهنگی هستیم که در 4 ارگان شامل سازمان نظام پزشکی، کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، وزارت بهداشت و فرهنگستان علوم پزشکی هماهنگی را افزایش دهیم و نظرات کارشناسی را اعلام کنیم.
رئیس زاده با اعلام اینکه سازمان نظام پزشکی نیز عضو ستاد کرونا شده است، ابراز داشت: این امر کمک میکند از ظرفیت جامعه پزشکی بیشتر در ستاد کرونا استفاده شود. جهش در واکسیناسیون رخ داده و تزریق دوز سوم کادر درمان نیز آغاز شده است. موج ششم در راه است و اگر پیک ششم را به خوبی رد کنیم میتوانیم نتیجهگیری کنیم که پوشش واکسیناسیون در کاهش آمار موثر بوده است، الان در بازوی نزولی پیک پنجم هستیم و نمیتوانیم قضاوت کنیم و نباید به کاهش آمار مرگومیرمان مغرور شویم.
قصور پزشکی نباید جرم حساب شود!
وی درباره قصور پزشکی نیز تصریح کرد: بنده معتقدم قصور پزشکی جرم نیست زیرا خدمات پزشکی با قصد خدمت و نجات بیماران بوده است و در این مسیر قصوری رخ میدهد که از نظر من جرم نیست و داریم پیگیری میکنیم که از مبادی حقوقی و قضایی این مسئله را اصلاح کنیم!
وی درباره میزان قصور پزشکی و ثبت شکایات تصریح کرد: در دوران کرونا ثبت شکایات در سال گذشته( سال99) 125 درصد نسبت به سال 98 کاهش یافته است که البته بخشی از این کاهش مربوط به کاهش برخی خدمات جراحی نیز بوده است.
وی در پاسخ به سوالی درباره تبلیغات انجام اعمال جراحی زیبایی تصریح کرد: مردم به هرجایی برای انجام عمل جراحی مراجعه میکنند مجوز را خواستار شوند و بررسی کنند. گاهی مردم به افراد غیرمتخصص مراجعه و دچار عارضه می شوند. مردم به تبلیغات فریینده در حوزه اعمال جراحی زیبایی توجه نکنند و به مراکزی مراجعه کنند که از سازمان نظام پزشکی مجوز داشته باشد. ورود غیرمتخصصین در حوزه درمان جرم است. از همکاران نیز درخواست داریم شئون انسانی را در حوزه تبلیغات زیبایی رعایت کنند. برخی سایتها خدمات آنلاین پزشکی ارائه میدهند در حالی که صلاحیت پزشکان انها از سازمان نظام پزشکی استعلام نشده است و بنابراین وزارت بهداشت باید به این موضوع ورود کند و فعالیتهای حوزه دیجیتال مدیسین باید از سازمان ما مجوز دریافت کند.
انتهای پیام/